Corona-maatregelen Achilles (update 24/3)

Steeds meer leden vragen hoe we bij Achilles omgaan met het (voorkomen van het) coronavirus. Na wederom aangescherpte maatregelen van de overheid op maandag 23 maart en het officiële statement van het KNKV geldt ook voor HKV Achilles: tot en met 1 juni zijn er géén trainingen, géén korfbalwedstrijden, géén tennisactiviteiten en géén sociale activiteiten, vergaderingen en verhuringen. Dit betekent dat ons veld en de Sportcampus niet toegankelijk zijn. Na de zaalcompetitie betekent dit ook definitief het einde van de veldcompetitie. Hoe beide competities worden afgehandeld, besluit het KNKV op 6 april. Lees het volledige artikel met alle informatie. In de tussentijd: pas goed op jezelf en elkaar!

Géén korfbal(activiteiten) tot en met 1 juni

Na de aanvullende maatregelen van de overheid op maandag 23 maart, de oproep(en) van NOC*NSF en de officiële statements van het KNKV geldt ook voor HKV Achilles: tot en met 1 juni worden alle trainingen, alle korfbalwedstrijden, de tennisactiviteiten en ook alle sociale activiteiten/verhuringen afgezegd..

De kampavond (13 maart), het aanmelden voor het WAPC-kamp (15 maart), het themafeestje van de AC (20 maart), de commissie-avond (27 maart), de Paasklaverjasdrive (3 april), HKF Alsem Live (4 april) en de eerder gecommuniceerde oefenwedstrijden zullen tot nader order worden afgezegd of naar een later tijdstip verplaatst.

KNKV: Zaal- en veldcompetitie ten einde

Het KNKV roept alle korfbalverenigingen op om de deuren gesloten te houden tot 1 juni en last zelf tot die tijd alle KNKV-bijeenkomsten en bezoeken aan verenigingen af.

Afgelasting (tweede helft) veldcompetitie
Alle geplande wedstrijden in (het tweede deel van) de veldcompetitie worden dit seizoen afgelast, evenals alle toernooien en evenementen, behorend bij de veldcompetitie. Over de afwikkeling van de veldcompetitie - dus rangschikking en promotie- en degradatieregeling - besluit het KNKV uiterlijk maandag 6 april, dezelfde einddatum die eerder aangekondigd is voor wat betreft de afwikkeling van de zaalcompetitie.

Update en FAQ
KNKV-voorzitter Rob Meijer zal deze week nader ingaan op de impact van het coronavirus en de bijbehorende kabinetsmaatregelen op onze korfbalverenigingen. Verder verschijnt op KNKV.nl spoedig een FAQ-overzicht (door verenigingen veel gestelde vragen en de antwoorden hierop).

Het volledige artikel en de laatste update van het KNKV lees je hier.

Algemene richtlijnen RIVM

Actuele informatie over het coronavirus vind je op de website van het RIVM.

Basishygiëne
Het RIVM heeft het volgende (aangescherpte!) advies uitgebracht:

  • Blijf zoveel mogelijk thuis
  • Als je naar buiten gaat, bewaar dan minimaal 1,5 meter afstand tussen elkaar
  • Was je handen regelmatig
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
  • Schud geen handen meer
  • Gebruik papieren zakdoekjes

Veelgestelde vragen
Specifiek is de volgende informatie van het RIVM van belang. Kinderen en volwassenen die terug zijn gekomen uit een gebied waar het Coronavirus heerst (of contact hebben gehad met mensen met het coronavirus) én nu verkoudheidsklachten of verhoging hebben, moeten thuisblijven om uit te zieken en om anderen niet te besmetten. Krijg je koorts én luchtwegklachten (hoesten en benauwd), bel dan de huisarts.

Zie de site van het RIVM voor antwoorden op veelgestelde vragen.

Heb je een vraag over de nieuwe maatregelen aangekondigd om maandag 23 maart?

Op de website van de Rijksoverheid vind je hierover een duidelijk vraag-en-antwoord-artikel.

Datum 24-03-2020 08:45
Tags