Korfbal - Achilles’ Heel

R-432539-1376381793-4724.jpeg.jpg hoofdartikel

Mensen die mij kennen weten dat ik platen verzamel. Ja, van die zwarte ronde dingen die je op een pick-up ofwel platenspeler draait. Ook wel vinyl of LP genoemd. En dat ik graag naar muziek luister of concerten bezoek. Zo verkoos ik ooit een concert van David Bowie boven een trainingskamp van de selectie. Dit concert, waarbij Bowie na jaren weer eens rondtoerde met zijn eigen nummers, is uiteindelijk een concert gebleken waar ik David Bowie voor het laast in levende lijve in Nederland heb zien optreden. Het was op 18 augustus 1990. Onvergetelijk

hoofdartikel.JPG

Mijn eerste concert was overigens ook gelinkt aan David Bowie - the Glass-Spider tour, mijn allereerste stadionconcert in de Kuip. Een uitstekend stadion voor concerten. Wij waren hier met een grote groep Achillianen die het zich nog stuk voor stuk zullen herinneren (en anders heeft Hans Bins de foto’s nog wel ergens). Roy van der Vegt als suppoost en er werd, al leek het een concert van Normaal, meer met bier gegooid dan er werd gedronken. En zo zal iedereen zijn eigen anekdote hebben. De volgende dag speelden wij in ieder geval de traditionele wedstrijd om de Jan Drees beker bij GKV. Tegen de broertjes Fellendans, later van Achilles en mijn matties sindsdien.

Het gaat nu toevallig over Bowie, maar we hebben zo bijvoorbeeld ook menig concert van de Rolling Stones met groepen Achillianen bezocht in binnen- en buitenland. Een aantal jaar gelden heb ik met mijn allerbeste (Stones)vriend, Rob bakker, de Stones ter gelegenheid van hun vijftigste verjaardag in Hyde Park zien optreden. Dit was in 2013, 44 jaar na het concert in 1969 ter ere van Brian Jones, ex-bandlid die dood in een zwembad was aangetroffen.

Het was weer spannend om aan kaarten te komen voor dit concert. Facebook had hier een grote rol in. Via de Facebook-pagina van The Stones kon je via een pre-sale kaarten bestellen. Wij waren zo’n twee uur van te voren ingelogd op het ticketsysteem en zagen al een vakje waar een code ingevuld moest worden. Dit alles vond enige tijd plaats vóór de reguliere voorverkoop. De code, wat was dat? En dat wij niet de enige waren die zich dit afvroegen bleek uit de ongeveer duizend comments binnen een minuut op de FB-pagina. In de meest diverse talen werd gevraagd naar de code. Soms schreeuwend. WHAT IS THE CODE???? DOES ANYONE KNOW WHAT THE F*CKING CODE IS?????!!!! En dat duurde een paar tergend lange minuten. Totdat The Stones zelf het verlossende antwoord gaven. The code is: ‘Satisfaction’. Snel intoetsen en ‘Enter’, ‘Enter’, ‘Enter’ en de kaarten waren binnen. Om 10 uur begon de reguliere voorverkoop en om 3 minuten over tien was het concert uitverkocht. Het eerste ticket was al doorverkocht voor zo’n 6000,- euro.

Leuk verhaal, Peet. Maar wat hebben wij aan dit gewauwel? Bovendien is het niet de eerste keer dat dit verhaal ter sprake komt. Had je al verteld over het concert zelf? De hoedjes die uit de lucht vielen en het privé-barretje links achter het podium? En hoe zat het eigenlijk met de vlucht terug, waren jullie op tijd of hadden jullie Johny Depp ontmoet?
Ik hoor het sommigen al denken.

De relatie tot korfbal is in dit geval simpel. Korfbal. De band ‘Korfbal’. Ze worden als volgt omschreven:

Korfbal “the ultimate sport”! If you control korfbal, you can perfectly practice any team sport. If that gives the korfbal sport no new respect, then this band certainly does. With members of Price, Canshaker Pi and The Homesick the band will win every competition with their corny garage rock.
Korfbal is net als de sport eigenlijk gewoon voor iedereen. De band die bestaat uit Jaap van der Velde (The Homesick), Jesper Vos (Creepy Karpis), Leon Harms (Vox Vox Braun) en Marnix Visscher (Creepy Karpis) moedigt gemengd douchen waarschijnlijk zelfs aan.

Ze hebben zelfs een nummer Achilles’ Heel. Het betreft hier waarschijnlijk een cover van Toploader, maar daarover volgende keer meer, als ik mag terugkomen voor een toegift.

Luister en oordeel zelf: https://youtu.be/H9xTPJ3u790

LtrZ! Ptr Zt

 

Datum 10-12-2019 09:00
Tags