Verslagen: Matig weekend voor Achilles selectie...

Op bezoek bij Kinderdijk konden zowel Achilles 1 en Achilles 2 afgelopen weekend geen potten breken. Bij vlagen goed spel, lang aan de juiste kant van de score, maar uiteindelijk moest er zonder punten huiswaarts gekeerd worden. Team 3 won wel keurig, met maar liefst 9-25 tegen Die Haghe 4. Ook Achilles 5, 8 en 9 wisten hun wedstrijden met de volle punten af te sluiten. Achilles A1 had geen makkelijke wedstrijd en moest in Tempo haar meerdere erkennen, het werd 16-21. De A2 won wel, op bezoek bij Excelsior, net als de A3 dat deed thuis tegen ALO. Achilles B1 was op bezoek bij ONDO, maar keerde zonder punten terug: het werd helaas 16-14. Achilles B2 versloeg in eigen huis de B2 van Fortuna, het werd daar 19-16. Tot slot ruime overwinningen van de D1 (3-18) en de D2 (3-13), ook de D3 en E1 wisten hun wedstrijden te winnen. Lees verder voor alle beschikbare wedstrijdverslagen!

• Verslag geschreven? Mail deze dan naar website@hkvachilles.nl om deze op de website en in het krantje te laten plaatsen!

Kinderdijk - Achilles 22-20

Op een mooie zaterdag middag gingen we op weg naar Alblasserdam.  Met een week hard trainen en een goede voorbereiding beloofde het een mooie wedstrijd te worden. Bereid de strijd te leveren als vorige week tegen Excelsior. Op zich zou wat minder spannend best fijn zijn, helaas is dat nog niet voorgekomen.

Met Twan op de plek van Gerald startte om 15.30 uur de wedstrijd. Achilles begon fel en pakte vrij snel een kleine voorsprong. Helaas duurde dit niet lang, en kon Kinderdijk bijblijven. Het werd een wedstrijd waarbij beide ploegen qua scoren aan elkaar gewaagd waren. Achilles was fel en speelde lange aanvallen, maar het grootste punt was dat de kansen niet werden afgemaakt. Kansen werden namelijk genoeg gecreëerd. Na een rust in te gaan met een stand van 9-10, moest daar toch echt meer op gefocust worden.

In de tweede helft lukte dit beter, en werden de juiste mensen uitgespeeld. Bastiaan had in het ene vak goed zijn schot, en werd hierdoor veel uitgespeeld. Mooie aanvallen zorgden voor de puntjes. In het andere vak zorgde Dylan en Michael voor een goede rebound waardoor er veel geschoten kon worden en de aanvallen lang waren. Doordat er in de verdediging wat slordigheidjes waren en het afmaken van de kansen nog steeds ontbrak, kwam Kinderdijk in de slotfase van de wedstrijd op een lichte voorsprong. Gebruik makend van de acht wissel methode, werd er nog geprobeerd om het een en ander de forceren. Helaas was het Kinderdijk die op het eind de goaltjes pakte en werd de wedstrijd afgefloten met een stand van 22-20. Balen, had zeker niet gehoeven.

Volgende week een klein eindje verder, Fortis staat op het programma. Met een week hard trainen voor de boeg kan dat een mooie wedstrijd gaan worden in Zeeland.

Tot volgende week!

Groeten Anne-Roos

Kinderdijk 2 – Achilles 2: 21-19

Afgelopen weekend mochten Achilles 1 en 2 afreizen naar het altijd idyllische Kinderdijk. Nadat we tussen de watertjes en molens het veld hadden gevonden hadden we allemaal zin om te beginnen! Het weer was perfect en onze geblesseerden, Raquel en Merel, waren helemaal hersteld en fit om te beginnen, dus we waren klaar om te gaan knallen!

We hadden afgelopen week goed getraind en gefocust op het spel van Kinderdijk. Uit voorgaande wedstrijden was namelijk gebleken dat zij regelmatig achterverdedigen om het spel van de tegenstander te vertragen. Voor ons was het dus zaak niet mee te gaan in hun spel en dynamisch te blijven spelen. Sinds de voorbereiding zijn dat wel de ‘toverwoorden’ van de selectie en er wordt hard getraind om dit te verwezenlijken. Er zit ook zeker een stijgende lijn in en steeds vaker kunnen we hele leuke, dynamische aanvallen laten zien.

Helaas blijken we hier in de tweede helft altijd meer moeite mee te hebben. De afgelopen wedstrijden hebben we eigenlijk iedere keer een goede eerste helft laten zien, met veel leuke combinaties en frivool spel. Misschien ligt het aan de thee tijdens de rust, maar tijdens de tweede helft lijken we keer op keer moeite te hebben om deze lijn door te zetten. Zo ook tegen Kinderdijk.

We begonnen de wedstrijd goed en kwamen vrij snel met 1-4 voor. Verdedigend hebben we het tot nu toe in alle wedstrijden goed gedaan en ook nu maakten we het Kinderdijk moeilijk hun aanval op te zetten. Vooral Inge en Benthe legden ze er lekker in het was leuk om te zien dat de dames nu ook goed mee scoorden! Uiteindelijk gingen we met een comfortabele 6-10 voorsprong de rust in.

Maar weer heeft de rust ons geen goed gedaan. Misschien kunnen we voortaan gewoon doorgaan zonder rust? Binnen een minuut of 10 à 15 was Kinderdijk terug gekomen en stond er een gelijke stand op het scorebord. Vervolgens kwamen wij steeds weer opnieuw met één punt voor te staan, waarna Kinderdijk de gelijkmaker scoorde. Tot een minuut of 10 voor het einde, toen Kinderdijk voor het eerst in de wedstrijd over ons heen ging. Eén van hun heren was in de tweede helft erg zuiver gaan schieten en wij nu moesten achter de feiten aanlopen. Uiteindelijk hebben we de punten in Kinderdijk moeten laten. Er had zeker meer in kunnen zitten hier, maar desondanks hebben we ons tot het einde strijdlustig getoond en hebben we als een team gestreden voor de punten. We hebben met momenten erg leuk en dynamisch spel laten zien en bovendien hebben we ook een stuk meer gescoord dan de vorige wedstrijden. Zoals Rob steeds zegt: “er zit muziek in dit team”! De komende week gaan we dus weer hard trainen om dit volgende week zaterdag te laten horen!

Groetjes Katrien

Die Haghe 4 – Achilles 3

Nadat wij vorige week een zwaar bevochten wedstrijd hadden gewonnen tegen Valto 3 (18-17), moesten wij deze week die goede lijn naar boven doorzetten. Met de Kanaries als eerder ontmoette tegenstander, een heerlijk nazomers zonnetje, een enthousiast publiek (vooral Marianne) en de wilskracht om te winnen, kon de wedstrijd van start gaan. De eerste helft verliep niet al te gemakkelijk en wij moesten allen onze draai vinden om te scoren en zeker niet onbelangrijk, om samen te scoren. Wij stonden als team sterk te verdedigen de eerste helft, alleen de scores ontbraken nog. Na 2 goals oprij van Fabian leek de ploeg het scorend vermogen te hebben gevonden en zo konden wij met een 6-10 voorsprong de rust in gaan. Met die wilskracht om deze wedstrijd te winnen, was in de tweede helft duidelijk aanwezig. Eigenlijk kan ik het beter zo omschrijven: Achilles 3 was on fire!! Met mooie opgezette aanvallen, een goed verzorgde rebound en de scherpte in beiden vakken, vlogen de doelpunten om de oren. We hadden plezier in het scoren en ondanks sommige beslissingen die er werden gemaakt in de wedstrijd, bleven wij als team sterk staan en waren wij overduidelijk de betere ploeg en konden wij op het scorebord een monsterscore van 9-25 neerzetten!

Wij hebben laten zien deze wedstrijd dat wij als vernieuwend 3e al aardig zijn gegroeid en dat we op de goede weg naar succes zitten. En dat mocht beloond worden, dus gingen wij als afsluiting van een mooie wedstrijd met het team gezellig pizza eten en een drankje drinken bij Alana.

Aankomende zaterdag mogen we weer, maar dan uit tegen DES (D) 4 om 11.30. Wees allen welkom om ons aan te moedigen! Nu aan ons de taak om deze belangrijke 2 punten binnen te slepen en een net zo goede wedstrijd neer te zetten als wat wij tegen de Kanaries hebben gedaan.

Laura

Velocitas 4 - Achilles 6 12-8

De Myosotis sylvatica, zegt u dat iets? Team 6 haastte zich na de wedstrijd tegen het Leiderdorpse Velocitas 4 naar Tuincentrum Hanenburg aan de Groen van Prinstererlaan (what’s in a name) om deze bloem aan te schaffen. De zaden uiteraard, want wie zaait zal oogsten. Voor wie geen Latijn of bijles kreeg van bioloog-fotograaf Joost van Soest staat de bovengenoemde plant beter bekend als het ‘vergeet-me-nietje’. Hoe zat dat dan, hoor ik u denken. Allereerst miste Marieke de dinsdagtraining omdat zij in Ahoy was. Ff vergeten dat we ons al twee jaar in de Ziggo moeten melden voor het korfbal. Dat potje korfbal om het Nederlands Kampioenschap indoor vindt überhaupt pas in april 2018 plaats. Daan was ff vergeten dat ze een halve finale Outdoor Summer Masters Open Championship Trophy tennisdingetje moest combineren met een topprestatie in Leiderdorp. Wedden op twee paarden is niet handig. Op zich kan dat trouwens wel handig zijn, heet een Each way bet, valt lekker aan te verdienen, maar we stonden niet op Duindigt, maar bij Hanenburg. Shirley was de bidons vergeten en de ballen bovendien. Met geleend leer kon toch worden ingeschoten, wat niet veel effect had, op z’n minst een vertragend effect, want in de gehele eerste helft werden schandalig weinig Haagse goals genoteerd. Voor de hand ligt om te vermelden dat Team 6 vergat te scoren. Tweede helft werd ruim gewonnen door Team 6 maar toen was het kwaad al geschied. Na de wedstrijd liet Yhoeri nog wat ballen los. Dat was een minuut of twintig te laat zou u zeggen, maar dat was gewoon omdat-ie z’n onderbroek was vergeten (alweer).

Volgende week beter tegen Pernix 4.

De groeten,

Erwin

Paal Centraal 3 - Achilles 7

Je hebt van die dagen dat alles tegen zit voor je gevoel, zoals vorige week zaterdag, en van die dagen dat alles mee zit. Ditmaal een zonovergoten zaterdag voor onze eerste thuiswedstrijd. Elmar was afwezig omdat hij in zijn vakantie toch aan het werk was en voor de verandering zagen wij dit keer Sem maar voor de helft. Gelukkig was Frank Pot bereid om bij ons op de bank plaats te nemen, dit omdat zijn pa Simon al met zijn camera in de aanslag stond om deze wedstrijd vast te gaan leggen.Ondertussen probeerde leidsman van vandaag, Ed Afbouw, te verhullen dat hij al aan het gerstenat had gezeten. Geen probleem hoor Ed, het was dan tenslotte ook al 17:30 uur. Ditmaal moesten dan ook onze eerste punten eindelijk gepakt gaan worden met wederom Nieuwerkerk als tegenstander. Na een goed begin en een fantastisch staaltje planking door Alex stonden we in de rust toch tegen een 5-7 achterstand aan te kijken. Gelukkig wisten we in de tweede helft het tij te keren, ook al snapte Louise en Alex niet dat je pas na twee doelpunten hoeft te wisselen. In een spannende pot wisten we de wedstrijd aan de goede kant van de score te eindigen: 10-9. De tegenstander spoedde zich snel richting de Kuip. Blijkbaar hadden zij vandaag een dag dat alles tegen zat (Feyenoord - NAC 0-2). Dat de eerste punten ons vrolijk stemden bleek wel uit de vele biertjes en de snel volgende vieze praat. Zo was er de onthulling van Simon over sexoma.nl en de donatie van Henk zijn joggingsbroek aan de zaadbank. Inderdaad, het werd zo'n avond. Maar gewerkt werd er ook achter de bar en de frituur. Nog vele biertjes die volgden tijdens de poging van Duuk om een aloud Achillesrecord te verbreken. Na een rondje of 150 moet dat toch gelukt zijn. Waarschijnlijk is hij nu nog aan het afkoelen. Simon, we zijn benieuwd naar je beelden! Die van onze wedstrijd dan...

Excelsior A1 - Achilles A2
Zaterdag stond Excelsior op het programma. Excelsior had nog 0 punten dus de verwachting was dat het een niet al te moeilijke wedstrijd zou moeten zijn. Verder wisten we niet veel van de ploeg dus hadden we afgesproken in het begin de tegenstander te analyseren.

Dit ging niet volgens plan en we liepen na nog geen 20 seconde een 1-0 achterstand op. Gelukkig scoorden we vlug de 1-1 en lukte het Excelsior niet om weer op voorsprong te komen. Het lukte Excelsior wel om nog even bij te blijven, maar voor de rust liepen we uit tot 7-12. Na de rust konden we de stand uitbreiden naar 7-16. Daarna ging het scoren wat lastiger, maar was erg geen moment van stress. Met ook de wissels nog te laten spelen, hebben we uiteindelijk de wedstrijd binnen weten te slepen met een 15-21 winst.

Nu gaan we ons voorbereiden om volgende week tegen Fortuna te gaan strijden voor de 2e plek. De wedstrijd wordt op ons eigen veld gespeeld, dus kom allemaal kijken.