In memoriam: Louise Veltman - *14-1-1946 – † 7-11-2017

Het bestuur is ontdaan door het verdrietige bericht dat ons lid Louise Veltman is overleden. Afgelopen dinsdag overleed Louise, trouw Achilleslid sinds 1973. We wisten dat er geen ontkomen aan was, woekerende uitzaaiingen hadden haar ooit zo oersterke lichaam definitief te grazen genomen. Lees verder voor het In Memoriam en de rouwkaart.

Louise was misschien wel de meest atypische Achilliaan die we gekend hebben. Ze kwam uit Rotterdam en dat kon je horen, zeker als ze haar, zelden gemeende, ongenoegen over een kwestie met ons wilde delen. Even lekker gallen door Louise betekende meer dan veertig jaar nieuwe woorden leren voor de Haagse bleekneusjes.

Ze kwam van Eureka en haalde bij ons meermalen het eerste team, zij het, zoals ze zelf zei, als alle andere wijven van het eerste zwanger waren. Nooit te beroerd om op het moment dat een tegenstandster haar dreigde te overvleugelen, een gerichte beuk uit te delen om de verhoudingen recht te zetten.

Louise kon eigenlijk met iedereen opschieten en dat is natuurlijk een handige eigenschap als je een kapsalon hebt waar de halve club de haren laat knippen. Salon Marlou was een begrip, en, niet te vergeten, vele jaren lang een gewaardeerd sponsor van Achilles.

Ze was geen persoon om in besturen of commissies plaats te nemen, ze zei dat ze dat de medebestuurders niet aan wilde doen. Een scherp zelfinzicht waarschijnlijk.

Zij was wel van de feesten en partijen, bang om iets te missen, dus aanwezig tot het licht aan ging. Haar Rotterdamse gevoel voor humor en de manier waarop ze een verhaal kon vertellen waren fameus, maar bovenal was ze een ongelooflijk lief mens en daarom zijn we bedroefd dat ze niet meer bij ons is.

Op woensdag 15 november is de uitvaart, om kwart over drie in Ockenburgh. En daarna is er gelegenheid om nog even een bakkie te doen in de kantine. Daar was ze graag bij geweest.

 

Louise-rouwkaart-1.png

Louise-rouwkaart-2.png

Datum 09-11-2017 21:21