In memoriam: André Baars overleden * 3-1-1946 – † 4-11-2017

Achilles is afgelopen zaterdag wakker geschrokken met het bericht dat André Baars die nacht, op 71-jarige leeftijd, is overleden. André was een geliefd erelid van onze club en kwam, zolang zijn gezondheid dit toeliet, met veel liefde naar zijn kleinkinderen en het vlaggenschip kijken. In overleg met de familie is besloten dat alle (oefen)wedstrijden vandaag doorgaan, met inachtneming van 1 minuut stilte voorafgaand aan iedere wedstrijd. Het bestuur wenst namens alle Achillianen de familie, vrienden en andere geliefden veel sterkte en kracht toe in deze zware tijd. ['In memoriam' en rouwkaart toegevoegd]

Afgelopen vrijdagnacht overleed ons erelid André Baars, 71 jaar oud. Hij sukkelde al een tijd met zijn gezondheid, na een kort verblijf in het verzorgingshuis.

Hoewel hij model leek te staan voor de oer-Achilliaan, was André afkomstig van ALO. Op 30 oktober 1964 werd hij lid van Achilles, achttien jaar oud. Al snel had hij zijn plek in de club gevonden, hij werd verliefd op een Achillesmeisje. Ruim veertig jaar deelden Wil Muller en André hun leven met elkaar en met de club, totdat Wil in 2006, veel te jong nog, overleed.

Waar Wil een lange carrière had in Achilles 1, schopte André het op het korfbalveld niet zo ver. Snel was hij wel, vroeger, en hij was specialist van het onderhandse verre afstandsschot. Maar we herinneren hem ons vooral door wat hij buiten het veld voor de vereniging heeft betekend. Allereerst de WAPC. Als secretaris, maar vooral meer dan tien jaar voorzitter van de commissie voor de jeugd. Kampleider in alle hoeken en gaten van Nederland, en altijd beschikbaar. Daarna nog vele jaren als voorzitter van de kantinecommissie, en niet te vergeten sleuteladres voor de sleutels van het clubhuis. Het adres waar niet alleen de sleutels, maar ook de portemonnee met de kantineopbrengst moest worden afgeleverd.

Zoals dat gaat werden natuurlijk ook de kinderen van Wil en André lid, en dat zijn ze natuurlijk nog: Nicole en Frank Baars.

Als klaverjassers waren Wil en André vrijwel niet te verslaan, als je tegen hen kaartte was het net of zij het potje al gespeeld hadden terwijl jij je kaarten nog zat te sorteren. En tellen hadden ze dan ook al gedaan.

Katholiek van huis uit, had André wel iets van een Bourgondiër, hij hield van lekker eten en een goed glas bier. Jarenlang maakte hij voor Achilles in de weekends verrukkelijke maaltijden.

Met het overlijden van Wil viel het leven hem een stuk zwaarder, toch bleef hij een regelmatige en graag geziene gast op het veld, tot op het laatst.

Vrijdag om kwart voor drie is de uitvaartplechtigheid in crematorium Ockenburg, en daarna stellen we de kantine open voor een informeel samenzijn. Kunnen we nog één keer het glas heffen op een bijzondere Achilliaan.

Het bestuur

    

 

Rouwkaart-Andre-Baars.jpeg

Datum 09-11-2017 11:17