Wedstrijdverslagen: Laatste speelweekend 2019 zit er op!

Het laatste speelweekend van 2019 zit er op, alleen de A2 komt nog in actie dit jaar. Voor de selectie betekende dit laatste speelweekend 'gewoon' weer vier punten: 23-29 bij Achilles 1 en 18-21 bij Team Twee. Achilles 3 kon tot aan de rust keurig bijblijven bij Avanti, maar moest de punten toch in Pijnacker laten. Achilles 4, 5 en 7 wonnen hun wedstrijden, het achtste speelde gelijk tegen Sperwers 2. In eigen huis speelde de A2 een bloedstollend potje tegen concurrent Nieuwerkerk en trok knap aan het langste eind: 20-19. De C1 gaat als koploper het nieuwe jaar in, na ook KVS te verslaan. Tot slot ook winst voor de E1 (knap 7-6 tegen ALO!), de E2 en de F1. De C3 speelde gelijk, tegen Vriendenschaar werd het 3-3. Lees verder voor de beschikbare wedstrijdverslagen. [Update: verslag Achilles 1, 3, A2 en F3 toegevoegd!]

• Ook een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan voor maandagochtend 12:00 uur naar website@hkvachilles.nl.

Antilopen 1 - Achilles 1

Afgelopen zaterdag speelden Achilles 1 uit tegen Antilopen 1 in Leusden. We vertrokken met de bus om 15:15 om er vroeg te zijn. Eerst speelde ons 2e een wedstrijd om 18:00 en dat was een genot om naar de kijken. Velen speelden een mega wedstrijd maar Joël en Ilan blinkten deze wedstrijd toch echt uit met hun vele doelpunten. Na de overwinning van 2, moesten wij de eer hoog houden in onze poule van 1. We hebben lang gereden met de bus en waren van plan om de Antilopen op te gaan vreten, want voor ons (de leeuwen) was een antilope maar een snack.

We begonnen erg goed en waren erg fel. Normaal gesproken heeft Achilles 1 moeite met de 1e helft en maken het dan goed met de 2e helft. Nu stonden wij al snel na enkelen minuten met 1-9 voor. Dit gevoel was heerlijk en iedereen straalden uit dat wij (Achillianen) dit niet zomaar nog gaan weggeven. Het doel van Antilopen was dat zij heel ons 1e uit het spelletje wilden halen en hierdoor op voorsprong wilde komen. Jammer genoeg was dat nog het geval ook. Wij gingen domme fouten maken, zeiken op de scheids en elkaar in de weg lopen. De stand was nog positief na alles, maar dat waren wel zenuw slopende minuten voor ons. Na een slimme time –out van Glenn, moesten wij even onze koppies leeg maken en gewoon weer het spel spelen dat wij deden aan het begin. Dit pakte goed uit en met hier en daar wat goals stonden wij nog steeds voor. Eerst stonden wij 1-9 voor maar helaas met wat tegendoelpunten was het 10-13 bij rust.

Rust deed ons goed en hierdoor konden wij even slim gaan nadenken hoe wij de wedstrijd verder gingen spelen. Met Jarmoo en Sander in één vak hadden zij enorm veel rebound en konden hierdoor vaak herhalen met het schot. Doordat de 2 heren elkaar konden afwisselen had het vak hieruit veel doelpunten gemaakt. Jarmoo en Danique waren hierbij de topscoorders uit het team en hadden allebei 6 doelpunten. De dame van Danique was even de weg kwijt, want Danique kon de gehele wedstrijd wel 100x schieten. Als tip zou ik haar even een maandje verdediging training aanbieden. Na veel strijd tussen de twee ploegen wist Achilles hierbij de winst te halen. Je zag dat meteen nadat de 2e helft was begonnen en iedereen vol strijd lust zat wij deze wedstrijd gingen winnen. De Leeuwen zijn nou eenmaal sterker dan Antilopen maar dat zagen de Antilopen nog niet in helaas.

Het was een wedstrijd vol genot en plezier en dat moesten wij even vieren met een drankje in de bus. Na een mooie zang van Jan en een dansje van Glenn, zag je dat wij enorm blij waren met de punten. Helaas heeft Dindoa net gewonnen met 1 punt verschil van KVA en is dat ongunstig voor ons. We staan 2e in de poule en gaan de volgende wedstrijden iedereen opvreten en laten zien wat we kunnen. Het was een mooie wedstrijd om te zien en iedereen bedankt die kon komen naar Leusden en ons aan het aanmoedigen was.

Fijne feestdagen alvast en tot de volgende wedstrijd!!

Met vriendelijke groet,
Pepijn van Loon

Lees hier ook het verslag van uw razende reporter: Uitstekende start helpt Achilles in zadel.

Antilopen 2 - Achilles 2

“Als je een verre uitwedstrijd hebt waar je met de bus naartoe moet, laat je geen punten vallen. Je stopt die 2 punten in de laadruimte weer mee naar huis”

Dat waren ongeveer de eerste woorden van Bart in de kleedkamer vlak voor de wedstrijd. Bas kon er helaas niet bij zijn, omdat zijn lieve dochter op de zelfde dag moest afzwemmen. Iets wat je als vader niet mag missen natuurlijk. (Gefeliciteerd Hanna!)

Maar even terug naar de quote van Bart... De laatste wedstrijd van het jaar was Achilles 2 gebrand om te winnen. Ongeslagen het jaar afsluiten was ons plan, en het is ons gelukt! Wat aanvankelijk, statistisch gezien misschien een makkie zou moeten zijn, bleek toch nog een uitdaging. We hebben een wedstrijd gespeeld met ups en downs. Nieuwe vaksamenstellingen door het ‘verlies’ van Inge (die overigens wel weer met ons mee mocht en wilde zaterdag, Inge bedankt!), de promotie van onze Sander naar 1 en de pijnlijke blessure van Merel. Wisselende vakken blijven altijd wennen, maar de afgelopen week waren we sterk op de training. Een Achilles 2 dat wil werken voor elkaar, beter wil worden en hard wil trainen. We hadden goede hoop voor de wedstrijd.

De eerste helft begon wat moeizaam. We waren zeker niet slecht, maar voor Achilles 2 was het nog te zwakjes, weinig beleving. Naarmate de 1e helft vorderde begonnen we eindelijk strijdlust te laten zien. Zeker het vak van Julia, Jamie, Ilan en Lars kreeg een energie-boost in de verdediging. Wat hebben jullie in de laatste minuten van de eerste helft goed verdedigd! We stonden inmiddels al een aantal puntjes voor, maar het lukte het vak met Cliff, Joël, Anne en Alana niet om de laatste minuten uit te spelen. Waar we daarvoor de juiste mensen uit speelde, energie leverde, leek het alsof we allemaal zelf graag wilde scoren. Plaatsfouten werden gemaakt en de frustratie was van ons allen af te lezen.

In de 2e helft werd dit helaas nog even doorgezet. We waren het even allemaal kwijt.  Al snel werd er een wissel ingezet. Inge voor Anne. Dit resulteerde in een boost van de mannen, die samen in de aanval gingen met Inge en Alana in de ondersteuning. Met Inge in het vak waren de een-schotsaanvallen voorbij en gingen de ballen vallen.  In het andere vak stond een ijzersterke Jamie die haar balletjes zaterdag weer heeft gevonden en afgemaakt naast een zuivere Ilan, die op de juiste momenten zijn afstandschoten erin knalde.

We hebben ons afgelopen zaterdag wel weer moeilijker gemaakt dan eigenlijk nodig was, maar we hebben onszelf ook weer opgeraapt en de overwinning meegesleept. Als 1 team, basisspelers, reserves, publiek, 1 Achilles! Eindstand 18-21

Alle aanwezigen bedankt! Scheids bedankt! Bart bedankt! Je deed het wederom top in je eentje! (Met een klein beetje hulp dan... )

Ik wil jullie allemaal een fijne kerst wensen en een gelukkig en gezond nieuwjaar! Tot de eerstvolgende wedstrijd op 11 januari!

Groetjes Alana

Avanti/Post Makelaardij 3 – Achilles 3

Na de winst op de koploper vorige week, stond deze week de nieuwe koploper, Avanti, op het programma. Met Rob Koene als onze coach en Sterre & Cino als reserve hadden wij toch weer een goede bank weten te scoren voor de wedstrijd om 19.30 in Pijnacker. Vol goede moed begonnen wij aan de wedstrijd, klaar om de volgende koploper te pakken.

In de eerste helft was het erg spannend. We scoorden om en om en er was geen ruimte om uit te lopen. Avanti had een aantal goede schutters die van grote afstand makkelijk konden scoren en dus was dit bijna niet tegen te houden. Wel kwamen wij steeds tot mooie aanvallen waarin we steeds voor de beste kans kozen en ook onze doelpuntjes konden mee pakken. Steeds als Avanti wist te scoren, kwam daar gelijk een reactie vanuit onze kant. Het gat werd niet groter dan 1 en dit hielden we de gehele eerste helft goed vol. We gingen de rust in met 11-11, een mooi uitgangspunt voor de tweede helft.

In de tweede helft kon Avanti, vooral door die schoten op afstand, steeds iets meer uitlopen. Ze sloegen een gat van twee en dit werd groter en groter. Waar bij ons de bal er steeds net uit stuiterde, viel het bij Avanti wel de goede kant op. We hadden hier geen antwoord op en voor we het wisten was daar een gat van 7 punten. Met nog 2 minuten op de klok konden wij hier helaas niks meer tegen doen en dus was de eindstand 25-18.

Helaas niet gewonnen, maar door de belangrijke punten van vorige week zijn er nog meer dan genoeg kansen om een mooi resultaat neer te zetten dit zaalseizoen.

Rob Koene, bedankt voor het coachen op je vrije zaterdagavond. Sterre en Cino bedankt voor het invallen (elke week)! Marit (en normaal ook Bastiaan) weer bedankt voor de trainingen deze week, jullie zijn top!

Michelle

KZ A1 - Achilles A1
Welkom in de wondere wereld van het korfbal. Zaterdag heb ik weer eens aan den lijve mogen ondervinden dat het heeeel makkelijker is om een goede naam slecht te krijgen.

Voorafgaande aan deze wedstrijd had de teammanager een oproep geplaatst voor “rijouders”. Pak het woordenboek er bij en u zult dat woord niet tegengekomen. Wat is een “rijouder” nu precies? Een rijouder stelt zichzelf, als ouder van een speler, alsmede het door hem bestuurde voertuig, kosteloos ter beschikking en ten dienste van het vervoer van een(in dit geval) korfbalteam. Eigenlijk vind ik best wel dat deze definitie opgenomen mag worden in de Dikke van Dalen. Of is het tegenwoordig het Groene Boekje? Whatever... ik ben zo’n rijouder en met mij velen. Hulde!

Nu kreeg ik voor deze week een lumineus idee. Er zou vanuit Delft een Kwibus ook naar Koog aan de Zaan vertrekken. Een omgebouwde lijnbus, omgebouwd als kroeg, met daarin mannen en vrouwen verkleed in kerstmannen outfit. De wedstrijden KZ 1 en 2 tegen Fortuna 1 en 2 zouden daar ook gespeeld worden met daarin de oud Achillianen Sanne Alsum en Joren van Nieuwenhuizen. Laat die laatste nu ook de zoon van de coach zijn en bij afwezigheid van coach Sander zijn honneurs waarnemen. Sander bleek toch aanwezig zodat Joran voor deze keer genoegen moest nemen met een plaats op de bank. De wedstrijden van KZ tegen Fortuna vonden direct plaats na de onze. Buiten het feit dat het milieutechnisch handig was, werd de terugreis een stuk aangenamer omdat in deze bus het nodige gerstenat vloeit zonder dat de rijouder zich druk hoeft te maken over het waakzame oog van oom agent.

Na druk appverkeer bleek dat het uiteindelijk niet haalbaar voor onze mensen om van de Kwibus gebruik te maken. En daar ging het mis. Mijn goedbedoelde idee maakte dat ik, papa Ben, bij aankomst op het Pomonaplein direct gekscherend werd aangesproken als, jawel, Kwibus!!!! Daar ging mijn goede naam!

Na een uurtje tuffen aangekomen in Koog aan de Zaan. Spelers maakten zich klaar voor de wedstrijd. De coaches hadden een strak plan opgesteld voor het team. Daar moest men zich aan houden om een kans te maken KZ te verslaan. We gingen direct goed uit de startblokken. Je zag de vertwijfeling in de ogen van de coach en de spelers van KZ. Er ontstond snel een voorsprong voor ons van 3 tegen 5. Lekker binnenkomertje! Dat dachten de tegenstanders dus ook. Zouden we dit spel en de voorsprong vast kunnen houden vroegen de rijouders zich af? Helaas. De geoliede machine van KZ kwam op gang. KZ bleek (voor nu!) een maatje te groot. Ruststand 13 - 7.

De 2e helft vertoonde geen beter spel bij onze Achillianen. KZ had ons duidelijk in de tang. Dan kun je als rijouder nog altijd de scheidsrechters de schuld geven van de stand maar ook dit zou niet terecht zijn. Het spel en de stand kwamen volledig op conto van het team. Dit laatste moet echter niet negatief gelezen worden. Als je je best doet moet je soms constateren dat er soms even niets meer in zit. Ook een niet fitte selectie (Rick een hersenschudding, Noah (alias Frankie) een bovenbeen blessure en Danielle een oorontsteking) was geen excuus voor het spel. En zo was het dat de eindstand uiteindelijk 25 - 12 werd.

We gaan de mooiste tijd van het jaar in. Kerstmis en de jaarwisseling. Voor de spelers en coaches even tot rust komen. Een gezellige tijd en een moment van bezinning, eten en drinken, vuurwerk en het uiteinde van 2019. Mocht 2019 niet gebracht hebben wat u er van hoopte dan wens ik u in 2020 al het beste en goeds toe in goede gezondheid!

Papa Ben

Achilles A2 - Nieuwerkerk A1 (Coachverslag!)
De A2 speelt dit zaalseizoen in de Overgangsklasse en doet dat zeker niet onverdienstelijk. Voor dat ik over de wedstrijd ga beginnen wil ik even vertellen dat ik op veel momenten enorm geniet van deze groep, iedereen heeft zijn mondje bij zich en zegt wat hij of zij denkt (soms net even teveel maar dat neem ik voorlopig maar even voor lief). Zo hebben we gezamenlijk sinterklaas gevierd wat een zeer geslaagde avond was.

De dag na het sinterklaas feest speelde we bij koploper Sporting Delta wat op het veld uitkomt in de Hoofdklasse. Delta bleek op dit moment voor de A2 net even een maat te groot en er werd dik verloren. Toch was de houding in het veld goed en zijn we met opgeheven hoofd vertrokken uit Dordt. Smetje op de wedstrijd was wel de blessure van Julian die helaas een scheurtje in zijn meniscus opliep vanwege de vrij gladde vloer in de Deltahal.

Afgelopen week moesten we aantreden tegen het nog puntloze Nieuwerkerk A1. Een wedstrijd die gewonnen moest worden om een mooie stap naar ons doel te zetten, handhaving in de overgangsklasse. Het werd een echte kraker waarbij de A2 terecht aan het langste eind trok. Met een 20-19 eindstand werd er afstand genomen van de onderste plekken. Wat mij erg goed beviel was het uitspelen van de wedstrijd, volwassen werden de aanvallen uitgespeeld en de goede mensen stonden op juiste positie in het vak waardoor we lange aanvallen speelde en zo de overwinning over de streep konden trekken!

Nu nog een wedstrijd in 2019 en wel uit bij Fortuna in delft, deze week nog even hard trainen om daar een mooi resultaat te gaan halen. Als trainers/coaches hebben we er alle vertrouwen in en dat gaan we overbrengen op de ploeg deze week zodat we zaterdag de punten mee naar huis gaan nemen!

Bastiaan

Avanti F5 - Achilles F3 (Coachverslag!)
Vandaag stond voor onze toppertjes de kraker tegen Avanti op het schema. Na een militaire training van Wim op de woensdag werden onze soldaten klaargestoomd voor een mooie strijd tegen de soldaten van Avanti. De kids waren wel degelijk onder de indruk van deze training en er werd heel gedisciplineerd getraind. De vraag was nu natuurlijk of we dit ook in onze strijd tegen Avanti konden laten zien. Een keertje niet om 09:00 ’s ochtends al moeten spelen maar op het mooie tijdstip van 13:15. Van meerdere ouders begrepen dat zij dan toch liever voor het vroege tijdstip gaan. Want tja, onze stuiterballen van de F3 zijn toch al om 07:00 klaar wakker en helemaal klaar om te korfballen.

De wedstrijd begon en het ging allemaal niet vanzelf kwamen we achter. We moesten er hard voor werken en dat hebben wij ook zeker gedaan. Met bezweten hoofdjes in de rust eventjes kort bij elkaar en stelde ik de vraag ‘’wat kunnen we zo meteen nog beter doen?’’ waarop ik meteen van vrijwel alle kids terug krijg: SCOREN!!! En dat is natuurlijk ook precies waar het om draait. Kritisch zoals wij als coaches toch wel een beetje zijn hadden we ook afgesproken om iets beter te gaan verdedigen. Ze weten dan precies te vertellen hoe we dit moeten doen. Of dit dan ook altijd maar precies lukt is de volgende stap waar we hard naar op weg zijn. Kansen kregen we super veel, het ene schot na de andere. Komt natuurlijk door ons fantastische reboundwerk wat ze ook echt heel goed onder de knie hebben. Het enige nadeel was dat al deze kansen telkens maar weer uit de korf draaide, we hadden gewoon super veel pech. Bij Avanti hadden ze niet zo veel kansen als bij ons maar toch rolde de bal bij hen net wel door de korf.

Uiteindelijk na 4x 10 minuutjes had Avanti jammer genoeg 1 doelpuntje meer gemaakt dan wij. Maar ondanks het resultaat waren we met z’n allen toch heel trots op elkaar omdat we wel een hele leuke en goede wedstrijd gespeeld hadden. Met deze positiviteit en dit enthousiasme van alle kids gaan we ongetwijfeld een nog heel leuk seizoen hebben!

Datum 16-12-2019 10:02