Verslagen: Achilles 1 sleept punt binnen tegen Merwede

Echt oktoberweer staat meestal niet garant voor sprankelende, doelpuntrijke wedstrijden, zo bleek ook afgelopen weekend. Wél wedstrijden met veel strijd, zoals bij Achilles 1. Na in de eerste paar minuten overrompeld te worden door Merwede, werd dit met hard werken weer rechtgetrokken. De doelpunten bleven echter schaars, het werd 11-10. Team 2 had het niet makkelijk tegen Merwede 2, zij moesten de punten bij 10-13 meegeven aan de roodwitten. Winst was er bij het laatste fluitsignaal wel voor Achilles 5, 8 en 9, Achilles 6 speelde gelijk tegen Meervogels: 7-7. Achilles A1 won op bezoek bij Meervogels, het werd daar 10-13. De A2, A3 én A4 wisten thuis hun tegenstanders verslaan en gingen er allen met de overwinning vandoor. Achilles B1 speelde thuis tegen Fortuna, helaas lukte het niet om de overwinning binnen te slepen. Achilles B2, C2, D2, E2, E3, F1 en F2 wisten hun wedstrijden netjes te winnen. De F'jes deden dit zelfs met ruime cijfers: 10-3 en 0-12. De C1 en C3 speelden gelijk. Lees verder voor alle wedstrijdverslagen!

• Een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan naar website@hkvachilles.nl!

Achilles 1 - Merwede 1

Op een regenachtige zaterdag stond de laatste thuiswedstrijd tegen de koploper op het programma. Met een gewijzigde opstelling waarbij Arien in de basis begint op de plek van Michael, schieten de bezoekers al snel uit de startblokken en kijken we na 5 minuten tegen een 0-4 achterstand aan. Even de koppen bij elkaar, afspraken die gemaakt zijn nakomen en vertrouwen hebben! Alleen zo konden we weerstand bieden aan een sterke tegenstander als Merwede.

Met een 7-7 ruststand vertrekken we richting de kleedkamers en beginnen we de 2e helft een stuk scherper. Bij een voorsprong van 11-9 met nog een paar minuten spelen moet je de wedstrijd binnen slepen zou je denken. Merwede bleef toch doorgaan en knokte zich terug naar een 11-11. Totdat onze Julia er klaar mee was en van een mooie afstand de winnende erin gooide. BAM!! 12-11.

Was de wedstrijd goed? Ohnee, zeker niet!
Is de overwinning lekker? Ohjaaa, zeker wel!

Volgende week de laatste veldwedstrijd tegen RWA voordat we de zaal in gaan, tot dan!

Dylan

Achilles 2 - Merwede 2

Op vrijdagavond is er heerlijk gegeten bij Inge in het pittoreske 's-Gravenzande. De pizzarette smaakte degelijk en de sfeer zat er goed in. Na Amels prachtige anekdote over een geheim object op een geheime locatie (our lips are sealed) en Martins onhoudbare woordgrappen gingen de aanwezigen huiswaarts om na een goede nachtrust aan te treden tegen Merwede/Multiplaat 2. 's Ochtends aangekomen op Achilles kon je al gauw merken dat Moeder Natuur niet degene was die ons zou helpen vandaag. Na de wedstrijden van de B1 en het Derde werd ook duidelijk dat het aantal doelpunten schaars zouden zijn. In de wedstrijd de taak dus om de kansen rond de korf te zoeken en niet van te ver te schieten. Na een wijziging in de opstelling drie minuten voor aanvang begon Plan B aan de wedstrijd. Al gauw bleek dat Merwede/Multiplaat een goede ploeg heeft. Het ene vak schoot zuiver en het andere vak had een hele lange heer die vooral met slimmigheden onder de korf (ofwel onoplettendheid van ondergetekende) het spel maakte. Na een lange periode waarin het vak van Amel, Lars, Raquel en Inge uitstekend verdedigde en het andere vak met Tobias, Ilan, Kelly en Merel geen bal in het mandje kregen werd overgeschakeld naar Plan C. Jeroen en Wesley betraden het veld om de wedstrijd te doen kantelen maar tot de rust werd er niet gescoord met een stand van 2-5. In de rust een nieuw plan besproken, tijd voor Plan D. Ilan weer terug in het veld met Wesley om met de dames onder de korf te spelen en allebei de heren die schieten. Na een moeizaam begin gingen de goaltjes in de tweede helft eindelijk vallen. Echter scoorde Merwede/Multiplaat tweemaal op rij waardoor een gat van 4 geslagen werd waar we niet meer bovenop gekomen zijn. Een kwartier voor tijd werd er nog het één en ander geforceerd door Inge naar het andere vak de brengen en Alana haar plek in te laten nemen als zijnde Plan E. Het spel verbeterde maar het was niet genoeg om de stand recht te zetten. Met de overwinning van Rust Roest op Albatros moet er ook naar beneden gekeken worden. Degradatie is geen optie en komt dus ook niet voor in ons woordenboek. Met 5 punten achterstand op plek 4 zal dat nog een redelijke opgave worden maar we blijven vertrouwen in onszelf houden. Volgende week nog de laatste wedstrijd waarin we iets goed moeten maken van de 'verloren' kampioenswedstrijd van afgelopen zaalseizoen. Met 5 punten de zaal in gaan zal een stuk prettiger zijn om in het voorjaar de opmars naar boven te maken.
Zien we jullie bij RWA te Portugaal zaterdag?

Ilan

Achilles 3 - KVS 4

Vandaag mochten wij met team 3 aantreden tegen koploper KVS. Wij wisten van tevoren dat dit een ervaren ploeg was die het tactisch slim zullen spelen. We moesten dus vanaf minuut 1 scherp zijn. Dit verliep niet geheel vlekkeloos. Binnen een aantal minuten stond KVS al op een aardige voorsprong en wij kregen maar geen grip op ons eigen aanvalsspelletje. Aanval na aanval, maar het scoren wilde maar niet lukken. Tijd voor wat tactische aanpassingen in de samenstelling vanaf de kant. Wat dat betreft; heel ideaal dat 8x wisselen. Na verloop van tijd begon dit iets beter te draaien waardoor we grip kregen op zowel de aanval als de verdediging. In de rust alle koppies bij elkaar gestoken en we zagen met zijn allen in dat hier zeker iets te halen was tegen het nog ongeslagen KVS. Nog even genieten van het feit dat we even droog zaten en daarna weer de regen trotseren. Stukje bij beetje viel veel de goede kant op aan onze kant, dingen die in de 1e helft fout gingen begonnen nu steeds beter te lopen. Langzaam kwamen wij dus puntje voor puntje dichter bij de score van KVS en een paar minuten voor tijd zelfs op gelijke hoogte. Wij zagen de punten weer volop inzicht, maar moesten niet vergeten dat het ook nog zomaar de andere kant op kon vallen. Helaas gebeurde dit laatste een minuut voor tijd en KVS scoorde. We hadden nog een aantal kansen op de gelijkmaker maar het lukte ons niet meer een goal te maken. We hebben met zijn allen weerbaarheid en strijd getoond door deze wedstrijd nog bijna om te keren na een redelijke achterstand. Volgende week de laatste wedstrijd op het veld alweer, bij en tegen Excelsior, en daarna weer de zaal in.

Groetjes Wesley

Achilles 6 - De Meervogels 3 7-7

Je hebt wel eens van die dagen dat het de hele dag regent en hard waait en dat je blij bent dat je laat in de avond speelt omdat dan de storm is gaan liggen en het droog is. Nou, zo'n dag was het zaterdag dus niet. Het was huilen met de pet op wat het weer betreft. Hulde voor ‘t drainagesysteem van het kunstgras.

Wat voor dag (en week overigens) het wel was/is (t/m 15 oktober): dag/week van de scheidsrechter! De vraag bij elke ploeg rijst natuurlijk wat JIJ kan doen voor jouw scheidsrechter. Geef ‘m met een hele team een hand, ga met ‘m op de foto, biedt ‘m een broodje bal met pinda en mayo aan, etc. Bij Team 6 stond Sandra al te springen om net als vorig jaar haar bijdrage te leveren: het verwennen van de scheidsrechter.Ter zelfbescherming Sandra heeft de ploeg onze ranke schone op het hart gedrukt dat de actie ècht maar eenmalig is en niet ieder weekend zoals vorig jaar. Maar goed, jullie kennen Sandra een beetje… De moeder van Sandra keurt het promiscue gedrag overigens helemaal goed. Ze legt zelfs de zeep klaar voor dochterlief.

Intussen werd de kantine opgekalefaterd door Audrey en Mieke. Om de nieuwe stickers op te plakken moesten de ramen gezeemd worden. “Dat heb ik haar nog nooit zien doen,” verzekerde een verbouwereerde Tjitse de getuigen, “en al helemaal niet lachend,” voegde de Fries er bedroefd aan toe.

De wedstrijd: het was nat. Was dat al vermeld? Ballen dreven de korf in en uit. Uiteindelijk telden er 7 voor De Meervogels en 7 voor ons. Marieke had de wedstrijd kunnen beslissen, maar miste een omdraaibal. Tipt gewoon als gemiste strafworp Marieke, dus op met de pils. Bij voorkeur een ZHB’tje (jaja, Jaspert, is geen pils). Volgens hoofdtrainer Ton ‘kan ze het allemaal niet aan’ in de ‘7de klasse onderafdeling’ die ook verbaasd was op dit niveau zijn dochter in de basis aan te treffen (“hè, speel jij?”). Tristan zag alles met open mond aan. Niet van verbazing maar omdat-ie vorige week een tikkie te verwerken had. Intussen maakt Mieke zich op om naar Las Vegas te gaan. De Fries gaf haar de gouden tip om in het onvermijdelijke Bellagio “alles op 6 te zetten”. Daar sluiten we de week dan maar mee af! Volgende week nog één potje voor aanvang van de zaal tegen ALO.