Een grote wens is uitgekomen: G-korfbal op Achilles

Sinds donderdag 2 september is er een G-team op Achilles. En dit alles door Noa Latour. Nadat zij een jaar mee heeft gedaan met de E4, kwamen we tot de conclusie dat een regulier team wat te hoog gegrepen is voor haar. Zij stopte bij Achilles. Het bleef echter jammer dat zij nu geen deel meer nam aan de leuke sport en vooral ook de gezellige club. Zeker omdat haar broers er nog wel korfballen. Regelmatig sprak ik met mensen om een G-team op te starten, maar echt van de grond kwam het niet. Totdat ik met Julia Baak sprak over mijn wens, die méga enthousiast werd van dit idee! En van het één kwam het ander. Binnen korte tijd had Julia 11 (!) vrijwilligers bij elkaar geraapt, die wel wilden helpen bij de trainingen.

Ook het bestuur was enthousiast en we konden gaan starten. Althans, we moesten natuurlijk nog wel wat meer kinderen hebben om mee te gaan trainen. Na een melding binnen mijn netwerk van de doelgroep en wat rondvragen, hadden we al snel 7 kinderen bij elkaar, in de leeftijd van 6 tot 20 jaar oud. En we hopen op nog meer aanmeldingen van (ouders van) kinderen die enthousiast worden van balspelletjes, maar die niet mee kunnen doen binnen een regulier team. Wat voor een beperking een kind ook heeft; wij zijn allemaal even enthousiast om met hem of haar te gaan trainen! Het is zo leuk om te horen dat trainers zich aan het verdiepen zijn in bijvoorbeeld het syndroom van Down. Het is hartverwarmend voor ons als moeders om te zien hoe betrokken de trainers zijn, hoe lief en behulpzaam. En hoe zij zich aanpassen naar het niveau van de kinderen.

En de ouders zijn dan misschien enthousiast; de kinderen genieten nog veel meer! Het is geweldig om die blije gezichtjes te zien, om te zien met hoeveel geduld ze de opdrachten proberen uit te voeren, hoe behulpzaam ze zijn naar elkaar en hoe dankbaar ze zijn naar ons toe.

Er wordt door Audrey de Man hard gewerkt aan een flyer die we uit willen delen op onder andere scholen voor speciaal onderwijs, zodat we nóg meer kinderen blij kunnen maken met een sport die aansluit bij hun niveau.

Ik wil iedereen bedanken voor hun inzet en enthousiasme tot zo ver! Het is echt ontzettend bijzonder hoe leuk er op dit nieuwe team gereageerd wordt.

Groetjes,
Eva van Amelsvoort (moeder Noa)

Datum 10-09-2021 14:46