Peter van Es overleden * 06-12-1951 – † 22-06-2020

Het bestuur ontving afgelopen zaterdag het treurige bericht dat oud-lid Peter van Es is overleden. We wensen namens de gehele vereniging de familie veel sterkte en kracht toe in deze zware tijd. Lees verder voor het in memoriam...

IN MEMORIAM

Weer is een oude bekende, een trouwe Achilliaan, overleden. Zondag 21 juni overleed Peter van Es op 69-jarige leeftijd. Peter kwam bij Achilles via zijn kinderen. Barbara en Viola waren van jong af aan lid van de club en Peter en Elly waren altijd langs de lijn te vinden. Peter werd ook actief voor Achilles, niets was hem te veel. Hij werd bestuurslid en vervulde verschillende taken in de jaren 1990-1994, de Leeuwenkrabbels Commissie en de Public Relations Commissie.

Het 75-jarig jubileum in 1997 was één groot feest. Peter werd 2,5 jaar eerder gepolst om deel te nemen als lid van de Jubileum Commissie en dat deed hij op sublieme wijze. De vele nevenactiviteiten waren zeker aan hem besteed. Met name de tennisavonden doordeweeks en, als er geen korfbalwedstrijden waren in het weekend, werd er met een vaste groep getennist. Het fanatisme was groot, er werd op het scherpst van de snede gespeeld. Na gedane zaken werd er in de kantine geborreld.

Klaverjassen en biljarten, dat was een kolfje naar de hand van Peter. Beide disciplines gingen hem goed af. Memorabel waren de kantinediensten van het vaste barteam als het eerste van Achilles in actie kwam. De harde kern bestond uit André Baars, Charles Disma, Rob Fink, Ton Hoogwater, Robert-Jan van Rijn en Peter van Es, een illuster
gezelschap.

Niet onvermeld mag blijven dat Peter zeer nauw betrokken is geweest als begeleider bij de J1 met als kers op de taart de magistrale zege van Achilles J1 op PKC in Ahoy. De trotse vader die zijn dochter Barbara kampioen zag worden.

Peter was een clubman in hart en nieren, een echte Achilliaan. We gaan hem erg missen en wensen Elly, Barbara, Viola en Robert en Kaj veel sterkte toe.

Het Bestuur

Datum 01-07-2020 20:10