Wedstrijdverslagen: Achilles 3 doet goede zaken op weg naar handhaving!

Achilles 1 kwam tegen KVA niet lekker in de wedstrijd. In de slotfase kroop de ploeg toch nog knap langszij, maar KVA tikte de overwinning binnen in de slotsecondes: 18-17. Ook Team Twee startte zwak, maar speelde wél een goede tweede helft en dat leverde de winst op: 16-21. Team 3 deed heel goede zaken tegen Die Haghe en staat dankzij de 21-22 overwinning keurig in de veilige zone. Achilles 4 en 5 kenden geen makkelijke wedstrijden, maar als je ook de slechte wedstrijden wint.. Nog steeds op weg naar kampioenschap dus! Ook op weg naar de titel (en het NK voor 1e klassers!) is de C1, dit keer werd met 18-9 van Pernix gewonnen. Tot slot ook winst voor Achilles D2, E2, E3 en F1! Lees verder voor alle beschikbare wedstrijdverslagen. [Update: verslag Achilles 3 toegevoegd!]

• Ook een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan voor maandagochtend 12:00 uur naar website@hkvachilles.nl.

KVA 1 - Achilles 1

Na de verloren wedstrijd van vorige week waren wij gebrand op een overwinning tegen KVA 1. De week naar aanloop van de wedstrijd zijn de koppen goed bij elkaar gestoken en is er een duidelijk plan gecreëerd waar iedereen achter stond.

Helaas verliep de wedstrijd in het begin al direct anders dan gepland. Wij werden goed achterverdedigd door KVA, hier hadden wij zichtbaar moeite mee. Wij kwamen niet lekker in ons spel en zagen de tegenstander uitlopen naar een stand van 9-3. In de tweede fase van de eerste helft krijgen wij iets meer vat op het verdedigende spel van KVA en kwamen terug tot een ruststand van 11-7.

In de tweede helft kwamen wij wat beter in de wedstrijd, wij haalden bij lange na nog niet het gewenste niveau, maar het was een kleine verbetering ten opzichte van de eerste helft. Beide teams hadden moeite om doelpunten te maken waardoor het geen spectaculaire wedstrijd werd. Echter kwamen wij door hard werken terug tot een stand van 16-16. Dit werd na twee doelpunten een stand van 17-17 en in de slot seconde van de wedstrijd wist KVA nog een korte kans te benutten, dit resulteerde in een eindstand van 18-17. Achilles 1 weet weer niet te winnen.

Nu het slot van het seizoen nadert staan wij op de tweede plek, een punt achter KVA. Komend weekend spelen wij tegen Die Haghe. Die Haghe staat slechts 1 punt achter ons, het is dus zaak dat er gewonnen gaat worden door Achilles. Dit belooft een flinke kluif te worden aangezien Die Haghe de afgelopen vier wedstrijden wist te winnen. De strijd om het kampioenschap ligt weer helemaal open, wij kunnen de steun van de supporters goed gebruiken zaterdag, ik hoop dat er een hoop van jullie komen kijken. Tot slot wil ik de meegereisde supporters bedanken!

Tot zaterdag,
Sander

KVA 2 - Achilles 2

Na de wedstrijd van de week hiervoor wilde we afgelopen weekend echt laten zien wat we kunnen. Voorafgaand aan de wedstrijd twee keer erg hard getraind en we waren klaar voor de wedstrijd. De wedstrijd was tegen KVA. Een ploeg waar we de afgelopen keer maar met 15-14 wonnen, het zou dus geen makkie worden.

Voorafgaand aan de wedstrijd waren we het met elkaar eens: dit moet anders en vooral beter dan afgelopen week. Helaas was dit in de eerste helft niet goed terug te zien.. We scoorden niet goed genoeg en er zat geen pit in. De ruststand was een matige 11-09 achterstand. In de tweede helft moest er dus iets veranderen! Dit gebeurde gelukkig ook, we pakte de betere kansen en maakten deze ook af! Er was meer vechtlust en je zag een heel ander team staan dan in de eerste helft. De eindstand was in ons voordeel, 16-21!

Deze week staat er een leuke wedstrijd op het programma namelijk tegen Die haghe, tot dan!

-Jamie

Die Haghe 3 - Achilles 3

Zaterdag stond de derde wedstrijd onder leiding van Erna op het programma. De eerste wedstrijd hadden we gelijk gespeeld en de tweede gewonnen, dus we wilden die lijn graag doorzetten. Een wedstrijd tegen onze buren in de Sportcampus, Die Haghe. Een geroutineerde ploeg, waar we vorige keer van hadden verloren. We hadden dus iets recht te zetten. Vol goede moed begonnen we aan de wedstrijd. Van het begin af aan ging het erg gelijk op. Geen van beide ploegen kon echt afstand nemen, doordat zowel Die Haghe als Achilles sterk aan het verdedigen waren. De key to succes was om rustig te blijven spelen, maar we bleven te vaak verkeerde keuzes maken. Door passfouten, schoten op een verkeerd moment en soms wat domme foutjes in de verdediging konden we maar geen gat slaan. Dit resulteerde in een gelijke stand in de rust. We wisten dat we in de tweede helft moesten doordrukken en dus gingen we met maar één doel terug het veld in; die punten 2 binnenhalen!

We waren in de tweede helft beter en konden steeds een gat van twee houden. Steeds als het een gat van 3 werd en we leken uit te lopen, kwam Die Haghe terug en bleef het 2 punten. Dit hebben we tot de laatste 5 minuten volgehouden, toen maakte we het nog onnodig spannend en scheelde het nog maar 1 punt... Dit moesten we rustig uitspelen en ons niet laten afleiden door Die Haghe, die expres niet meer gingen verdedigen. We bleven kalm en konden opgelucht ademhalen toen de scheidsrechter het laatste fluitsignaal gaf. Eindstand 21-22.

Na een lastige start van de zaalcompetitie waarin we steeds nèt verloren, staan we nu gewoon op een gedeelde derde plek. Daar mogen we zeker trots op zijn. Kjeld, Twan, Renske, Audrey en Daniek bedankt, jullie waren weer erg belangrijk!

Michelle

Achilles 4 - Pernix 4

Afgelopen zaterdag trof Achilles 4 Pernix 4 thuis. Een wedstrijd tussen de koploper en de nummer laatste. Maar wel een wedstrijd die gewonnen moet worden. Want iedere punt is momenteel belangrijk voor Achilles 4 voor het kampioenschap.

Met een wat rommelige start en met de helft van het team (want de rest was Achilles 3 aan het versterken) gingen we toch echt van start. Het was een rommelige wedstrijd waarbij we mee gingen met het niveau van Pernix. Het tempo was laag en veel schoten te kort. Met een stand waarbij de 2 teams dicht bij elkaar blijven, werd in de rust gezocht naar de energie die Achilles nodig had.

Maar ook de tweede helft was rommelig en speelden we onder ons niveau. Tegen het einde van de wedstrijd werd het zelfs nog spannend met een gelijke stand. Uiteindeijk met het zoeken naar de juiste kansen en het inzetten van juiste wissels heeft Achilles 4 met 1 punt verschil gewonnen met de hulp van Cino en Paulien (nogmaals bedankt!). Het was geen top wedstrijd, maar ook de slechte wedstrijden moet je winnen.