Noa Brusse met Oranje U17 Wereldkampioen!

Afgelopen weekend was het WK Korfbal U17, waar Noa met zijn team aan deelnam. Nadat op zaterdag en op zondagochtend alle poulewedstrijden en de halve finale al werden gewonnen, speelde de ploeg de finale tegen (hoe kan het ook anders) België. Noa startte in de basis en zette zijn ploeg al snel op 2-0 voorsprong. Oranje U17 won uiteindelijk overtuigend met 23-13 van de Belgen en daarmee mag de ploeg zichzelf dus WERELDKAMPIOEN noemen! Noa & teamgenoten: van harte gefeliciteerd! Lees verder voor het verslag van de wedstrijd op Korfbal.nl.

Korfbal.nl: Nederland U17 prolongeert officieuze wereldtitel

De U17 Korfball World Cup is opnieuw een prooi voor Nederland U17. In de finale in Eindhoven rekende de formatie van bondscoach Barry Schep met 23-13 af met België U17. Bij rust was het al 12-7 voor het gastland.

Het was Noa Brusse die Nederland U17 op het goede spoor zette met twee rake afstandsschoten (2-0). In de volgepakte sporthal De Vijfkamp kon België U17 bijblijven tot 4-3, waarna het in de rebound heersende Oranje uitliep naar 10-3 en de wedstrijd eigenlijk beslist was. Toen beide ploegen de kleedkamer opzochten was het 12-7 en hadden alle acht Nederlandse basisspelers al één of meerdere goals gescoord.

Lees het volledige artikel hier.

 

Noa-WK-OranjeU17-Wereldkampioen.jpeg

Foto: Marco Spelten, Actiefotografie.nl

Datum 30-06-2019 20:16