MateriaalCie update: samen houden we het netjes!

Het nieuwe seizoen staat weer voor de deur en dat betekent dat deze week de eerste trainingen afgewerkt gaan worden. De MateriaalCie heeft weer gezorgd dat iedereen alle benodigdheden tot zijn of haar beschikking heeft om er een sportief goed seizoen van te maken. Vanuit die Cie daarom een aantal opmerkingen, zodat ook dit veldseizoen goed van start kan gaan en alles op rolletjes zal verlopen! Let op: sommige dingen zijn veranderd t.o.v. vorig seizoen dus lees alles aandachtig door!

  • We maken voortaan gebruik van zwart/witte ballen op het veld. De blauw/gelen hebben bewezen snel uit te drogen en te slijten en vooral als het regent. Wegens financieel oogpunt gebruiken we deze niet meer op het veld maar alleen in de zaal.
  • Op het veld maken we geen gebruik meer van ballentassen maar ballennetten. Deze zijn bedoeld voor iedereen. Pak uit het net het aantal ballen die je nodig hebt en ruim deze na de training weer netjes daar in op of geef ze door aan het volgende team dat traint. Kom je een bal tegen die zacht is? Achterin de container staan twee ballenpompen, dus leg ‘m niet weg maar pomp ‘m gewoon even op! Speel je een uitwedstrijd? Neem dan tijdens het verzamelen één of twee ballen mee uit het net. Kom je ballen tekort? Neem even contact op met mij.
  • De adapters voor de wedstrijdpalen mogen niet meer gebruikt worden. Deze zijn onveilig en al drie keer gebroken tijdens een training of wedstrijd. Deze liggen opgeborgen. Voor de C en hoger geldt dat er vier wedstrijdpalen aanwezig zijn, voor de D zijn we daarmee bezig, gebruik tot die tijd een paal met voetplaat.
  • De voetplaten moeten na gebruik weer op de platenkar die in de hoek van het veld staat. Laat deze niet los slingeren langs het veld want daar heeft de tennis last van.
  • De dinsdagavond is ontzettend volgepland. Hou rekening met elkaar en verdeel het beschikbare materiaal eerlijk. Kijk de eerste trainingen even aan of we genoeg palen, platen en ballen hebben en communiceer goed met elkaar en met mij hoe dat spitsuur het beste kan verlopen. Het vraagt wat flexibiliteit maar het zou moeten passen.
  • Met dank aan de Club van 100 en Gerard Mulder heeft ons scorebord een vaste plek gekregen. Op het achterhek zit een schakelaar om het scorebord aan of uit te zetten, géén gedoe meer met de stekker dus. Het laatste team graag wel de schakelaar even uitzetten natuurlijk. Laten we afspreken dat we de afstandbediening in het koffertje achter de bar leggen, zodat daar niet elke zaterdag naar gezocht hoeft te worden.
  • De container heb ik weer helemaal opgeruimd. Hou dit alsjeblieft zo. Ruim alle palen in het juiste rek op. Ruim alle ballen in de netten op. Hang alle manden aan de buizen of in de kast achterin.
  • Om de training te ondersteunen liggen er hesjes en dopjes achterin de kast van de container. Ook hiervoor geldt: ruim dit na de training netjes op. Vorig seizoen hebben de dopjes het nieuwe kalenderjaar niet eens gehaald, laten we er nu wel zuinig op zijn alsjeblieft.
  • Ga je op zaterdag een balletje schieten op het gras of spelen met de kids? Ruim dit na het spelen direct op en leer dit ook je kinderen aan. Afgelopen veldseizoen is er na elke zaterdag palen, speelgoed en meerdere ballen blijven liggen op het gras en dat moet echt beter. Spreek elkaar aan als iemand klaar is met spelen maar nog niet opgeruimd heeft. Laten we met z’n allen erop letten dat er niet elke zaterdagavond nog zooi van het veld geruimd moet worden.


Knoop bovenstaande punten goed in je oren en laten we er samen een fantastisch veldseizoen van maken. Mocht je nog vragen of (ter plekke) hulp nodig hebben neem dan gerust contact op met Ilan via 06 - 40 41 60 45.

Datum 05-09-2019 21:24