Verslagen: Achilles 1 houdt sterke flow vast en verslaat DOS (W)!

Wat stromen die verslagen lekker binnen sinds de start van Reporters Challenge, ontzettend leuk! Volgende week zullen we een eerste tussenstand met jullie delen. Ook over afgelopen weekend hebben we natuurlijk veel te vertellen. Achilles 1 en 2 gingen op bezoek bij DOS, in het pittoreske Westbroek. Achilles 1 speelde daar een spannende pot en sleepte in de slotfase ontzettend knap de overwinning binnen: 21-23. Achilles 2 overkwam eenzelfde scenario als vorige week: in de slotsecondes aan de verkeerde kant van de score. Team 6 had thuis geen kind aan OKV, het werd daar 27-9(!). Achilles A1 kreeg Vriendenschaar op bezoek en in 'thuishal' Zuidhaghe werd de overwinning veilig gesteld bij 20-16. De A2 wist 's ochtends vroeg al de A2 van Supervissen KVS te verslaan, het werd 17-13. Achilles B1 speelde een pittige pot tegen ZKV en moest haar meerdere erkennen in de Zaanse ploeg: 20-26. De B2 moest de punten delen met AO B2, de ploegen scoorden beiden 9 keer. Achilles D1 speelde een goede wedstrijd en wist zo PKC D1 te verslaan, het werd maar liefst 17-10. Tot slot waren er ook overwinningen voor onze D2, E1, E3 en F2. Lees verder voor alle wedstrijdverslagen en kijk in het fotoalbum voor foto's van de A1!

• Een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan naar website@hkvachilles.nl!
  • Wanneer je een wedstrijdverslag inlevert, scoor je punten voor jouw ploeg in de Reporters Challenge. Meer informatie daarover en de regels van de challenge, lees je hier nog eens terug!
  • Foto's van de A1 staan in het fotoalbum.

DOS (Westerbroek) 1- Achilles 1

Na een slechte generale repetitie op de donderdagtraining, gingen we toch vol vertrouwen richting Maartensdijk waar de wedstrijd tegen Dos gepland stond.

Een tegenstander dat op het veld uitkomt in de hoofdklasse en dus op papier een hele opgave zou zijn. Gelukkig voor ons speelden we niet op papier , maar in een piepkleine sporthal waar het gehele dorp naar toe was gekomen.

De wedstrijd begon niet scherp en we liepen vanaf het begin achter de feiten aan. Toch kon DOS maar niet uitlopen en konden we blijven aanhaken. De tweede helft moesten we de aanvallende en verdedigende scherpte vasthouden als we voor een stunt wilden zorgen tegen deze stugge ploeg. Met maar liefst 8 doelpunten sleept Julia ons door deze wedstrijd heen en konden we 20 sec voor tijd de wedstrijd op slot gooien door de 21-23 te maken.

Zo zie je maar dat je met een hoop vechtlust en vertrouwen hebben in elkaar een heel eind kan komen!!

Meegereisde supporters , bedankt!

Dylan.

DOS (W) 2 - Achilles 2

Na twee rommelige trainingen (door geblesseerden en zieken binnen de selectie), stond afgelopen zaterdag de uitwedstrijd tegen DOS op het programma. Aangezien wij spelers moesten afstaan aan 1, bestond een ploeg van 12 spelers nog maar uit 9 spelers. Achilles 3, top dat jullie onze bank weer ouderwets wilden vullen! Wat betreft de wedstrijd, het was opnieuw niet goed genoeg. Zoals al meerdere keren dit seizoen, lieten we ook zaterdag de wedstrijd in de laatste paar minuten uit onze handen glippen waardoor we 2 punten moesten achterlaten in Maartensdijk (eindstand 20-19). Natuurlijk moeten we, tijdens trainingen en wedstrijden, regelmatig spelers afstaan aan Achilles 1. Hierdoor spelen we met wisselende combinaties en is de voorbereiding niet optimaal, maar dit is natuurlijk geen excuses om te verliezen! Volgende week gaan we er opnieuw tegenaan met meer lef, beleving, enthousiasme, doorzettingsvermogen en teamspirit.
‘Achilles 2, het wordt tijd dat we in de goede treinwagon stappen!’

Groetjes, Inge.

P.S. Donderdag tijdens de training in het Zuiderpark ben ik één brace kwijt geraakt, heeft iemand deze toevallig gevonden?

Excelsior 3 - Achilles 3

Afgelopen zaterdag stond voor Team 3 de tweede wedstrijd van dit zaalseizoen op het programma. Een aantal weken geleden traden wij nog aan tegen het 4 e team van
Excelsior en daar werd toen moeizaam van gewonnen. Deze week stond het 3 e team van Excelsior op het programma en als wij de inside information mochten geloven zou dit nog weleens een outsider voor de titel kunnen zijn. De uitslag van hun eerste wedstrijd liet ook niet veel voor de verbeelding over. Een klinkende 33-10 overwinning op het arme Velocitas 3 stond op het wedstrijdformulier van vorige week. We waren dus gewaarschuwd.

De oplettende lezer heeft vorige week in het verslag van onze wedstrijd tegen DES 3 kunnen lezen dat er in het getoonde spel van Team 3 een enorme stijgende lijn te
bespeuren valt. Het dynamische spelletje wat zo gewenst is komt steeds vaker terug in de wedstrijden en met mooie crosspasses naar de achterkant van het vak werd een goede wedstrijd gespeeld tegen het sterke DES 3. Hoewel er een geflatteerde uitslag 16-21 op het scorebord stond aan het einde van die wedstrijd, mochten wij elkaar toch wel trots in de ogen aankijken want het spel was gewoon goed. De hoop was dan ook dat we deze week die lijn door konden zetten. Helaas lukte dit in de eerste 10 minuten van de wedstrijd niet helemaal. Excelsior begon de wedstrijd scherp en zonder echt met scherp te schieten kwamen zij na 10 minuten spelen op een riante 7-0 voorsprong.

Door een aantal wissels en vooral de koppen nog eens goed bij elkaar te steken werd de schade vlak voor rust beperkt tot een nog te overbruggen 9-4. Maar, deze achterstand was echt alleen te overbruggen als afspraken nagekomen zouden worden en er op alle fronten net een tandje harder, feller en scherper gewerkt zou worden. Voor elkaar en voor de punten. Met de schouders eronder en stoom uit de oren kwamen wij de kleerkamers uit en zo werd de stijgende lijn weer teruggevonden. Met een aantal rake schoten van afstand en het gemis aan scherpte bij de tegenstander in de tweede helft, werd de achtervolging ingezet en kwamen wij uiteindelijk een aantal keer tot op twee punten.

Helaas lukte het ons niet om door te drukken. Het geluk bleek uiteindelijk niet voor ons te kiezen maar voor Excelsior. De scheidsrechter floot af bij een stand van 18-15 in het voordeel van Excelsior. Eerlijk is eerlijk, als je met 7-0 achter komt te staan in de eerste 10 minuten dan kan je je afvragen of je wel recht hebt op de punten. Aan de andere kant, als je van een 7-0 achterstand terug kan komen tot twee punten verschil, waarmee het natuurlijk gewoon weer een wedstrijd was, dan zou je ook kunnen spreken van een enorm knappe teamprestatie. En dat is toch wel een groot compliment waard.

Aanstaande zaterdag de eerste punten pakken van dit zaalseizoen. Velocitas 3 zal dan de tegenstander zijn, uit in Leiderdorp.

Ik heb er zin in!
Groeten,
Bart

Achilles 6 - OKV 4

[18-11 15:56] Tjitse: Door alle Sinterklaas perikelen, zou je haast het belangrijkste vandaag
vergeten… Het tegendeel is waar
[18-11 15:56] Tjitse: MATCHDAY!!!
[18-11 15:57] Danielle: ������������
[18-11 15:57] Danielle: Miste je al!
[18-11 16:25] erwin: Yesss, succes vanavond luitjes!
[18-11 17:21] Danielle: Erwin vV appt mij net... Niels schijnt gezegd te hebben dat hij ook bij ons moet? Maar we hebben Niels en sem toch?
[18-11 17:22] Shirley: Niels zou spelen en dan Sem reserve was het plan
[18-11 17:22] Danielle: Precies.... app ik dat ff...
[18-11 17:25] Marieke: Vind t wel een verwarrend bericht Daan hahaha
[18-11 17:26] Danielle: Van veen dacht ineens dat ie bij ons moest... komt door Niels...verwarring is uit de lucht!
[18-11 17:42] Tjitse: van Veen is ook welkom ��
[18-11 17:42] Tjitse: grapje
[18-11 17:42] Danielle: Snap ik... maar die kon niet...
[18-11 18:00] Yhoeri: Heel veel succes!!!
[18-11 18:00] Yhoeri: Winnen he!
[18-11 18:00] Mieke: We hebben twee ballen toch??
[18-11 20:28] erwin: Ik voel een straftraininkje aankomen woensdag
[18-11 20:49] Tjitse: Erwin; heb je zo voldoende informatie voor een verslag?
[18-11 21:07] erwin: Fabian floot?
[18-11 21:08] Mieke Achilles 5: Jep
[18-11 21:08] Marieke: Jaaa was lekker
[18-11 21:08] erwin: Dan komt 't wel goed
[18-11 21:08] erwin: Fabian, Sem en Niels, bedankt!
[18-11 21:09] Danielle: Weergaloze acties.... publiek op de banken...
[18-11 21:09] Danielle: Lees: m’n moeder...

[18-11 21:10] Danielle: Matthijs scoort er 6... heeft gelijk last van z’n knie
[18-11 21:10] Danielle: Samen met Niels topscorer...
[18-11 21:10] Danielle: Alle stippen gingen erin!
[18-11 21:10] Danielle: Zo... verslag is klaar!
[18-11 21:11] Mieke: En daarna een lekker biertje op de goede afloop
[18-11 21:11] Mieke: Oh nee
[18-11 21:23] Danielle: Correctie.... Mathijs is met 1 t..... krijg op m’n kop...��
[18-11 21:23] Mieke: Ohhhhhhh������

Groetjes van Team 6

Fiks 6 - Achilles 8

Waar de meeste ploegen er inmiddels al de nodige uren op hadden zitten in de zaal, was het voor Achilles 8 dit weekend voor het eerst. De wedstrijd, mede mogelijk gemaakt door Aquarius, was er één tegen Fiks uit Oegstgeest. De meesten nog wat brak van de pubquiz de avond ervoor, was Tom door een confronterende foto die avond in de ochtend nog maar even naar de sportschool geweest, had Henk vrij veel last van een te natte Poseidon Kiss en was ik persoonlijk zo dom om te dronken te gaan stappen op hakken wat resulteerde in een kapotte enkel. Naast Johan "Mr Gold schoes" konden we gelukkig ook rekenen op Nikki. We begonnen de wedstrijd voortvarend met een 4-1 voorsprong maar toen kwamen de oudjes van Fiks los. Vrijwel elke bal van ze vloog erin en wij konden daar niks meer tegenover stellen. De ruststand van 11-5 was dan ook een flink groot gat in ons nadeel. Gelukkig kan Henk erg goed multitasken, want naast voorbeeldig reserve en uitmuntend figurant in de nieuwste videoclip van Ragga Menno (titel Bhoedjel Bhaat), was hij ook onze coach vandaag met wat stimulerende woorden. Het sorteerde effect want we knalden er weer volop bovenop en wisten terug te komen tot 14-14. Helaas hadden we wel flink met onze krachten moeten smijten en zat het ons soms ook niet mee op bepaalde momenten, waardoor we alsnog de punten aan onze tegenstander moesten laten: 22-15. Johan liet nog even zijn voetbalkwaliteiten zien en Nelleke rende snel de sportzaal uit op haar sportschoenen. Een slecht begin van de zaal dus, maar met een hoopvolle tweede helft voor de rest van het seizoen!

Heel veel lieve groetjes van Alex.

Achilles A1 – Vriendenschaar A1
Afgelopen zaterdag speelden we in sporthal Zuidhaghe tegen een van onze concurrenten namelijk Vriendenschaar A1. We wisten dat dit net zoals de week hiervoor een spannende wedstrijd kon gaan worden. In de eerste paar minuten van de wedstrijd gebeurde er niet veel en er werd ook niet veel gescoord. Er was te zien dat wij een beetje in de wedstrijd moesten komen, maar dit gebeurde na een paar minuten ook. We begonnen met een achterstand van 0-2, maar wij begonnen langzaam los te komen. We scoorden een paar punten, waardoor we ineens 5-2 voorstonden. Voor de rust kon Vriendenschaar nog redelijk terugkomen met een ruststand van 8-6. Onze verdediging was erg goed, maar door onze tegenstanders werd er ook veel druk gegeven waardoor het scoren nog best lastig ging. De tweede helft konden we meer kansen gaan creëren en afmaken, waardoor we weer een grotere voorsprong kregen. In de laatste minuten probeerde Vriendenschaar met het inzetten van reserves nog terug te komen, maar dit was niet genoeg om de 2 punten van deze week te pakken. De eindstand was 20-16 en ik denk dat we hier zeker trots op kunnen zijn! Door samen te werken als een team hebben we de punten gepakt.

Danique

Achilles B1- ZKV B1

Deze wedstrijd was voor ons een belangrijke wedstrijd omdat Zkv ook een sterke ploeg is en daarom was één van de opdrachten die we kregen voor de wedstrijd dat we er als een "echt" team moesten gaan staan. Zkv kwam met 0-2 voor, maar gelukkig kwamen we weer snel bij en ging het gelijk op. We gingen de rust in met 11-10 omdat Noa in de laatste paar seconden de bal vanaf de middenlijn erin schoot. Na de rust ging het steeds gelijk op maar stond Zkv steeds 1 punt voor. Wij bleven doorgaan als een echt team maar helaas was dit niet genoeg om de wedstrijd te winnen en werd het 26-20. Hopelijk kunnen we onze positiviteit doorzetten naar volgende week!!

HKV/Ons Eibernest B1 - HKV Achilles B1 (verslag vorige week)
Op zaterdag 11 november moesten wij uit tegen Eibernest B1. We gingen daarheen voor 2 punten en hadden veel zelfvertrouwen, maar de eerste helft was matig van onze kant, waardoor Eibernest in de wedstrijd kon blijven. En we niet echt uitliepen. Uiteindelijk kwamen we met 5-9 voor, dus dan zou je denken dat we het gaatje te pakken hadden, maar dat konden we niet doorzetten waardoor ze weer terug kwamen tot 9-9. Uiteindelijk was het rust met een voorsprong van een punt: 9-10.

In de rust werden we goed opgeladen door de trainers voor de tweede helft en dat zag je ook wel. We begonnen opnieuw en kwamen al snel met 10-14 voor en dat konden we doorzetten. Dit keer vielen de ballen wel en we stonden er weer als team die weer positief naar elkaar deed. Uiteindelijk hebben we gewonnen met 13-27, na een goede tweede helft!

Cino

ALO B1 - Achilles B2
Kwart over 2 verzamelen in onze nieuwe/oude thuishal Ockenburgh. Wij beginnen met in de verdediging, Zohier, Kaj, Mikki en Anna. In de aanval met Julian, Sebas, Nova en Kayleigh.

In de eerste 5 minuten scoort Nova onze eerste punt binnen en vrijwel gelijk daar achteraan Julian onze tweede. Helaas scoort ALO hun eerste, tweede en hun derde punt, wij staan nu 3 – 2 achter. Maar, op volgorde scoren Julian, Zohier, Mikki en weer Julian, dus in de rust staan wij weer voor met 3-6. Volhouden Achilles!!!!!

In de tweede helft kom ALO met twee punten terug, Zohier scoort weer voor ons en ALO daarop weer. Het staat nu 6-7. Het is nu best wel spannend, veel pogingen voor ALO en voor ons die er helaas niet ingingen. De laatste 10 minuten komen Lucas en Quincy erin voor Zohier en Kaj, wat frisse wind kunnen wij wel gebruiken. Nova en Anna scoren onze 8e en 9e punt. ALO komt weer terug en maakt een gelijk spel met 9-9. De volgende wedstrijd winnen wij van jullie!!!!!

Celeste

Achilles D1 - PKC D1

Vandaag om 13 uur moesten wij tegen de D1 van PKC. Opstelling: Vak 1 Levi, Paivi, Nikki en Damien. Vak 2 Jill, Demi, BjÖrn en Mick. Reserves: Lucas en Manelle. Trainer: Jordy helaas konden Jisse en Pepijn er niet bij zijn.

Vak 1 begon met de aanval en de wedstrijd met een eerste doelpunt van Nikki. PKC scoorde daarna de 1-1 maar Mick maakte vlak daarna de 2-1, daarna werd het 2-2, 2-3 maar kon ik (Damien) het gelukkig 3-3 maken. Jill kreeg een strafworp de eerste keer ging het mis maar doordat PKC te vroeg inliep mocht Jill hem nog een keer nemen en het werd 4-3 daarna volgde er een mooie doorloop die werd aangegeven door Mick en gescoord door Jill (5-3). Toen werd het 5-4 maar maakte Levi de 6-4.
Toen werd het 6-5 maar Mick maakte de 7-5 en Levi de 8-5. We gingen de rust in met een voorsprong! Jordy vertelt ons dat wij erg goed spelen maar dat wij nog iets feller moeten zijn.

Na de rust maakte wij goede verdedigingsacties vooral van Demi, ook kregen wij een vrije worp die werd genomen door Levi en Nikki maar helaas ging deze op de rand. Björn ving goed de bal af waardoor de bal weer snel naar het andere vak ging en hierdoor kon Levi een mooie aanval maken 9-5. PKC maakte de 9-6. Paivi maakte een mooie verdedigingsactie door de dame van Nikki te verdedigen en gelijk daarna haar eigen Dame. Mick maakte een mooie doorloop die werd aangegeven door Demi en het werd 10-6. PKC maakte de 10-7 maar Levi de 11-7 en PKC de 11-8, toen maakte Mick de 12-8 en ik (Damien) de13-8. PKC 13-9, maar door weer een mooie doorloop van Jill aangegeven door Demi werd het 14-9 en maakte Jill ook de 15-9. Levi mocht een strafworp nemen omdat de tegenstander vol op zijn arm sloeg en het werd 16-9. Levi mocht nog een strafworp nemen alleen deze ging er niet in maar Levi ving hem wel zelf af. PKC maakte de 16-10 en Jill sloot de wedstrijd af met 17-10!!

Het was een leuke wedstrijd en de scheidsrechter heeft goed gefloten. Ik ben heel trots op mijn team!! Manelle en Lucas ontzettend bedankt voor het reserve staan!!Jordy was erg trots op ons en zijn dag kon niet meer stuk!! Jammer dat Pepijn en Jisse er niet bij konden zijn want zij moesten zelf spelen maar ook zij hebben gewonnen!!

Groetjes Damien Leben

Achilles D1 - PKC/SWKGroep D1 17-10 (coachverslag van Jordy)

Toch staat dat altijd mooi bij de opstellingen op de website en in het krantje: Achilles D1 - PKC D1. Het is mooi dat de jeugd van Achilles tegenwoordig ook altijd in het rijtje staat van dit soort ploegen.

Gebrande koppies bij het praatje in de kleedkamer. Iedereen was gefocust en alles straalde er vanaf om ons uiterste best te doen tegen zo’n ploeg als PKC. En in de wedstrijd gebeurde dit ook.....zo moest Levi zijn schot nog even op scherp zetten na 3 te korte schoten, maar daarna was hij ‘on fire’. Goede schoten werden afgewisseld met doorbraken, waardoor de ballen er in vlogen. Verder is deze jongen fysiek supersterk met af en toe een kleine slimmigheidjes zoals een extra duwtje, zodat de tegenstander op de lijn staat. Iemand die de lijnen uitzet en rust in zijn vak bewaart. Naast hem staat Damien, die altijd blijft gaan met aanbieden. Zo zorgt hij dat hij rebound staat voor de schoten van Levi of hij biedt zich netjes naast Levi aan om ruimte te maken voor de doorbraak. Echter kan deze jongen nog veel meer,......hij heeft een dodelijk schot. Laat hem niet vrij rond 4 a 5 meter van de paal want hij knalt ze er allemaal in! Verdedigend heeft hij deze wedstrijd perfect gedaan door zijn heer uit te schakelen op de korte kans waar PKC op speelde, uitstekend! Dan hebben we de 2 heren gehad in dit vak, maar wat is het toch lekker als je daarnaast Nikki en Paivi hebt. Twee enorm harde werkers die altijd ervoor zorgen dat het vak scoort. Nikki fysiek sterk, veel kracht en erg alert is om de korte kans te nemen na een afgevangen schot. Ze mag hem van mij nog veel vaker nemen, maar wat is het gaaf om te zien dat ze dingen snel oppakt waar we op trainen. Ook altijd goed aanspeelbaar waardoor het baltempo hoog kan blijven. En dit laatste komt mede doordat ze een sterk koppel vormt met Paivi, ons “trainingsbeest”! Paivi blijft altijd gaan en zal nooit verzaken. We spelen heel erg op hoog baltempo, uit de ruimte schieten/afvangen en op de juiste momenten voorlangs aanbieden. Precies deze dingen doet Paivi. Al is ze één van de kleinste, zij gooit haar lichaam altijd volledig in de strijd met afvangen uit de ruimte van een schot. Wanneer ze een rugkant heeft gegooid, staat ze alweer weer klaar om in te snijden. Verder verdedigend altijd zo sterk waardoor haar dame eigenlijk nutteloos in het veld staat!

In het andere vak hebben we Mick, altijd een genot om naar te kijken. Deze jongen heeft een dodelijk schot van een wat grotere afstand. Als PKC heer moet je er dan ook bot bovenop en dat is dan ook net de pech voor hem, want Mick heeft ook een super snelle beweging naar binnen waardoor de doelpunten vaak om je oren vliegen als tegenstander en geen raad meer weet hoe te verdedigen. Heerlijk om te zien hoe Mick kijkt wat ze tegenstander doet en hoe hij daar op inspeelt, klasse! Naast Mick staat Björn, die enorme stappen heeft gemaakt dit jaar omdat hij van ver moest komen. Verdedigend hebben we er zo hard op getraind en ook dit komt nu helemaal naar voren in de wedstrijd. Een fysiek, lange heer stond tegen Björn en hij is er constant vanaf de middellijn bij gebleven. Elk schot van grote afstand was onder druk (in mijn ogen soms zelfs verdedigt), korte kansen werden niet weggeven en ook voor de doorloop was er bijna geen kans! Niet normaal wat een stappen Björn al heeft gemaakt dit jaar en altijd vol positiviteit op een training staat, klasse! En ook in dit vak hebben we een super duo m.b.t. de dames, die al zeer lange tijd bij elkaar staan. En dat is te zien in de wedstrijd door de kansen die zij samen creëren. Jill, onze “pitbull”, die altijd vol energie en agressie die wedstrijd in gaat! Heerlijk om als coach te zien dat fanatisme. Verdedigend vol die ballijn aangaan om die bal eruit te halen, en aanvallend zo hard die doorbraak inzetten dat een vrije doorloop vaak een zekerheidje is. En wat is het dan ook heerlijk dat Jill deze wedstrijd ze ook bijna allemaal afmaakt! Soms is het zo zonde voor jezelf als speler dat je je eigen kansen niet beloont door te scoren, maar daar had je vandaag geen last van. Wat was jij scherp vandaag!

En dan Demi, onze terechte aanvoerster. Zonder haar loopt heel het vak niet....altijd aanspeelbaar, in dienst van het team en zo belangrijk in die paalzone. Ze heeft eigenlijk technisch het beste schot, maar helaas brengt ze zichzelf niet in deze positie. Daar gaan we hard aan werken om vooral die korte kansen rond de paal jou eigen te maken, maar wat is het fijn om jou in het team te hebben om al die andere spelers tot hun recht te laten komen. In het boekje bij je opa moet je nu zelf een streepje zetten bij elk gescoord doelpunt, maar van mij mag je er nu 9 bijzetten want elk gescoord doelpunt in jullie vak is aangegeven door jou!!

En al deze individuele klasse kwam vandaag bij elkaar, zodat we er als team stonden. Vol met agressie, positiviteit, spelplezier en concentratie gingen we die wedstrijd in en hebben dit tot de laatste minuut volgehouden, waardoor PKC eigenlijk volledig kansloos was. Het was heerlijk om te coachen en wat heb ik genoten! Een zeer trotse coach zit hier, die nog steeds aan het nagenieten is op zondagmorgen.

Deze wedstrijd een keer geen speelminuten voor onze vaste reserves: Manelle en Lucas. Maar wat is het toch fijn om zulke goede reserves te hebben. Ze staan altijd voor de D1 klaar, altijd zo betrokken en trainen mee wanneer het kan. Ook echt een pluim voor jullie dat jullie er altijd staan, bedankt namens mij en héél het team.

Groeten,

van een zeer trotse coach Jordy

Achilles D1 - Maassluis D1 (verslag vorige week)
Wij moesten alweer vroeg verzamelen om naar Maassluis te rijden met de D1. Niet iedereen verzamelde voor het veld, dus we zagen elkaar allemaal in de zaal bij Maassluis. Er was nog genoeg tijd om warm te lopen en een praatje te houden. Gelukkig was Demi weer terug en mocht Lucas op de plek van Damien spelen in verband met een blessure aan zijn vinger.

De wedstrijd begon en het ging allemaal een beetje moeizaam. De eerste goal werd na 8 minuten gemaakt door Paivi en vlak daarna de 2e door Nikki. Het andere aanvalsvak maakte na een paar minuten de 0-3. In de verdediging werd Maassluis goed verdedigd en wij maakten lange aanvallen. Net voor de rust wist Maassluis nog wel 1 keer te scoren. Ruststand 1-4.
De tweede helft bleven we goed verdedigen en had Maassluis het moeilijk. Ook aanvallend ging het goed en we maakten nog 9 goals in de tweede helft met zijn allen. Ook mocht Manel nog een stukje invallen in de tweede helft. De eindstand is 3-13 geworden. Daarna gaf iedereen elkaar een handje en werd de scheids bedankt. Op naar volgende week!!!

3e periode
1-4 door Jim, hij nam veel rust voor zijn schot.

Daarna twee goals achterelkaar van Kiki: 3-12 en 3-13

De strafworpen hebben we gewonnen met 2-3!

Groetjes van Dirk

KVS / Maritiem E4 - Achilles E3

Op de dag dat Sinterklaas aankomt in Scheveningen, speelt de E3 in de Blinkerd. Zowel KVS als Achilles heeft de eerste wedstrijd gewonnen. Al snel maakte Joanne 1-0. Daarna ging de wedstrijd gelijk op en maakte KVS 1-1. Vlak voor de pauze maakte Joanne haar tweede. Het derde kwart was geweldig. Met een goede wissel liep Achilles uit naar 6-1. Zowel Donya als Sem maakten er twee. In het laatste kwart kwam KVS nog terug tot 6-2 en daarmee was de tweede overwinning van E3 een feit. We bedanken de scheids voor zijn inzet. We konden meteen door naar de haven.

Joanne

Achilles F1 – Die Haghe F1
Op de dag van de intocht van Sinterklaas mochten wij om 09.00 uur thuis spelen tegen F1 van Die Haghe. Thuis betekent in dit geval Sporthal Houtrust, omdat Sportcampus Zuiderpark helemaal in het teken van judo staat. En wat is het trouwens een fijne hal, zeg, Houtrust. Prima voor onze F1-thuiswedstrijd. Het publiek wist de hal gelukkig ook te vinden. Vaders, moeders, opa en oma, broer…. Bijna alle mogelijke familieleden waren wel vertegenwoordigd op de tribune èn langs de lijn. Dit speelt natuurlijk extra fijn. Het veld leek eerlijk gezegd wel groot, maar Marinus was onze scheidsrechter dus het zal vast wel goed zijn geweest.

De eerste 10 minuten waren we erg aan elkaar gewaagd. Die Haghe speelde met drie heren en één dame. Britt, Sem, Lars en Imke gaven Die Haghe geen ruimte. Een botsing met een elleboog zorgde ervoor dat Imke even aan de kant ging. Tim nam de rol van Imke over en dat ging top. Lars kreeg een bal op z’n neus, maar dat deed hem niets. Dapper speelde hij verder. Tim schoot vaak van grote afstand op de korf, helaas zonder resultaat. We hadden veel balbezit, mooi spelopbouw en veel kansen. Helaas lukte het niet om te scoren. Maar gelukkig scoorde Die Haghe ook (nog) niet, zelfs niet toen zij een strafworp kregen. Britt was onwijs goed op dreef. Ze onderschepte veel ballen en speelde fijn fanatiek!

Het tweede kwart speelden we met Sem, Imke, Lars en Sophie. Helaas viel het eerste doelpunt voor Die Haghe. Al snel volgde het volgende …. Het tempo lag erg hoog. Oei, 0-3… Maar toen kwam Superspeler Britt in het veld. En ja hoor, Sem scoorde een prachtig goal, 1-3. Britt er weer uit, maar er ook snel weer in toen Die Hage 1-4 scoorde… Sophie wist steeds goed vrij te lopen, maar ze kon niet voorkomen dat Die Haghe uitliep via 1-5 naar 1-6. Kansen genoeg, maar de ballen wilden er niet in. Imke stond steeds sterk te verdedigen, met verdedigende rebounds volgens leden van korfbalfamilies… En ja hoor, eindelijk een bal erin: Britt scoort 2-6 en Tim zorgt voor 3-6.

Sem ging na de eerste helft alvast richting de haven omdat hij de aankomst van de Sint per boot mocht begeleiden. Gelukkig is dat, ondanks de wind, heel goed gegaan.

Na de rust mocht Xander na weken eindelijk weer mee spelen. Een pittige blessure (gebroken pols) zorgde ervoor dat hij weken niet mocht spelen. Maar wat een kanjer: hij heeft geen training of wedstrijd gemist. Echt, wat een teamspeler, geweldig! Respect voor zijn instelling en die van zijn ouders natuurlijk.

Die Haghe wist weer te scoren: 3-7. Maar daar is Lars: ja hoor, 4-7. Tim was supersnel, vloog van de ene kant van het veld naar de andere kant. Toch werd het 4-8 en 4-9. En toen, echt waar, na weken niet getraind te hebben, scoorde Xander zomaar een doelpunt. Hoe cool! 5-9. En na het 10de goal van Die Haghe deed Xander het nog een keer: 6-10.

Het laatst kwart stond Imke langs de lijn. We gingen wat paniekerig van start. Het werd 6-11. Maar daar was Xander weer: 7-11 en ook Sophie scoorde: 8-11. Einde wedstrijd.

Goed voor ons om na het ongeslagen kampioenschap op het veld wat meer tegenstand te ervaren, daar leren we alleen maar van. Rick en Merel zorgen er altijd voor dat we met veel plezier spelen. Ze hebben ook weer tips voor ons voor de volgende keer. Na strafworpen (1-2), zijn Rick en Merel zonder ongelukken naar hun eigen wedstrijden gereden en hebben de F1'tjes Sinterklaas in het land zien aankomen. Wie weet hebben de Pieten ook nog wel onze schoentjes gevuld, zaterdagnacht…

Groeten van Imke en de andere kinderen van F

Achilles F2 - Die Haghe F2
Vandaag mocht de F2 lekker vroeg aantreden tegen Die Haghe F2. Op het veld hadden we al twee keer tegen ze gespeeld en beide keren verloren. Deze keer moest dat dus anders. En hoe! Eerst weer even wennen en helaas 2-0 achter, maar vanaf toen ging alles super! Ballen werden netjes in de handen gegooid en heel goed gevangen. Er werd ook heel goed samen gespeeld. Hierdoor kwamen we op een voorsprong die we niet meer weg gaven. Bij Die Haghe kwam de superspeler er in. Dit is wel even lastig natuurlijk want wie moet die speler nou verdedigen? Gelukkig ging het heel goed en konden we gewoon doorscoren. We wonnen de wedstrijd met 11-8. Wat was het een leuke wedstrijd en wat ben ik super trots op jullie zeg!