Verslagen: F1 & D2 Kampioen!

Het einde van de eerste helft van het veldseizoen nadert, een flink aantal ploegen speelde afgelopen weekend de laatste veldwedstrijden van dit kalenderjaar. Het eerste ging op bezoek bij RWA, maar trok daar helaas aan het kortste eind, het werd 25-22. Achilles 2 was lang op de juiste koers, liet de touwtjes net ietsje vieren, maar rechtte de rug weer op het juiste moment, een belangrijke overwinning bij 23-24. Achilles 3 speelde geen mooie pot, maar ging wel met de winst naar huis. Ook het vierde wist te winnen, éindelijk die verdiende volle punten. Tot slot wisten ook 6 en 7 te winnen! Achilles A1 speelde thuis tegen KCR. Het bleef tot 7-7 gelijk, maar daarna zette de A1 aan: 16-9 was de eindstand. Achilles B2 mocht thuis aantreden tegen DES, het werd daar 15-11. Verder wisten bij de jeugdploegen ook de D1, D2, E3, F1 en F2 hun wedstrijden te winnen. Voor de F1 en de D2 was er een extra reden voor een feestje, zij werden met deze overwinningen namelijk kampioen. Gefeliciteerd allemaal! Lees verder voor alle wedstrijdverslagen. Kijk in het fotoalbum voor foto's van de D2.

• Een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan naar website@hkvachilles.nl!

RWA 1 - Achilles 1

Op een zonovergoten zaterdag reisde de selectie af naar Portugaal waar de uitwedstrijden tegen de selectie van RWA op het programma stonden. Na de spannende slotfase bij het tweede waarbij uiteindelijk de dik verdiende overwinning werd veilig gesteld, was het aan het vlaggenschip om dat zelfde kunstje te vertonen.

Helaas bleek dat anderhalf uur later niet gelukt te zijn wat mij persoonlijk nog steeds niet lekker zit. We verloren de wedstrijd, omdat we verdedigend te vaak onze tegenstander in het zadel hielpen door vrije ballen weg te geven en stomme doorbraken tegen te krijgen. Dat moet echt gaan verbeteren in de zaal! Uiteindelijk werd er verloren met 25-22.

De vechtlust was weer prima maar helaas was dat deze week niet genoeg voor de punten. Nu focussen op de zaal waar een aantal heerlijke potjes op ons staan te wachten. Wij hopen op veel supporters in de zaal dan beloven wij mooie wedstrijden en genoeg punten om ons veilig te spelen!

Groeten,
Bastiaan

RWA 2 - Achilles 2

Afgelopen zaterdag reisde HKV Achilles 2 af naar Poortugal om de laatste wedstrijd te spelen op het veld tegen RWA. Afgelopen wedstrijden was er genoeg inzet en strijd alleen werd dit niet beloond met 2 punten.
In de eerste aanval stonden Inge, Merel, Amel en Lars en in de verdediging stonden Kelly, Katrien, Tobias en Michael.
We kwamen scherp uit de startblokken en dit leidde al gauw tot een mooie voorsprong. Door dynamisch spel in beide vakken werd er over veel schijven gescoord. Uiteindelijke gingen we de rust in met een mooie voorsprong van 12-15.
Helaas konden we na rust deze mooie voorsprong niet vasthouden en was het al gauw weer gelijk. Dit zorgde voor een spannende wedstrijd.
Uiteindelijke werd de wedstrijd beslist door Amel die 3 minuten voor tijd met een echte Duitse goal scoort en zet de score op 22-24. Toch komt RWA wel nog terug op 1 punt verschil maar dit werd aanvallend sterk uitgespeeld. Hierdoor gingen de punten ditmaal met ons mee de tas in en verdient ook na zo veel strijd en hard trainen van de afgelopen weken.
Nu gaan we ons focussen op de zaal. Dinsdag weer hard trainen en dan even rust nemen. Vervolgens staan er een tweetal leuke oefenpotjes op he programma.
Pepijn en Danique bedankt voor het reserve zitten.

Lars Alsem

Excelsior 4 - Achilles 3

Het was eindelijk weer eens een mooie dag om een wedstrijd te spelen. De zon scheen, er was weinig wind. Je zou denken dat het lekker druk zou zijn op Excelsior maar niets was minder waar. De ambiance was ver te zoeken, er waren maar weinig toeschouwers aanwezig op Excelsior. Achteraf gezien was dat misschien maar beter ook. Het was geen mooie wedstrijd om te aanschouwen. Excelsior 4 staat onderaan met 0 punten. Mijn verwachting was eigenlijk dat we net zo’n goede wedstrijd zouden neerzetten als tegen Die Haghe, die een na laatste staan. Wij wonnen toen met 9-25. Ook deze vlieger ging niet op. Het ging allemaal vrij moeizaam deze wedstrijd. We kwamen al binnen luttele minuten met 2-0 achter te staan. In eerste instantie geen probleem natuurlijk. Excelsior 4 is een ploeg waar wij makkelijk van zouden moeten kunnen winnen en dat merkte je ook tijdens het spelen. We waren individueel allemaal beter alleen het kwam er maar niet uit. Elke keer als we gelijk kwamen te staan schoot Excelsior weer een bal erin en stonden we weer achter. Aan het aantal schoten van het derde heeft het in ieder geval niet gelegen. Wij hebben onwijs veel schoten gelost in de eerste helft. Hartstikke mooi dat we zoveel kansen creëren in een aanval, de afvang hebben en weer door kunnen gaan, maar dan moeten ze er uiteindelijk wel in! Met moeite stond het in de rust 7-7. Bij Die Haghe stonden we er in de eerste helft ook niet zo goed voor. Wellicht dat we het net zoals bij Die Haghe het in de tweede helft ook weer konden oppakken. Helaas was dit niet het geval. We kwakkelden weer door zoals in de eerste helft. Het enigste verschil was dat wij nu elke keer een puntje voor stonden en Excelsior telkens weer op gelijke hoogte kwam. Jammer dat we het een wedstrijd hebben laten worden en Excelsior het gevoel hebben gegeven dat er wat te halen viel. De laatste paar minuten liepen de emoties bij Excelsior hoog op. Wij stonden namelijk met 1 punt voor (16-17) en Excelsior dacht dat ze nog wel wat punten konden binnen slepen tegen ons. Gelukkig was daar onze redder Wesley die in de laatste minuut een vrijebal erin gooit. De punten hebben we mee naar huis kunnen nemen met een einduitslag van 16-18.

Wij staan nu derde in de competitie. Het is zonde dat we net aan hebben verloren van KVS en Tempo in de eerste helft van het veldseizoen. Hopelijk staat het geluk aan onze kant in de tweede helft van het veldseizoen en kunnen we hierdoor hopelijk nog kans maken op het kampioenschap. In de zaal zullen we het een stukje pittiger gaan krijgen. De tegenstanders zijn een stuk beter dan op het veld. Als we ervoor zorgen dat we in de zaal scherper zijn en wat minder fouten maken dan denk ik dat we ook hier weer een goede kans hebben om hoog te eindigen.

Jeanette

ALO 3 - Achilles 6 8-14

YHoeri vertelde voorafgaand aan de wedstrijd in de bosjes van Pex hoe hij in het uitgaansleven dikwijls tegen de lamp loopt. “Dan zie je zo'n grietje en dan denk ik: daar gaan we eens een praatje mee maken,” vertelt de voormalige krullenbol met een klein beetje vunzig lachje over zijn ervaringen. “En dan blijkt zo'n opgedoft ding net 16. Als badmeester ben je zo je VOG kwijt als je niet uitkijkt,” aldus de casanova die bekent zich blauw te betalen aan schikkingsvoorstellen. Hoe anders was de zestienjarige die het veld betrad tegen de ruim tweemaal zo oude Audrey. Die voelde zich voor het eerst echt een Audje. Helemaal omdat haar tegenstander eerder twaalf leek dan zestien, wat dan wel weer handig uitkwam voor YHoeri die zoals hierboven beschreven nogal eens moeite heeft om het onderscheid in ‘volwassen of niet’ te herkennen. Niet gehinderd door lengte, wat toch alleen maar ten koste gaat van je snelheid, spurtte de ALO-jongeling een aantal malen langs Achillesdames, onderschepte zij om de haverklap ballen en bleek daarmee het grootste gevaar van de thuisploeg. 't Meisje kreeg nog wel een blok te verwerken van Audrey, wat Audrey op een reprimande van Veilig Thuis kwam te staan (“'t houdt niet op, niet vanzelf”).

De wedstrijd: het was niet de beste wedstrijd van Team 6, “...maar ook die moet je winnen,” gonsde het na afloop. Team 6 schoot uit de startblokken en stond met 0-4 voor voordat ALO aantekende voor hun eerste treffer. Dat kwam met name door de scheidsrechter. De eerste 15 minuten gaf scheidsrechter Pardoen niet thuis en hadden we pardoes een andere scheidsrechter te weten ene Chris. Ondergetekende kende 'm niet maar hij werd enthousiast begroet door een groot gedeelte van de ploeg. Alles liep op rolletjes zo lang hij floot dus waarom daar over klagen. Zelfs met hielspoor hield de man zich staande (waarbij de schrijver dezes stukje niets zegt over het niveau van de ploegen). Het werd wel anders na de scheidsrechterswissel, maar goed, we zijn altijd blij als Pardoen er is en als hij dan ook nog eens op twee benen blijft staan hebben we een topdag. Marieke werd ook gewisseld. Hoewel ze een groot gedeelte van de eerste helft op één been speelde, weigerde ze plaats te maken voor Audrey. Audrey liep met twee benen veelvuldig haar tegenstander voorbij maar vergat te scoren. Het lukte dan ook niet om meer afstand te nemen van ALO, maar verdedigend stond het ook weer zo goed dat de zege nooit echt in gevaar was. In het begin van de tweede helft drong de ploeg uit Pex nog aan en was de marge twee. Al snel stelde de favoriete zwartwitten van het Pomonaplein (overigens geheel in 't zwart vandaag i.v.m. uitwedstrijd) orde op zaken. Tjitske speelde een matige pot en werd in de slotfase gewisseld voor DJ Sembo. Zo kon de eindstand van 8-14 bereikt worden. Team 6 gaat als derde de zaal in waar een pittig poultje staat te wachten.

Groeten,

Erwin

Fortuna/Delta Logistiek C1 - Achilles C1

Na weken vol regen speelde de C1 tegen Fortuna in prima omstandigheden. Windstil, najaarszonnetje en er ligt een mooi nieuw veld in Delft. De C1 heeft het nog niet makkelijk in de hoofdklasse. Maar er wordt met veel inzet getraind en we hebben in een paar weken al veel stappen in de goede richting gezet. Merel gaat schieten en scoren, Max leert zijn spel af te wisselen, Quin plukt alle ballen uit de lucht, Jordan leert steeds beter verdedigen, Thijs wordt sterker, Xander wordt feller, Noa stelt zich slimmer op, Floor gaat aanvallend denken en Citlali kleeft aan haar tegenstander als plakband.
Terug naar Fortuna. We begonnen verdedigend scherp met gelijk veel onderscheppingen. Helaas wist Fortuna toch een aantal (kwaliteits)goals te maken. Aan onze kant speelden we lang, maar het tempo lag te laag om echt gevaarlijk te zijn. Uiteindelijk brak Max de ban met een mooi schot. Fortuna had op dat moment al redelijk vaak gescoord. In de 2e helft speelden we met meer tempo. Dat leverde veel meer kansen op. Er werden een paar mooie ballen ingeprikt. De stand bleef steken op 18-6. Het is nog te vroeg om van Fortuna te winnen, maar toch waren er goede dingen te zien. Er zijn weinig fouten gemaakt in passing en bij het uitwerken. We hebben lange aanvallen kunnen spelen en we zien meer mogelijkheden in het aanvallen. Het inzicht groeit. In de zaal gaan we onszelf weer enorm verbeteren, daar hebben de coaches alle vertrouwen in! Sanne, bedankt voor het meegaan en goede invallen.

Datum 16-10-2017 12:42