Verslag Achilles 1: Die Haghe klopt Achilles in derby

Afgelopen zaterdag stond de derby tussen Die Haghe en Achilles op het programma. Eerder dit seizoen speelde Achilles thuis in de Sportcampus Zuiderpark en werd het 17-13 voor de Achilllianen. Ook voor de terugwedstrijd was de Sportcampus het toneel, maar trok nu thuisploeg Die Haghe de zege naar zich toe (20-17). De gele kanaries zijn aan een goede serie bezig en bleven voor de vijfde maal op rij ongeslagen. Achilles blijft zoekende naar vorm en verloor voor de derde maal op rij. De promotiekansen voor de zwart-wit-groenen zijn daarmee ook aanzienlijk geslonken, terwijl voor Die Haghe wellicht nog iets moois in het verschiet ligt met een thuiswedstrijd tegen koploper KVA in het vooruitzicht.

De eerste helft ging gelijk op en eindigde met een 8-8 gelijke stand. Achilles liet onderwijl met twee gemiste strafworpen kansen liggen om ergens het verschil te maken. In de tweede helft was het Die Haghe dat de controle greep. Achilles scoorde ondermaats waardoor de thuisploeg kon uitlopen van 13-11 naar 17-11. Dat verschil kon de formatie van Achillescoach Glenn de Vries niet meer goedmaken. De schade kon slechts beperkt worden tot 20-17 waarbij Achilles opnieuw twee strafworpen miste. “Over de wedstrijd vier stippen gemist!” reageerde De Vries enigszins verontwaardigd. “Ietwat beschamend moet ik zeggen, want wij waren compleet en zij niet. Er is duidelijk iets in onze ploeg geslopen wat er weer uit moet."

De eerste seizoenshelft kenmerkte het spel van de Achillianen zich door een ijzersterke tweede helft. “Daarin konden wij op macht in de tweede helft de wedstrijd naar ons toe trekken. Daar kunnen wij nu tijdens een periode van individueel vormverlies niet meer op rekenen." De Vries ziet wel een uitweg: “Heldere afspraken en duidelijke taken moeten er dan voor zorgen dat wij door zo'n periode heen komen. Wij spreken wekelijks met elkaar af wat we moeten doen om ons te ontwikkelen. Volmondig en eensgezind zeggen we allen ‘ja’ tegen de persoonlijke taken en vakopdrachten. Op de trainingen komt het goed tot uiting, zijn we een eenheid, maar eenmaal ìn de wedstrijd is daar de laatste weken werkelijk nauwelijks iets van te zien!” Hoewel er veel gesproken wordt, is het lek nog niet boven. “Desondanks geloof ik erin dat wij hier uitkomen, want wij gaan de knop vinden voor die gewenste omschakeling. Alleen is promotie nu ver weg,” besluit De Vries.

Rond de voorjaarsvakantie ligt de competitie stil. Achilles treedt op zaterdag 7 maart pas weer aan tegen Antilopen/Lancyr Deelen. Locatie is de Sportcampus Zuiderpark, aanvang is om 18:45.

Datum 17-02-2020 09:01
Tags