Zaterdag 13 mei: Achilles Soundz Festival

Op zaterdag 13 mei is het zover: het Achilles Soundz Festival! Waarom ‘Soundz’? Omdat het lekker klinkt en omdat het hier om draait: ieder mag zijn/haar/hen geluid laten horen. Een open podium voor alle (oud)-Achillianen en ouders, iedereen is van harte welkom. Een muziekfestival in al zijn vormen: live-optredens, karaoke, playback, dansen - wat je maar wil. Het wordt een mooi feestje, de eerste aanmeldingen zijn al binnen. Enne; het is geen wedstrijd: meedoen is al winst! Wíl je meedoen, of meehelpen met de organisatie? Dat horen we heel graag! Laat het weten via peetzet@ziggo.nl of app 06 - 41 42 65 60.

En waarom is het weer de hoogste tijd voor een Achilles Soundz Festival? Omdat het tijd is om weer mooie verhalen met elkaar te maken. Zoals deze bijvoorbeeld, die Peter Zoutendijk eerder deelde in zijn hoofdartikel 'Achilles Soundz 2023':

Het is donker en de avond gaat starten met de eerste act. Spanning in de zaal. Er klinkt wat gerommel op het podium. Gepraat: ‘Moet die stekker hierin?’ Op een gegeven moment plugt iemand in en er volgt een klap. Boem, veel rook, iedereen in de zaal kijkt een beetje beduusd naar het podium. Daar staat Marco Bakker met zijn haren in de lucht, zwart geblakerd een gigantische gitaarsolo weg te geven. Een solo die zelfs ‘Stairway to Heaven’ overtreft.

Even later werd het duidelijk: van achter de coulissen kwam Frans Cowan aangelopen al spelend op zijn gitaar. Althans dit was allemaal in mijn herinnering zo. Frans, voor wie hem niet kent, is één van de beste gitaristen, zo niet de beste, die Achilles in zijn gelederen heeft en nog steeds actief is in de muziekscene.

Achilles_Soundz_13_mei_2023.jpeg

Datum 26-03-2023 18:00
Tags