Trots op Achillianen @ Korfbal Challenge 2017!

Inmiddels is het een traditie op de dagen tussen Kerst & Oudjaar: de Korfbal Challenge in Rotterdam. Een toernooi waar op verschillende niveaus wordt geëxperimenteerd met nieuwe korfbalregels. Een monokorfbaltoernooi, jeugdtalententeams, topwedstrijden met o.a. Team NL Korfbal & dit jaar ook Suriname Korfbal. Ook Achilles was weer goed vertegenwoordigd tijdens deze korfbalvierdaagse. Achilles C1 deed mee aan de Jeugd Challenge, Mick (D1) speelde mee met RTC West (Den Haag) U13 en natuurlijk deden onze Surinaamse internationals Shera, Ariën & Gerald mee bij het Surinaamse team. Lees verder voor een korte impressie en een aantal foto's!

Gisteren al deed onze C1 namelijk mee aan de Jeugd Korfbal Challenge, het monokorfbaltoernooi met de korven-de-verkeerde-kant op. Dit deden zij helemaal niet onverdienstelijk, met vier keer winst werd namelijk heel terecht de finale bereikt. Deze werd helaas wel verloren, dus het werd een zeer verdiende tweede plek voor onze toppers!

Achilles%20@Korfbal%20Challenge%20(0).jpeg

Vandaag waren er wedstrijden voor de RTC-teams, de Talenten Challenge. Eerder konden we daar al Achillianen als Noa en Rick bewonderen, vandaag was het Mick (Mario) uit de D1 die Achilles vertegenwoordigde. Hij deed mee in het team RTC West (Den Haag) U13, dat enigszins onverwacht heel knap de finale haalde. Na een gelijkspel, een verloren pot en een knappe winst werd tóch de finale bereikt. De finale werd gespeeld tegen RTC Randmeren en het potje ging lang gelijk op. Bij 12-12 was een verlenging met een golden goal nodig om een winnaar te bepalen en helaas ging Randmeren er met de hoofdprijs vandoor. Toch waanzinnig goed gedaan Mick, hopelijk heb je een hele leuke dag gehad met jouw RTC-team!

Achilles%20@Korfbal%20Challenge%20(1).jpeg

Tot slot dan onze eigen Surinaamse internationals: Ariën, Shera en Ger. Zij speelden vandaag met hun Suriname Korfbal-team tegen de korfbal internationals van Portugal. Bij rust stond de Surinaamse ploeg nog 12-14 voor, maar helaas eindigde de Surinaamse korfballers aan de verkeerde kant van de score: na een golden goal ging Portugal er met 22-21 met de winst vandoor. Zaterdag speelt het Surinaamse team nog een wedstrijd tijdens de Challenge, dan tegen Tsjechië.

Achilles%20@Korfbal%20Challenge%20(3).jpeg

Achilles%20@Korfbal%20Challenge%20(4).jpeg

 

Datum 30-12-2017 19:26