WAPC Kamp 2022: bijna bijna bijna!

Nog maar... 5 nachtjes slapen, dan is het zover: WAPC Kamp 2022 - Piraten van de Zes Zeeën! Vanaf zaterdag 9 juli zal er een ware piratenstrijd losbarsten in Ommen. Alle piraten hebben een pittige week voor de boeg, maar gelukkig staat ieder schip onder de bezielende leiding van een stel ervaren zeerotten. In dit artikel (tip: klik op de titel!) vind je een hulpoproep voor het inladen aanstaande vrijdagavond, de welbekende sponsorlijst, het bekendmaken van de leiding en meer uitleg over het thema. Tijdens de kampweek zullen we hier ook een kleine samenvatting van onze activiteiten delen. De hele week op de hoogte blijven van de bezigheden van jouw (klein)kind? Zorg dan dat je je aanmeld voor de besloten Facebook-groep.

  • In de besloten Facebookgroep kunnen familieleden de kampgangers volgen. Zit je al in de groep? Dan kun je je eigen facebookvrienden toevoegen/voorstellen en aangeven waarom je die vriend wil toevoegen. De beheerders van de groep moeten je vriend nog wel goedkeuren voor ze aan de groep zijn toegevoegd.
  • Klik op de foto's voor een groter exemplaar.

Alle hulp is welkom: vrachtwagen inladen op vrijdag!

Nog maar vijf nachtjes slapen, zaterdag gaan we op kamp. Alle kinderen zijn vanaf 10.15 uur welkom op het veld, om 11.00 uur zal de bus wegrijden.

In de kampbrief stond dat we op zaterdagochtend hulp kunnen gebruiken om de vrachtwagen in te laden. Maar: deze hulp ontvangen we graag vrijdagavond, vanaf een uur of 19.00! Elmar komt een dagje eerder, zodat we dan de vrachtwagen al kunnen inladen.

- De A/B/C/overgaande D-kids leveren dan ook hun fietsen en het liefst ook hun bagage in.
- De D/E/F'jes nemen geen fiets mee en leveren hun bagage zaterdagochtend in, die bagage gaat mee in de bussen.

Mochten hierover, of over iets anders, nog vragen zijn, dan kun je natuurlijk altijd bij Julia of Desiree terecht. Onze gegevens vind je in de kampbrief. 

De sponsorlijst

We kunnen alle piratenmunten goed gebruiken om ook van dit piratenkamp weer een groot succes te maken. Iedere sponsorbijdrage is daarom meer dan van harte welkom en komt ten goede aan het kamp. Denk aan het bij mooi weer een keertje uitgooien van de ankers bij het Grote Meer, een extra keertje opscheppen tijdens het schaften of het aanschaffen van nieuw materiaal zodat onze piraten zich nooit zullen vervelen. In de lijst staan hieronder staan de richtprijzen. Het is dus niet zo dat je gelijk het hele bedrag sponsort (mag natuurlijk wel ;-)) Ook vrij te besteden donaties zijn welkom.

Déze mensen gingen je al voor:
Anno & Nathalie, Joost, Tjitse, Daniëlle vM, Bas M, Dylan, Frank P, Sharon, Jeanette, Mirella (en familie!), Rinus, Annika, Puck, Ton vdL, Linda D, Wout, Linda vdH, Annemarie L, Olga, Jaap, Shirley, Mandy, Judith, Sem, Steve & Bika, Oma Dwayne/Joe/Lizzy, Kelly, Twan, Rick, Tom, Evelien, Marjolein, Linda R, Angela & Leon, Erna, Frank B, Sheila, Josine, Renske, Ferry P, Peggy, Dionne vD, Niels, Tonia, Sonja, Annemarie K, Rianne, Mireille, Marian V, Ton & Douwina, Opa & Oma van Vincent & Erik, Bart Jan, Nicole deG, Sabine vP, Corrie K, Anne-Marie, Naima, Sander S, Coby & André L, Sanneke & Sjoerd, Paul & Marijke, Bianca & Edward, Hans K, Jenny vdW, Nick W, Willie én Ed & Miranda.

Waarvoor ontzéttend veel dank!

Ook sponsoren?
Wil je een item sponsoren, of een deel, (of niks, maar snap de achterliggende gedachte hier achter en wil je toch iets overmaken)? Stuur dan een e-mail naar deesdebruin_@live.nl. Desiree zal je dan een linkje of QR-code sturen van het sponsorlijst-betaalverzoek.

Klik hier of op de afbeelding voor een vergroting!

 WAPC%20Kamp%202022%20-%20Sponsorlijst.jpeg

 

Aaaaargh - dit is de leiding!

Captains of the Six Seas
Nadat opperkampleiding Frank besloot met kamppensioen te gaan, moest kapitein Julia op zoek naar iemand naast zich in de stuurhut. Gelukkig was er geen man over boord en werd vervanging al snel gevonden. Dit jaar houdt Julia samen met Desiree in het heetst van de strijd het hoofd koel en een oogje in het zeil. Zij zorgen dat muiterij binnen de grenzen van fairplay blijft, niemand buiten de boot valt en we niet met z’n allen het schip in gaan. Ook dit jaar is het weer alle hens aan dek, maar aangevuld met de tomeloze inzet van ons manusje-van-alles Ilan, weten we zeker dat we alles aan boord hebben om er met z’n allen weer een waanzinnig kamp van te maken. We wensen alle kampgangers een behouden vaart!

(9)%20Captains%20of%20the%20Six%20Seas.jpeg

 

De Muitende Mutti's
We hopen dat ze nog lang niet de boot zullen afhouden, maar dit jaar zijn ze er in elk geval weer bij: onze Mutti’s der Wereldzeeën! Als je met 90 jonge piraten op reis gaat, kun je niet zonder. Als echte rotsen in de branding, is bij hen de kust veilig. Zij zorgen er voor dat geen piraat tussen wal en schip raakt, we zo nu en dan schoon schip maken en dat de sfeer tussen alle vloten gezellig blijft. Voor Nicole en Claudia is niet drie, maar vier keer scheepsrecht: we mogen alweer vier jaar in onze haken knijpen dat we deze toppers als duo aan boord hebben!

WhatsApp%20Image%202022-06-10%20at%2010.19.12%20PM.jpeg

De Kokkies in de Kombuis
Er is een spreekwoord dat zegt dat een goede kok niet sterft voor het kombuis, wat eigenlijk betekent dat de kok niet in de laatste plaats voor zichzelf zal zorgen. Geen idee wie dáár in de kombuis stond, want bij ons op kamp komt tijdens het schaften geen piraat iets te kort. Bij ons weten we zeker dat de koks zich altijd in het zweet zullen werken om elke avond een lekkere maaltijd op tafel te zetten.

De kombuis houdt de piraten op de been! Om alle kinderen van de nodige kracht te voorzien en om te voorkomen dat we een zinkend schip zullen hebben, hebben we weer een fantastisch team in de keuken staan. Dennis, Sander N en Fred letten op de pannen, waar het water kookt als een zee, zodat er zo nu en dan ook een lekker aardappeltje klaargemaakt kan worden.

(7)%20Kokkies.jpeg

 

Team Groen: Schip Nooitgedacht van Kapitein Haak
Hoewel ze gewend zijn de Stille Oceaan te bevaren, we weten zeker dat de piraten van Schip Nooitgedacht dit kamp veelvuldig van zichzelf zullen laten horen. Kapitein Haak nam het zekere voor het onzekere en heeft een flinke bemanning benoemd!

Het schip zal een week van huis zijn en daarom worden de voorbereidingen grootscheeps aangepakt. Niemand minder dan Fabian, Nikki, Joël en Anne zullen op het dek aanwezig zijn. Het had weinig gescheeld of Anne had de boot gemist, maar gelukkig konden we haar tóch nog op tijd rekruteren. Aan de leiding zal het niet liggen, maar een groot schip kan zinken van een klein lek… Dus we hopen dat ze met alle risico’s rekening houden!

(6)%20Team%20Groen%20-%20Schip%20Nooitgedacht%20-%20Kapitein%20haak.jpeg

 

Team Geel: de Drakenboot van Kapitein ChingChing
Rise & shine, een nieuwe dag, dus een nieuwe vlootpresentatie: Team Geel! Een echte kapitein bevaart ook de Chinese Zee, dus normaal gesproken kom je Kapitein Chingching vooral tegen aan de andere kant van de wereld met zijn Drakenboot.

Speciaal voor het WAPC Kamp varen Koos, Tobias en Sterre het schip richting Ommen. Een onderschatte zeeploeg met wederom twee debutanten, maar we kunnen alvast verklappen: deze piraten laten zich niet zomaar afschepen! Het zijn harde werkers die hun water zó snel naar de zee kunnen dragen, dat het helemaal niet zo onnuttig is als het op het eerste oog(lapje) lijkt. En wie zee houdt… Die wint de reis. Gaat Team Geel er aan het eind van de week met een kist vol piratenmunten vandoor?

(5)%20Team%20Geel%20-%20Drakenboot%20-%20ChingChing.jpeg

Team Rood: de Scheve Schuit van Kapitein Barbarossa
Rozen verwelken, schepen vergaan… Maar Team Rood zal tot het bittere eind door blijven gaan! Wanneer de Scheve Schuit van Kapitein Barbarossa op de Rode Zee voorbij vaart, vrezen de schepen van andere vloten grote vrezen. Voor deze zomer hebben ze alle schepen in de zee tussen Azië en Afrika achter zich verbrand en koerst het schip af op een overwinning in Ommen.

Met een verse bemanning onder de bezielende leiding van Niek, Mieke en Jamie zullen zij de strijd aan gaan. Voor wie denkt dat zij er lichtzinnig mee omgaan en wel zien waar het schip strandt… Welnee. ‘Al bonden zij mij voor een kanon, opgeven zal ik nooit!’, hebben we één van hen al horen zeggen!

Team%20Rood%20-%20Scheve%20Schuit%20-%20Barbarossa.jpeg

 

Team Blauw: De Vliegende Hollander van Kapitein Blauwbaard
Schip ahoy, wie zien we daar?! Als dat de Vliegende Hollander niet is! Is het spookschip van Kapitein Blauwbaard echt zo berucht als alle verhalen vertellen? De Vliegende Hollander heeft de Noordelijke IJszee getrotseerd en gooit straks zijn ankers uit om bij Kamp Ommen aan land te gaan.

In de wandelgangen wordt al flink gefluisterd over deze piraten, want ze rekenen zich nu al rijk als ‘Pirates of the Six Seas’. Op de Noordelijke IJszee misschien, maar hoe zit dat op de andere wereldzeeën? Voert het schip te grote zeilen, of maken zij in Ommen hun uitspraken waar? Als het aan Audrey, Noa en Simon ligt is het antwoord daarop natuurlijk duidelijk, zij zullen geen obstakels uit te de weg gaan en verwachten met de winst te strijken. Maar net als ieder jaar zijn er ook dit keer kapers op de kust, hebben ze daar ook rekening mee gehouden?

(3)%20Team%20Blauw%20-%20Kapitein%20Blauwbaard%20-%20Vliegende%20Hollander.jpeg

Team Zwart: De Zwarte Parel van Captain Jack Sparrow
Iedereen kan een schip besturen als de zee kalm is. Maar als je in staat bent de Caribische Zee moeiteloos over te steken met de Zwarte Parel van Kapitein Jack Sparrow… Dán ben je wel echt een grote. Savvy?!

Ze zeggen wel eens dat de beste stuurlui aan wal staan, maar het lijkt er op dat dit keer de beste stuurlui in Team Zwart zitten! Met vier piraten sterk is de bemanning goed bezet. Voor deze reis is Kapitein Sparrow namelijk in zee gegaan met Sander, Merel, Rick en Bo. Waar andere vloten soms nog wel eens moeten roeien met de riemen die ze hebben… Komt de Zwarte Parel dit jaar behoorlijk goed voorbereid voor de dag!

(2)%20Team%20Zwart%20-%20Kapitein%20Jack%20Sparrow%20-%20Zwarte%20Parel.jpg

Team Oranje: De Hoppetosse van Kapitein Langkous
We beginnen bij Team Oranje, dat normaal gesproken op schip Hoppetosse de Adriatische Zee trotseert. Marieke is een strijdbare kampleider met maar één doel: ‘Aan het eind van de week zijn wij zo rijk als de zee diep is!’ Dit jaar krijgt ze daarbij ondersteuning van Romy en Cino. Voor hen is dit de eerste reis als kampleiding, maar zoals Kapitein Langkous zou zeggen: ‘Ze hebben het nog nooit gedaan, dus ze denken dat ze het wel kunnen!’ Aan ambitie en zelfvertrouwen geen gebrek dus, als zij in het zicht van de haven maar geen schipbreuk zullen lijden….

Tot slot willen we graag kwijt dat het feit dat piraten Romy en Cino in Team Oranje belandden… Echt geheel toeval is. Heeft Marieke in juli een ander kleurtje in het haar om solidair te zijn met haar teamgenoten?

(1)%20Team%20Oranje%20-%20Kapitein%20Langkous%20-%20Hoppetosse.jpg

 

Het thema... Piraten van de Zes Zeeën!

Jaja je ziet het goed: deze piraten (!) hebben voet aan land gezet op het Haagse zand, speciaal om de corveegroepen en bijbehorende teamkleur bekend te maken. Dat betekent ook dat je stiekem alvast de verkleedkist om kunt keren... Op zoek naar een oranje sjaal, groene sokken, rode beenwarmers, gele zweetbandjes, blauwe nagellak of een zwarte boa! In welke corveegroep zit jij?

Gisteren hebben alle ouders ook de kampbrief met alle belangrijke informatie ontvangen. Niet ontvangen? Check óók je spammap even. Écht niet ontvangen? Neem dan even contact op met Julia.

Binnenkort volg je op de socials en website, welke leiding er mee gaat op kamp. We kunnen wél vast verklappen dat de kampleiding er ontzettend veel zin in heeft en bijna niet meer kan wachten!

De kampleiding

Datum 04-07-2022 15:50
Tags