Achillianen Vincent, Erik, Jenny & Peter bedenken eigen strip: Buf!

Twee jaar geleden ging de familie Zoutendijk er al mee aan de gang: een eigen strip! Begonnen met een krabbeltje op een post-it, een leuk verhaal bedenken, mooie tekeningen maken, een proefdruk laten testen onder aantal kleine Achillianen... En nu is het stripboek af: Buf, het vleesetende plantje - 'Kak, dat heb ik weer..'

Ongeveer twee jaar geleden kwam ik een Post-It tegen met daarop de woorden gekrabbeld: ‘Buf het vleesetende plantje’. Deze dag zijn wij begonnen. Samen met de jongens Erik en Vincent en Jenny zijn we gaan bedenken, tekenen, ontwikkelen en het proberen om een vaste vorm te geven aan Buf het vleesetende plantje. En nu hebben we het stripboek gerealiseerd!

Vorig jaar hebben een aantal kinderen de proefdruk van Buf het vleesetende plantje als eerste mogen ontvangen. waaronder ook enkele Achilliaantjes en kinderen van Achillesleden. Naast Erik en Vincent hebben Jinte, Britt, Marvyn, Seth, James, Mariëlle, Owen, Faye, Minka en Britt meegeholpen aan de eerste strip. Zij mochten aangeven wat ze wel en niet leuk vonden en verbeteringen aangeven.

Kinderen kunnen nog steeds zelf een idee insturen en deze ideeën worden in verkorte vorm op social media geplaatst. En die komen in het volgende deel van Buf het vleesetende plantje, waar al druk aan wordt gewerkt. Voor nieuws, nieuwe stripjes en moppen kunnen kinderen bovendien terecht op de website en op Facebook en Instagram.

Op een leuke en grappige manier probeert Buf het vleesetende plantje elke dag weer een vlieg te vangen.

Buf is een vleesetend plantje dat veel windjes laat en vaak pech heeft. Buf heeft last van plagende vliegen, irritante fruitvliegjes, spinnen, Kleine Bufjes en kikkers. De grootste plaaggeesten zijn de Kak-tussen, dat zijn herrieschoppers, moppentappers en grapjassen. Er is altijd wel iets waardoor Buf niet aan zijn lekkere hapje, de vlieg, toekomt of waardoor hij niet rustig kan slapen.

En nu hebben we serieus een stripboek, en daar zijn wij erg trots op! Het stripboek is voor en door kinderen gemaakt en bevat 60 pagina’s. Leuk voor kinderen vanaf 7 jaar en hun ouders, opa’s en oma’s.

Afgelopen zaterdag hadden we de aftrap met de verkoop van Buf. Het was heel leuk en ook een aantal Achillianen heeft reeds een stripboek weten te bemachtigen. Op aanstaande 21-competite is er ook de mogelijkheid om er een te bemachtigen bij Vincent of een van de andere Zoutendijkjes.

Quote stripblad ‘Jump’: “Erik en Vincent maken samen met hun ouders Jenny en Peter Zoutendijk strips over Buf, het vleesetende plantje, en die zijn echt hilarisch! Simpel maar leuk getekend en met rake grappen. Net als deze kak-tussen kwamen wij niet meer bij op de redactie van Jump!”.

Voor nu alvast veel plezier met Buf het vleesetende plantje, meer strips op www.bufstrip.nl!

De Bufjes van de Zoutjes!

Wordt vervolgd…

Erik-Vincent-Buf-Zoutendijk.jpg

Datum 28-06-2021 12:55