Wedstrijdverslagen: Achilles E4 kampioen!

Voor de selectie zitten de laatste thuiswedstrijden er op. Achilles 1 en 2 konden deze wedstrijden helaas niet winnend afsluiten, Team Drie deed dat wel en won met 24-16 van GKV. Ook Achilles 5 en 8 wonnen dit weekend. Bij de jeugd versloeg onze A1 in hun laatste thuispotje Kinderdijk, het werd daar 17-8. Ook de A3 won, Die Haghe A2 werd met 20-12 ruim verslagen. Tot slot wonnen ook de E1, E2, E3 en de Achilles Leeuwen. De kanjers van de E4 werd zaterdag al kampioen, al wordt het échte feestje over twee weken bij de laatste wedstrijd gevierd. Lees verder voor de beschikbare wedstrijdverslagen. [Update: verslag Achilles 2 toegevoegd!]

• Heb je zelf een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan voor maandag 12.00 uur naar website@hkvachilles.nl!

Achilles 1 - GKV 1

Achilles onderuit in laatste thuiswedstrijd

Dat er voor de korfballers van Achilles al weken niets meer op het spel staat, komt de resultaten van de Haagse brigade van Arjen van Nieuwenhuizen niet ten goede. Van de vijf duels na de hervatting op het veld werd alleen de thuiswedstrijd tegen laagvlieger ONDO gewonnen. Stadsgenoot GKV heeft de punten harder nodig in de strijd tegen degradatie en bewees zichzelf een goede dienst door het matige schotpercentage van de Achillianen genadeloos af te straffen (14-18). Achillescoach Arjen van Nieuwenhuizen had in zijn basis acht weer een plekje ingeruimd voor de jeugdige scherpschutter Joël Sanchez. Over de gehele linie werd er door de Achillianen echter niet met scherp geschoten. Breekpunt in de wedstrijd was een gemiste strafworp van Achilles: in plaats van 7-7 werd het 6-8 in de daaropvolgende aanval in het voordeel van de Gymnasiasten. Daarna liep het verschil alleen maar op. Met het brengen van een compleet vak junioren in het begin van de tweede helft kwam er nieuw elan in de ploeg. Desondanks bleek dit onvoldoende om het tij te keren. Vlak voor tijd werd routinier Laura Rozendaal en Surinaams international Shera Desanois nog een publiekswissel gegund. Rozendaal kiest na vele jaren met verve de hoofdmacht van Ready en Achilles te hebben vertegenwoordigd ervoor om lager te spelen. Desanois hangt na het WK haar nopschoenen definitief aan de wilgen. De Surinaams International heeft haar korfbalopleiding doorlopen bij kampioen Excelsior. De laatste wedstrijd van de competitie zal dan ook een passend slot voor haar zijn met de uitwedstrijd tegen de Delftenaren op het programma.

Achilles 2 - Oranje Wit 2

Afgelopen zaterdag was een wedstrijd en niet zomaar één. Achilles 2 speelde thuis en wij moesten punten pakken. De dag begon al goed met het heerlijke weer en het grote publiek dat zich op het Pomonaplein bevond. Na een mooie overwinning van 3 die overigens kampioen geworden was, zat de goede vibe er al goed in bij ons. Bij het inschieten wisten wij al dat het een zware wedstrijd zou worden, want na 5 minuten inschieten was je shirt al helemaal nat van het zweet.

We begonnen sterk en je zag dat tussen de 2 ploegen veel strijd was. We gingen alles geven en mocht het zo heet worden hadden we gelukkig nog altijd goede wissels op de bank zitten. We stonden telkens achter en het vak van Wesley had vooral moeite met scoren . Het andere vak had daar wat minder moeite mee en die scoorden ook op de momenten dat we terug moesten komen. Het was niet gemakkelijk en ook hier ging hier en daar een stip erin of een vrije bal en dat was zonde want wij speelden overigens erg goed. Telkens dat Oranje Wit scoorde, scoorde wij ook en ons zat ons helaas tegen want wij lieten hen een gat maken van 2 en 4 en wij moesten telkens dat goed maken. De energie was op en de zon hielp ook niet echt mee en zo was de eerste helft niet in ons voordeel. Jammer genoeg ging we slecht de rust in met 6-8 achter en moesten wij nu toch echt terug komen. Na een goed praatje in de tuintjes achter Achilles gingen wij met een goed gevoel de 2e helft in want nog niks was verloren en wij stonden maar 2 punten achter. Waar wij de volgende keer beter aan moet werken is dat we al de eerste helft scoren , want 6 uit 61 schoten is niet heel goed voor zo’n 1e helft.

Rust is voorbij en de 2e helft is begonnen. Gelukkig scoorden wij nu meer en helaas Oranje Wit ook . we moesten toch punten pakken thuis en dit was vooral leuk geweest voor Katrien en Desiree, want dit was helaas voor hun de afscheidswedstrijd en wij kunnen met zijn allen zeggen dat zij een leuk en mooi seizoen hebben meegedaan. Voor ons gevoel was de 2e helft beter, maar jammer genoeg niet zo goed dat wij thuis 2 punten konden pakken. De laatste paar minuten werden nog spannend en ik dacht een stip mee te krijgen door omhoog te springen, omdat mijn tegenstander achter mijn stond maar helaas geen stip mee maar wel zijn tand eruit. Ik hoop dat goed met hem gaat komen! En hij kon dan gelukkig wel nog lachen met 1 tand minder, want helaas heeft Oranje Wit gewonnen. Ik wil graag iedereen bedanken voor het supporten bij ons 2e en helaas degraderen wij, en moeten wij maar volgend jaar een kampioensfeest houden! Desiree en Katrien, het was super met jullie en ik wens jullie nog succes, mocht je wat lager gaan spelen. Uiteraard gaan wij jullie missen!!!

Ik vond het een leuke wedstrijd en er was veel strijd te zien, maar helaas niet gelukt. Goed trainen dan maar en even de laatste wedstrijd op 15 juni winnen!

Pepijn van Loon

Achilles 3 - GKV 2

Op papier de kampioen tegen de degradant. Dan verwacht je misschien een makkelijke wedstrijd, misschien wel eentje voor het doelsaldo. Niks bleek minder waar dit weekend. Op een hete zaterdag maken de ploegen zich op voor de voorlaatse wedstrijd van het seizoen. Voor beide ploegen is de plek op de ranglijst al bepaald, maar zeker voor Achilles is het seizoen nog niet gespeeld. Kampioen worden in deze klasse was slechts één van de doelstellingen. De manier hoe wij deze wedstrijd zouden in gaan, was dan ook niet anders dan alle andere.

De wedstrijd begint, de sfeer in- en rond het veld is goed. Echter komt Achilles niet echt los van GKV, mede omdat het zichzelf niet laat zien zoals voorgaande wedstrijden dit seizoen. Scores gaan gelijk op, over-en-weer. Eindstand met de rust is dan ook een magere 12-12.

De rust periode breekt aan, duidelijk een ontevreden ploeg en coaches in de kleedkamer. Waar is de kampioen Achilles 3? De eerste helft liet dan ook zien dat niet GKV boven zichzelf was uitgestegen, maar dat Achilles ver onder eigen kunnen presteerde. Om een beeld te krijgen, veel plaats fouten, skrimitch en statische aanvallen maakte het geen leuke eerste helft om naar te kijken. Verdedigend, matig voorverdedigen en te veel ruimte geven voorin.

De tweede helft breekt aan. Kort naar rust blijkt dat het besef is aangekomen dat we gewoon meer tempo moeten maken zoals we dit heel het seizoen al doen. Iedereen doet vanaf het begin een stapje harder en het resulteert al gelijk in de eerste twee punten voorsprong in de wedstrijd. Zo was de eerste helft geen schim van de tweede en is het eindelijk een leuke wedstrijd geworden om naar te kijken. Achilles is weer de ploeg die we kennen van heel het seizoen, leuke aanvallen, werklust, daadkracht, creativiteit en zo wordt GKV dan ook overlopen met als eindstand 24-16.

Het is noemenswaardig te vermelden dat aan het einde van deze wedstrijd het kampioenschap officieel werd gevierd, zo kregen wij van Bas een gegraveerde medaille om ons aan het kampioenschap te doen herinneren. Uiteindelijk doet het ons niet alleen herinneren aan het kampioenschap, maar ook aan het hele seizoen. Wat een fantastisch team, altijd een goede dynamiek onderling wat terug komt in het veld en daarbuiten.

Bas en Bart, denk dat we dankbaar mogen zijn voor hun inzet voor een derde team. Ik denk dat we kunnen stellen dat iedereen heeft geboft met dit duo. Mensen beter maken en mensen op één niveau krijgen met elkaar, fysiek en mentaal, is iets waar zij zelf ook best een medaille voor verdienen.

Nog een wedstrijd te gaan om hier allemaal bij stil te staan en dan gaan we ons weer op maken voor het nieuwe seizoen, maar niet voordat we eens lekker van de  zomer hebben kunnen genieten.

Iedereen bedankt die ons dit seizoen hebben gesteund en hebben doen volgen!

Achilles A1 - Kinderdijk A1

Vandaag stond de laatste thuiswedstrijd op het programma tegen de nummer 2 in onze poule. We wouden het beter doen dan de uitwedstrijd waar zij een belachelijk hoog percentage schoten. Die wedstrijd hadden we dan ook verloren. De wedstrijd begon erg goed en we schoten uit de startblokken met een 6-1 voorsprong. Daarna kwam het ene vak moeilijk tot scoren waardoor zij terug konden komen tot 6-5. Wat vervolgens ook de ruststand was. Duidelijk te weinig goals in 1 helft, dit lag alleen aan de afronding want er werden mooie aanvallen gespeeld. Verdedigend was het gewoon ijzersterk en dat bleef gelukkig zo in de 2e helft, waardoor zij nog maar 3 keer scoorden. Wat wel veranderde in de 2e helft gelukkig was dat wij beter gingen afronden, er werd bijna 2 keer zoveel gescoord als de 1ste helft. Een prima laatste thuiswedstrijd sloten wij dan ook af met een 17-8 eindstand. Reserves bedankt, top dat jullie er elke wedstrijd zijn. Volgende week een goed seizoen afsluiten om 12:30 tegen KVS. Publiek altijd welkom :)