Nieuwe ‘spelregels’ per 1 juli 2020

Het is fantastisch om te zien hoe spelers, trainers en ouders de afspraken tot nu toe naleven. Per 1 juli wordt er een volgende stap vooruit gezet in de corona-aanpak. De Rijksoverheid heeft aangegeven dat we van een ‘intelligente lockdown’ naar ‘ruimte met regels’ gaan, met algemene regels voor binnen en buiten. Die blijven nodig, want het coronavirus is zeker niet verdwenen. Lees de rest van dit artikel daarom wederom goed door!

De regel is dat iedereen 1,5 meter afstand houdt. Maar voor de sportsector is een uitzondering gemaakt om in de sport en spelsituaties waar dit niet mogelijk is de 1,5 meter afstand tijdelijk/zo kort mogelijk los te laten. Eén van de belangrijke adviezen om de verspreiding van het nieuwe coronavirus te voorkomen is om de hygiënerichtlijnen te volgen:

  • Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen.
  • Houd 1,5 meter afstand (uitzondering tijdens het sporten).
  • Vermijd drukte.
  • Was vaak je handen.

Overige ‘spelregels’:

  • Per 1 juli geldt voor alle leeftijdsgroepen dat zij normaal spelcontact mogen hebben. Tijdens trainingen en wedstrijden hoeft bij contactsporten geen 1,5 meter afstand te worden gehouden.
  • Voorafgaand en na afloop van de training of de wedstrijd, dienen sporters van 18 jaar en ouder wél 1,5 meter afstand tot elkaar te houden. Dit geldt bijvoorbeeld in de kantine, in de kleedkamers en ook rond het sportveld. Voor sporten waarvoor de 1,5 meter afstand geen belemmering is, blijft de 1,5 meter maatregel van kracht. Dit geldt ook voor alle activiteiten buiten het normale spelcontact om, zoals de warming-up, de teambespreking of de nazit in de kantine.
  • Kleedruimtes en toilet- en douchevoorzieningen van sportaccommodaties zijn weer open. Let op: Als er gebruik is gemaakt van bovenstaande voorzieningen, maak dan toilet, deurklinken etc. na gebruik schoon!
  • Geforceerd stemgebruik langs het veld, zoals schreeuwen en spreekkoren, is niet toegestaan.
  • Per 1 juli zijn wedstrijden, toernooien en evenementen weer toegestaan, zowel binnen als buiten. Hierbij mag publiek aanwezig zijn. Daarbij geldt dat toeschouwers 1,5 meter afstand tot elkaar moeten houden. In beginsel mogen er buiten maximaal 250 toeschouwers bijeen zijn.

De coco’s zijn vanaf vandaag vrijgesteld van hun diensten, waarvoor grote dank! Maar daarvoor in ruil komt wel een vast contactpersoon t.b.v. de Corona-richtlijnen, namelijk Raquel Chapper. Voor vragen is zij bereikbaar via contact@hkvachilles.nl. Voor nadere uitwerking en toelichting op de spelregels: zie Sportprotocol. Tip: Wil je in de zomer lekker blijven korfballen, kijk dan op #korfbalzomer voor KNKV-activiteiten.

Datum 14-07-2020 19:19
Tags