De reis

hoofdartikel.JPG hoofdartikel

Het is weer zaterdag begin van de dag, tijd om weer met Brandon naar de kangoeroes te gaan. Kleine meid ook mee, kan ze vast wennen voor volgend jaar. Brandon wordt dit jaar zes, dus volgend seizoen gaat meneer over naar de Beren, Tijgers of Wolven. Ik weet niet of deze namen volgend seizoen gecontinueerd worden, maar Brandon is gek op Draken en Achilles Draken klinkt ook wel stoer…

hoofdartikel.JPGUiteraard is hij niet de enige kleine Pokémon die evolueert van Kangoeroe naar Beer, Tijger, Wolf of Draak. De nieuwe lichting staat te popelen om zijn of haar kwaliteiten te vinden en te ontwikkelen. Terwijl ik mijn koffie drink kijk ik in het dik: wat kunnen de kids volgend jaar? Wat voor nieuws zullen ze leren bij de Achilles Draken? En na de Draken naar de E, D, C, B waar de kwaliteiten gevonden zijn en de ontwikkeling in volle gang is. Wat zullen de kwaliteiten van mijn kids zijn? Verdedigend mes scherp en bot er op? Zijn het pure schutters of zullen ze meer in de rebound komen? En hoe ontwikkeld dat? Wat kunnen ze in de E? En in de D? Enz.

Na de A de senioren in. Waar zullen mijn kids landen? Zijn ze materiaal voor de hoogste regionen van de senioren of vertonen ze hun kunsten in de hoge nummers?

Allemaal vragen en onzekerheden, maar weet je? De reis daar naar toe is nog ver en hopelijk hebben ze net zo’n mooie en leuke reis daar naar toe als ik gehad heb. En op bestemming senioren gaat de reis intern verder en ga je gewoon door met mooie verhalen maken.

Het is weer tijd om de kleine man te halen van de training. Het blije en rode hoofd suggereert plezier en inzet; de beste basis voor de reis.

Aan het einde van de dag gaat mijn reis verder: het is weer tijd voor mijn eigen wedstrijd. De niet-meer-zo-nieuwe lichting staat soort van te popelen om zijn of haar kwaliteiten te toetsen aan de realiteit en te onderhouden waar mogelijk.

Puur naar mezelf kijkend, komt er vandaag een verdedigend mes scherp moment van mij en zit ik er per ongeluk even bot bovenop? Heb ik vandaag de illusie van een pure schutter zijn of ga ik vooral rebounden?

En hoe gaat de ontwikkeling? Wat kan ik nog de komende jaren?

Allemaal vragen en onzekerheden, maar weet je? Mijn reis duurt voort en heeft al een hele berg aan mooie herinneringen en anekdotes opgeleverd. Voorlopig ga ik nog even door met mooie verhalen maken en laten we dat allemaal doen, want voordat je het weet is het eindpunt van de korfbalreis bereikt en is het tijd om de verhalen te bundelen.

Leon

Datum 17-03-2020 09:00
Tags