Bastiaan: "Kom naar de Sportcampus, het wordt een mooi zaalseizoen!"

Dit zaalseizoen kan wel eens een heel mooi seizoen worden en Bastiaan Overwater legt je graag uit waarom! Beginnend met die gemotiveerde, gezellige A1-groep, die de eerste tik heeft uitgedeeld in de juniorenhoofdklasse. Of een talentvol derde, dat aan de hand van een nieuwe coach (meld je dus aan!) haar kwaliteit kan laten zien. Of wat te denken van 'Team Twee', dat onder de bezielende leiding van Bas en Bart, in de reserve eerste klasse gaat laten zien wat zij waard zijn. En tot slot natuurlijk ons vlaggenschip: op jacht naar een mooi seizoen en eerherstel. Lees gauw verder voor Bas' zijn motiverende woorden: alle reden om regelmatig naar de Sportcampus te komen!

Zo speelt de A1 in de Hoofdklasse en is de eerste tik/waarschuwing al uitgedeeld. Een prachtige en bovenal verdiende overwinning op een ploeg die op voorhand mee gaat strijden voor een plek in de finale in Ahoy. Een zeer talentvolle A-jeugd maar buiten dat ook een enorm gemotiveerde en gezellige groep. Met een teambegeleidster die dit allemaal zelf ook al eens mee heeft mogen maken en een coach die afgelopen seizoen een kampioenstraject heeft doorlopen met de selectie van Fortuna ben ik heel benieuwd hoe ver deze A1 dit zaalseizoen kan komen.

Dan het derde team, een rommelig begin van een ploeg waarin heel veel kwaliteit zit. Helaas heeft de trainer/coach moeten besluiten haar taken neer te leggen en is het nog niet gelukt een nieuwe geschikte trainer/coach te vinden voor deze leuke en zeker ook talentvolle ploeg die ook gewoon reserve 1e klasse speelt. Dus mocht je dit lezen en denken van goh die ploeg verdient ook gewoon iemand die ze naar overwinningen kan gaan helpen schroom dan niet om de Topsportcommissie een bericht te sturen en je aan te melden. We spreken allemaal over “Achilles , meer dan een club” maar in dit geval vind ik het zeer treurig dat er niemand deze ploeg op sleeptouw neemt en ze helpt naar een mooi seizoen. Want dat kan het zeker worden met de kwaliteit die in de ploeg zit!

Dan gaan we door naar onze selectie, het tweede team is na een jaar afwezigheid weer terug in de reserve 1e klasse en met de jeugdige snelle spelers in het tweede hoeft de ploeg van Bas en Bart voor niemand bang te zijn. Elke week ervoor zorgen dat het team kan draaien zoals het daadwerkelijk kan draaien met veel dubbelen en een hoog afrondingspercentage moet gaan lijden tot een super zaal seizoen. Net zoals het vlaggenschip zit het tweede in een poule met veel onbekende tegenstanders en ik zie dat persoonlijk als een voordeel, zo heb ik er vertrouwen in dat het tweede zoals het de afgelopen jaren eigenlijk bijna altijd deed een zaalseizoen gaat draaien met veel goals en mooie wedstrijden om uiteindelijk wellicht te promoveren naar de reserve OK!! Het tweede is niet een voor programma voor het eerste op zaterdag dus kom niet halverwege de tweede helft pas het Zuiderpark in wandelen maar als je in de gelegenheid bent kom vooral lekker vroeg en moedig zowel de A1 als het tweede aan op weg naar de overwinning!!

Het eerste is na de pijnlijke degradatie vorig seizoen nu op jacht naar eerherstel. Met een hele nieuwe ploeg gaat de ploeg van Glenn en Jan opzoek naar succes en de terugkeer naar het niveau waar wij thuishoren! Na een wisselende voorbereiding waarin de finale van de Haagse Korfbaldagen werd verloren van Die Haghe, gaat zaterdag de competitie van start en zal het team er moeten staan. In Nijmegen wacht Noviomagum, een voor mij onbekende ploeg waardoor ik alleen maar kan zeggen dat we gewoon ons eigen niveau moeten halen en daar ligt wat mij betreft ook de focus. Tegen welke tegenstander we ook spelen, hebben we alleen in de hand hoe we zelf spelen. Als dat gewoon op orde is kunnen we een hoop verwachten van het eerste.

Wij hopen dat de zaal zeker bij thuiswedstrijden goed gevuld zal zijn om de breedtesport hal om te toveren tot onneembare vesting met veel geluid en aanmoedigingen vanaf de tribune! Dat zal ons net het zetje kunnen geven om onze doelstellingen te halen.

Dus kijk het progamma en zorg dat je op zaterdag vroeg in het Zuiderpark bent om alle Achillesteams aan te moedigen!!

Het wordt een mooi zaalseizoen!!

Bastiaan

Datum 19-11-2019 17:01