Verslagen: Achilles wint eerste competitiederby van Eibernest

We zijn los, het eerste zaalcompetitieweekend zit er op! Ondanks een tikkeltje moeizame start was Achilles 1 toch de betere ploeg in de Haagse derby tegen Eibernest. Vorige week (tijdens de HKD) speelden de ploegen nog gelijk, nu waren de volle punten verdiend voor de Achillianen: 25-21. Bij Team Twee leek lang geen vuiltje aan de lucht, maar op het verkeerde moment belandde de ploeg toch aan de verkeerde kant van de score, Tempo won met 18-19. Achilles 5 won zondag bij KZ Danaïden, terwijl Achilles 7 de punten ophaalde bij DES. Achilles A1 speelde een sterke pot, pakte zelfs een ruime voorsprong, liet Vitesse toch terugkomen, maar stelden bij 21-22 verdiend de overwinning veilig. Onze A2 en A3 haalden ook allebei de volle punten op, bij Gemini en Tempo. Achilles B1 scoorde er goed op los tegen de Eibers, het werd daar maar liefst 13-27. Ook de C1 sleepte de eerste zaalpunten binnen, BEP werd met 12-11 verslagen. Tot slot waren er ook knappe overwinningen van de D1, E3 en F1. Lees verder voor alle wedstrijdverslagen en bekijk de foto's van Joost van Soest en Sebastiaan Nederhoed. [Update: Verslagen Achilles 1, 2, 3, 6 en C1 toegevoegd!]

  • Een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan naar website@hkvachilles.nl!
  • Wanneer je een wedstrijdverslag inlevert, scoor je punten voor jouw ploeg in de Reporters Challenge. Meer informatie daarover en de regels van de challenge, lees je hier nog eens terug!
  • Joost van Soest maakte afgelopen weekenden foto's tijdens Achilles 1 - HKV/Eibernest 1 en Achilles 2 - Tempo 2, deze vind je in het fotoalbum via Competitie > Senioren > 11 november 2017.
  • Ook Sebastiaan Nederhoed was in de Topsporthal aanwezig tijdens Achilles - HKV/Ons Eibernest. Zijn foto's en het verslag op Haagse Topsport bekijk je hier.

Achilles 1 - HKV/Eibernest 1

Afgelopen zaterdag mochten we, na het fantastisch verlopen toernooi om de Haagse Korfbaldagen los voor de punten. "Niet de kampioen van de voorbereiding worden", werd continu tegen elkaar gezegd.

Met strakke koppies maakte het eerste zich klaar voor de Haagse stadsderby tegen HKV/Ons Eibernest. Na het fluitsignaal van de warrig leidende scheidsrechter startte Achilles voortvarend aan de wedstrijd. Een 4-1 voorsprong werd er gepakt en de tactiek werkte prima. Toch was het Eibernest dat zich terug knokte in de wedstrijd en het initiatief van Achilles overnam. Tot de rust wist Eibernest dat initiatief te behouden, maar het lukte de Eibers niet om verder uit te lopen dan 2 doelpunten verschil. Dat resulteerde in een 12-14 ruststand. De tweede helft begon Achilles goed en met harde duels en vechtlust kwam Achilles op 16-16 langszij en leek Eibernest geknakt. Dat was ook het geval alleen kregen de Eibers vanaf dat moment hulp van de 2 mannen in het blauw gekleed. In deze wedstrijd werden er maar liefst 15 strafworpen uitgedeeld.... Zonde dat een scheidsrechter deze wedstrijd niet aanvoelt en eigenlijk de wedstrijd doodfluit, tot frustratie van spelers en publiek (ikzelf waarschijnlijk nog het meest van allemaal). Maar goed het resultaat werd behaald door Achilles, dus niks geen kampioen van de voorbereiding! We zijn een hecht team wat voor elkaar door het vuur gaat en altijd tot het gaatje gaat! De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een 25-21 overwinning en dat gevoel is gewoonweg heerlijk! Nu zorgen dat de flow waarin we zitten blijft bestaan en dan kan het een heel mooi zaalseizoen worden! Te beginnen volgende week in Westbroek tegen DOS. Tot volgende week!!

Bastiaan

 

Achilles 2 - Tempo 2

Een week van te voren kregen we te horen dat we deze wedstrijd mochten spelen in de mooie topsporthal op het Zuiderpark. Een uur voor de wedstrijd kregen we te horen dat Twan met 1 meedeed en dus onze wedstrijd over ging slaan. Natuurlijk helemaal niet erg, als je Jeroen Alsem ervoor in de plaats krijgt. Nu stonden de gebroeders Alsem bij elkaar in het vak, dus er stond een mooie pot te wachten. Vanaf het beginsignaal waren beide vakken puik aan het verdedigen, er werd weinig gescoord aan de kant van Tempo. Dit is natuurlijk heel goed maar we vergaten zelf de kansen af te maken dus het liep aardig gelijk op. 1e helft: 2x gescoord (Tobias, Ilan en Raquel) 1x gescoord (Kelly, Lars en Benthe). We gingen de rust in met 9-8. In de rust werd alles op scherp gezet om deze wedstrijd tot een positief einde te krijgen. In de 2e helft werd er weer erg goed verdedigd alleen schoot Tempo zo scherp dat ze bij bleven. In de laatste paar minuten stond het gelijk en ging Joël er in voor Lars om de ballen door het mandje te schieten. En zoals Joël is deed hij dat gelijk. Jammer genoeg hebben wij de kansen in de laatste fase niet afgemaakt en Tempo wel waardoor we met 18-19 verloren. Een goede wedstrijd en er staan zeker mooie dingen te wachten als we dit doorzetten maar dan met een betere afronding. 2e helft: 4x gescoord (Ilan) 2x gescoord (Tobias) 1x gescoord (Joël, Lars en Jeroen). Jeroen en Joël bedankt voor het invallen, Luca en Pepijn bedankt voor het reserve zitten, Joost bedankt voor het fotograferen en publiek bedankt voor het aanmoedigen (volgens mij alles en iedereen gehad ;-) )! Hopelijk allemaal tot de volgende keer.

Greetings Benthe.

 

Achilles 3 - DES 3

Na een week van emoties en spanning was het eindelijk zover, Achilles 3 mocht aftrappen (of: ingooien, uitnemen, starten) in de zaal tegen DES 3. De poule waarin Achilles 3 zich bevindt is vele male zwaarder dan op het veld, het zullen dus interessante wedstrijden worden!

De PieterVink-hal werd gelukkig omgezet naar de Gaslaan, anders was er van een thuisduel niet te spreken. In de voorbereiding werden duidelijke afspraken gemaakt: bal-lijn verdedigen / crosspasses / positief tegen elkaar en vooral plezier beleven. Vanaf het eerste fluitsignaal was duidelijk dat beide ploegen er zin in hadden. DES 3 had het verdedigend goed voor elkaar, maar door het hoge baltempo, sterke rebound en strakke crosspasses kon Achilles 3 een aantal puntjes voorkomen. Achilles 3 speelde het korfbal dat we willen spelen, gestructureerd en op een hoog tempo. Echt tof om te zien! Door een 2-tal wissels aan de kant van DES (complimenten aan de coach) draaide het voordeel richting DES. Hierdoor er de rust bereikt met 1 doelpunt achterstand (9-10). De rode en bezwete koppies gaven het al aan, dit is echt een ander niveau. Als coach kan je maar 1 ding doen: de ploeg complimenteren en hun Leeuwenhart aanspreken!

De tweede helft begon weer met dezelfde beleving als de eerste en werd de achterstand omgebogen. Tot 14-14 ging het gelijk op waarna DES de overhand nam. Aanvallend kom het spel niet meer op het hoge tempo gespeeld worden en verdedigend lieten we door concentratieverlies teveel steken vallen. Een conditie-achterstand die we de komende weken zullen moeten inhalen. Uiteindelijk verloren we de wedstrijd (geflatteerd) met 16-21.

Achilles 3: ik ben ontzettend trots op de strijd die jullie hebben geleverd en het spel wat jullie hebben neergezet. Deze wedstrijd geeft mij vertrouwen voor de rest van de competitie. Maandag gaan we weer hard werken om er nog meer uit te halen.

Gr Bas


Achilles 3 - DES 2 (oefenwedstrijd vorige week)

De allereerste oefenwedstrijd in de zaal, waarbij we allemaal moesten wennen om weer binnen te gaan korfballen.
Geen last van slecht weer of te warm weer. Onze eerste oefenwedstrijd was tegen Des 2, een sterk team met spelers die goed op elkaar ingespeeld zijn en 1 klasse hoger speelde als ons. De verwachtingen die wij hadden van Des 2 is dat ze goed er bovenop zouden zitten en het ons zeker niet makkelijk ging maken, en dat hebben we zeker ook gemerkt. Maar wij hebben het Des zeker ook niet makkelijk gemaakt. We zaten er in de verdediging heel goed boven waardoor wij het hun heel moeilijk hebben gemaakt en wij hun lieten zien dat wij niet bang voor hun waren ook al speelde zij een klasse hoger. Wij hadden een paar hele goede aanvallen waar ook veel doelpunten uitkwamen, maar af en toe ook momenten hebben gehad waarbij we het lastig hadden. De 2e helft ging iets moeizamer dan de 1e helft maar zeker niet slechter. In de 2e helft hebben wij het net zo goed dichtgehouden als in de 1e helft. We hebben goeie aanvallen neergezet waardoor er ook doelpunten uitkwamen. Wij als Achilles 3 hebben laten zien dat wij goed samenwerk kunnen leveren, en zelfs speel je een klasse hoger dat wij het net zo goed kunnen doen. Onze wilskracht ligt erg hoog in het team en dat hebben wij ook zeker laten zien aan Des 3 dat zij niet zo makkelijk aan de punten kunnen komen.
Stand is uiteindelijk 11-18 geworden, maar dat maakt helemaal niks uit. Wij wilde met deze oefenwedstrijd laten zien dat wij als team het ze niet makkelijk gaan maken en dat hebben we ze ook zeker laten merken. Wij gaan als Achilles de teams ; Veo, Velocitas, Pernix, Kvs/ Maritiem, Die Haghe, Excelsior en Des het zeker niet makkelijk maken en er alles aan doen om al die punten mee te nemen! :)

Tiana

 

ALO 4 - Achilles 6 21-17

Nadat Achilles 6 over zo’n beetje de hele wereld was uitgevlogen: van Las Vegas tot aan de Caraïben tot aan Cambodja (de foto’s waren niet van de lucht: de app van Team 6 leek net een brochure van Corendon) werd het weer eens tijd voor een potje korfbal om het echie. De trainingsopkomst was net als het weer de afgelopen dagen: bijzonder matig, en erg nat (tropisch warm die topsporthal, ja toch). Geen reden om in een midweeks oefenpotje Futura 3 met ruime cijfers te verslaan en vol goede moed tegen ALO 4 aan te treden. Toevallig hadden we ALO 3 de laatste veldwedstrijd met ruime cijfers op de broek gegeven, maar we wisten van tevoren al dat Team 4 van de bosjesvanpexbewoners andere koek was. De wedstrijd werd gespeeld in de good old Ock. Er was ook net zoveel publiek als we vorig jaar bij de thuiswedstrijden gewend waren. Naast de ouders van Daan als trouwe supporters kwam hoofdtrainer Ton nog even om de hoek kijken. Die constateerde dat Sandra in de basis stond en maakte meteen rechtsomkeert. “Daar kom ik niet voor kijken,” aldus de succesvolle oefenmeester die meteen maar even duidelijk maakte hoe de relatie met z’n dochter ook alweer in elkaar steekt. Sandra reageerde daar vrij lauwtjes op en gaf aan ‘wel wat gewend te zijn’. De scheids die was er niet. Gelukkig was daar Erwin Bodaans boy Flemming die na z’n wedstrijdje tussen de A-dames van ALO en GKV nog even een derby besloot te fluiten. Errie B., geef jij Flemmetje nog even een bedankkusje namens Team 6? Thanx. De eerste helft begon met nogal achter de feiten aanlopen. Binnen een paar minuten stond het 4-0 voor de verkeerde zwartwitten. Deze marge bleef de hele wedstrijd in stand. In de tweede helft leek het er een paar keer op dat het spannend zou worden, maar ‘oh nee toch niet’. Helaes Pindakaes, een matige start van het seizoen. In ieder geval wel lekker gedouched na de wedstrijd. Tijdens het kleedkamerritueel Yhoeri z’n schone onderbroek nog even verstopt. Lachen natuurlijk, maar hij had niks in de gaten (viespeuk) of negeerde de boel, daar gaat je grap.

Volgende week weer lekker trainen en bij Tjitse Fifa 1963 spelen onder het genot van een goede fles wijn. Je leest het goed. Tjiste drinkt wijn. Daarnaast krijg je Tjitse niet warm voor de nieuwe editie van het commerciële gedrocht van EA sports. “Met Fifa 1963 kun tenminste je nog met Abe Lenstra spelen, en dan laat ik DKV iedere week verliezen,” aldus de geboren Leeuwarder die niet met Cambuur kan spelen omdat die in 1963 Tweede divisionist was. Oh ja, bijna vergeten. Mathijs, Marieke en Tristan, bedankt. Jullie zitten wel in onze eigen ploeg maar zaten deze week reserve. Dus bij dezen.

☑ ruilen met Alex
☑ >100 woorden
☑ iets over de eerste helft
☑ iets over de tweede helft
☑ iets over de derde helft
☑ einduitslag
☑ voor maandag 12:00 naar website@hkvachilles.nl
☑ netjes de scheidsrechter bedankt
☑ netjes de reserves bedankt
◻ taart
◻ snoepzakje

Groetjes,

Erwin


Jeugdverslagen

 Vitesse A1 - Achilles A1
Afgelopen zaterdag speelden we tegen een van onze directe concurrenten, Vitesse A1. Op de Haagse Korfbaldagen waren we ze ook al tegen gekomen, maar wegens een hele zwakke start speelden we toen een slechte wedstrijd en wisten we het in de laatste minuten nog maar net gelijk te maken. We wisten van tevoren dus al dat dit een spannende wedstrijd zou worden.

Dit keer, daarentegen, startten we vlammend en we kwamen meteen op voorsprong. De eerste helft verliep alles eigenlijk zoals het moest, iedereen was gevaarlijk en iedereen had kansen om te scoren. We liepen dan ook al snel uit naar 6-7-8 doelpunten voorsprong. Iets dat we echt als team gedaan hebben, wat natuurlijk altijd leuk is.

De tweede heeft kwam Vitesse meer in hun spel en wisten ze in te lopen. Uiteindelijk maakten we het nog onnodig spannend door het verschil tot twee punten te laten komen. Maar toch liepen we gelukkig wel weer uit naar de vier punten. In de laatste minuten wisten de tegenstanders nog een aantal keer te scoren, maar niet genoeg om de punten te pakken. En dus wisten wij de punten vanuit Barendrecht mee naar huis te nemen, met een 21-22 overwinning. We kunnen trots zijn op de prestatie die we dit weekend als team neergezet hebben.

Groetjes Daniek


Gemini A2 – Achilles A3
We vertrokken met enige vertraging aangezien één van ons moeite had om uit bed te komen. Toch nog op tijd in Gouda om warm te lopen. Na 3 minuten was het raak met een afstandsschot van Thom, gevolgd door een mooi schot in de 6de minuut. Door een foutje in onze verdediging werd het in de 13de minuut 1-2. Het ging aardig gelijk op. In de 28ste minuut scoorde Joram, gevolgd door een punt van Gemini (2-3).

In de 2de helft al na 4 minuten 3-3. We kregen heel veel kansen, met als gevolg 3-5 door Joram in de 12 en 14de minuut. Gemini mistte een strafworp. Linnet bijna een doelpunt maar de bal schoot uit de korf. Thom had nog een mooi afstandsschot in de 20ste minuut, 3-6. Gemini kwam terug met 4-6. Gevolgd door een prachtig punt in de 28ste minuut van Joram 4-7, in samenwerking met Guido. Gemini komt terug met 5-7. In de laatste minuut scoorde Maurits 5-8 en Jordi tenslotte 5-9.

Esmee Morris

 

Achilles C1 - BEP C1
We moesten tegen BEP C1. Het was een spannende wedstrijd. Toen de 1e helft was afgelopen stonden we 7-8 achter, maar er kon nog van alles gebeuren. We maakten goede acties en paaste opzich wel goed. In de rust kwamen we weer tot rust. En besproken we wat goed ging en wat er slecht ging.

De 2e helft ging veel beter vind ik. We verdedigden veel beter en de aanval ging ook goed. De laatsten 10 minuten waren het spannendst, want de ene keer stonden we gelijk en daarna 1 punt voor en daarna weer gelijk. Uiteindelijk hebben we 13-12 gewonnen.

Reserves: Yara, Olivia Bedankt daarvoor!!
Coach: Tobias Welbergen, Lars Alsem & Koos Verhage (afwezig) Bedankt voor het coachen!!

Groetjes, 
Citlali

 


Achilles C2 - Futura C2
De eerste helft begon zoals altijd weer erg spannend tegen onze grootste rivaal. Na 10 minuten werd het 0-1 voor Futura. 5 minuten later stond Achilles 2 punten achter. Toen kwam onze reddende engel Melissa en was de stand voor de rust 1-2.

De 2e helft hebben beide teams heel goed verdedigd (onder andere Femke,Silja, Lideke en Maleah stonden er bovenop), want pas in de 50e minuut werd het 1-3. Ondanks dat de tegenstander van Sanne een stukje langer was, heeft Sanne ook een bal onderschept en een goede poging gedaan tot schieten. In de 51e minuut werd het helaas 1-4 en 2 minuten later 1-5. Weer 3 minuten later 1-6. En toen kwam Jill: 2-6! Eindelijk ging de bal er in. Na nog minuut schoot Silja de stand naar 3-6! Helaas al snel daarna; 3-7. Maar gelukkig scoorde Kimberley en werd de eindstand 4-7.

ls troost kregen we een lekker zakje chips van Milla, want zij was gisteren jarig. Gefeliciteerd Milla! Scheidsrechter Erwin bedankt en Kimberly bedankt voor het invallen en Ivy voor het reserve staan

Groetjes Elise, helaas vanaf de bank met een dikke enkel.

 

Achilles C2 - Futura C2 (4 - 7) (Coachverslag door Simon!)
Wat een leuke initiatief de Reporters Challenge! Ik ga nu ook proberen om na elke wedstrijd een wedstrijdverslag te schrijven van de C2. Dat doe ik natuurlijk niet alleen voor de lekkere taart en het snoeppakket, maar ook omdat dit een leuke manier is om mijn team te bereiken. Voor de eerste zaalwedstrijd mochten de dames van de C2 zich opmaken voor een sportieve revanche op Futura voor de nipt verloren kampioenswedstrijd op het veld. Dit was een wedstrijd waarin de Achilles leeuwinnen vrijwel de gehele wedstrijd de bovenliggende partij waren, maar door 10 zuiveren minuten van Futura hadden we toch ons meerdere moeten erkennen. Helaas liep de voorbereiding op de wedstrijd van afgelopen zaterdag voor ons niet geheel vlekkeloos. Door een aantal blessures was het nog de vraag of we genoeg spelers zouden hebben. Gelukkig was Maleah net op tijd hersteld van haar dubbel geklapte enkel. Voor Elise kwam de wedstrijd jammer genoeg net te vroeg, want zij is nog geblesseerd. Nu kon zij zich wel focussen op het schrijven van het wedstrijdverslag;-). Kimberley was bereidt om reserve te staan. Top Kimberley! Achilles C2 begon de wedstrijd goed door in de eerste aanval 10 kansen te creëren. Helaas werd er vergeten om de goede start te belonen met een doelpunt. Doordat Achilles veel beter verdedigende dan het aanvallen deed werd de ruststand bepaald met een 1-2 uitslag.

In de 2e helft begon Futura scherp, door 4 keer achterelkaar te scoren. Tijdens de wedstrijd werd het aantal schoten en doorlopen bijgehouden door Joy. In de 1e helft creëerde Achilles welgeteld 21 kansen, waarvan dus een raak. Het overgrote gedeelte van de kansen kwam uit het dynamisch spel. Uit dit spel kwam dan ook het enigste doelpunt van de C2 in de 1e helft, doordat Melissa een afgemeten diagonale pass van Jill afmaakte. We hebben dit geoefend tijdens de training en het is mooi dat we dit terug zien in de wedstrijd. Ik heb vooral veel bewondering voor Sanne die (net zoals Femke en Ivy in de vorige wedstrijd tegen Futura), de zware opdracht kreeg om een hele lange heer van Futura te verdedigen. Die gozer is al bijna even lang als ik en dat maakte aanvallen voor Sanne bijna onmogelijk! Zelfs met zo’n lange heer in het vak kregen de dames wel voor elkaar om ballen af te vangen. Heel goed hoor! In totaal werden er over de gehele wedstrijd 38 schoten gelost, maar volgens Sanne had Joy een aantal schoten van haar gemist. Helaas voor Sanne telde we geblokte schoten niet mee. Als we dit wel hadden gedaan kwamen we op 40 schoten!

Uiteindelijk eindigde de wedstrijd met een 4-7 verlies voor Achilles. We kunnen met een opgeheven hoofd terug kijken op de wedstrijd. In vergelijking met de voorgaande wedstrijden had Achilles weer het mooiere spel.

Als laatste wil ik nog de scheidsrechter, Erwin Bodaan, bedanken voor het foutloze fluiten ; ).

Groeten,

Simon Rodriguez


Achilles C3 - ONDO C3
De tegenstander liet een tijdje op zich wachten, maar gelukkig kon de wedstrijd iets later dan toch beginnen.

Aanval: Kimberly, Lisanne, Niek en Siddarth
Verdediging: Melissa V., Naomi, Leander en Taufeique

In een leuke wedstrijd waar best aardig samen gepeeld werd, kreeg Achilles kansen genoeg, maar ze wilden er niet in. De ruststand was 0 – 4 voor ONDO.

In tweede helft, werd Bjorn ingebracht voor Leander. Later in de tweede helft nog een dubbele wissel Elishys en Lucas voor Naomi en Taufeique. Er werd door ONDO nog twee keer gescoord. De eindstand van de wedstrijd was 0-6.

Het was toch een hele leuke en voor de kinderen een spannende wedstrijd in de Topsporthal in het Zuiderpark.

Groetjes van Kimberly

 

Phoenix D3 - Achilles D3
Phoenix en Achilles D3 speelden in Zoetermeer hun wedstrijd. Armin van der Zijden heeft een stukje over de wedstrijd geschreven:

Het ging heel goed, maar we hebben verlorenm maar het was toch elf /zes en we hebben nieuwe dingen geleerd en dat is de bedoeling.  Maar we moeten nog veel leren en dat is beter vangen en doorlopen oefenen, maar het ging in de tweede wedstrijd beter.
doei broeden van de D3

Het was een wedstrijd met veel doelpunten. En iedereen heeft goed hun best gedaan. De eerste 12.5 minuut konden we de verdediging goed dicht houden. Het lukte niet te score. De tweede 12,5 minuut ging de verdediging moeilijker maar hebben wel doelpunten gescoord. Na de pauze hadden we het ook nog moeilijk in de verdediging. De aanval had mooie kansen. Het was een sportieve wedstrijd.

Diana en Annelotte

 

Achilles E3 - Excelsior E7

We moesten heel vroeg opstaan en toen was het zover. We moesten tegen Excelsior. Wij mochten beginnen en we gingen keihard werken. Joanne scoorde 1-0 en toen 2-0. Sem scoorde 3-0 en toen 4-0. Excelsior scoorde 4-1. We hebben ook de doorloop geoefend en ook in de wedstrijd, maar die gingen allemaal mis. Helemaal op het eind scoorde Donya het mooiste punt van het seizoen: van grote afstand in 1 keer erin! We hebben met 5-1 gewonnen, joepie! Bedankt voor de scheidsrechter :-)
Groetjes van Sem en Milan

Datum 12-11-2017 18:14
Tags