Corona-maatregelen Achilles (update 26/4)

Het coronavirus houdt Nederland en dus ook alle korfballers nog altijd in zijn greep, wel zijn de maatregelen omtrent trainingen voor jeugd zijn per 29 april versoepeld. Het bestuur heeft het 'corona-protocol' klaarliggen, dat nu ter goedkeuring bij de gemeente Den Haag wordt aangeboden. Samen met dit protocol is een aangepast (jeugd)trainingsschema gemaakt. De aangepaste ploegen, het aangepaste trainingsschema en het protocol staan inmiddels op de website. Lees het volledige artikel met alle informatie. In de tussentijd: pas goed op jezelf en elkaar!

Vanaf 29 april mag de jeugd het veld weer op!

In de nieuwe maatregelen wordt sporten in teamverband voor kinderen tot en met 18 jaar vanaf 29 april geaccepteerd. Het bestuur heeft samen met de betrokken commissies, maar ook met de gemeente Den Haag en met het KNKV is een plan gemaakt om op een verantwoordelijke manier weer te gaan korfballen op het Achilles veld. Er zijn regels en protocollen over het betreden van én het zijn op het veld. Je vindt alle informatie (protocol coronavirus, aangepaste ploegen en aangepast trainingsschema) hier.

We zien de jeugdleden graag snel weer op het veld.

Evenementen

De aankomende periode zouden er een aantal evenementen en feestjes op het programma staan. We zullen in een overzicht aan jullie allemaal weergeven wat er wel, niet óf op een aangepaste manier (wel) doorgaat. De voorzitters van alle commissies ontvangen op zeer korte termijn een e-mail met de vraag een overzicht van evenementen te sturen.

#staysafe

Het bestuur

 \

KNKV: Zaal- en veldcompetitie ten einde

Afhandeling zaal- en veldcompetitie (update KNKV, dinsdag 7 april)

In navolging van de kabinetsmaatregelen tegen het coronavirus heeft het KNKV in de afgelopen weken enkele ingrijpende besluiten moeten nemen over de Nederlandse korfbalcompetitie. Over de afwikkeling van de veld- en zaalcompetitie 2019/2020 heeft het Bondsbestuur maandag 6 april het volgende besloten:

Veldcompetitie: beschouwd als niet gespeeld
De gehele veldcompetitie 2019/2020 wordt beschouwd als niet gespeeld. Van deze competitie is slechts de helft - of iets meer - afgewerkt en daarom is het Bondsbestuur van mening, dat hieraan geen waarde kan worden toegekend. Er zijn dus geen kampioenen en degradanten. Over de indeling van de veldcompetitie van volgend seizoen doet het Bondsbestuur te zijner tijd nadere mededelingen.

Zaalcompetitie: stand is eindstand
In het top- en wedstrijdkorfbal in de zaalcompetitie geldt dat de momenteel bereikte stand als eindstand telt. Daarbij treedt de promotie- en degradatieregeling in werking. Over de precieze gevolgen voor alle teams volgt op korte termijn informatie.

Het volledige artikel en de laatste update van het KNKV lees je hier.

Algemene richtlijnen RIVM

Actuele informatie over het coronavirus vind je op de website van het RIVM.

Basishygiëne
Het RIVM heeft het volgende (aangescherpte!) advies uitgebracht:

  • Blijf zoveel mogelijk thuis
  • Als je naar buiten gaat, bewaar dan minimaal 1,5 meter afstand van elkaar
  • Was je handen regelmatig
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
  • Schud geen handen meer
  • Gebruik papieren zakdoekjes

Veelgestelde vragen
Specifiek is de volgende informatie van het RIVM van belang. Kinderen en volwassenen die terug zijn gekomen uit een gebied waar het Coronavirus heerst (of contact hebben gehad met mensen met het coronavirus) én nu verkoudheidsklachten of verhoging hebben, moeten thuisblijven om uit te zieken en om anderen niet te besmetten. Krijg je koorts én luchtwegklachten (hoesten en benauwd), bel dan de huisarts.

Zie de site van het RIVM voor antwoorden op veelgestelde vragen.

Datum 26-04-2020 21:00
Tags