Herman Wiekenkamp overleden * 19 juni 1944 - † 28 maart 2018

Tot onze grote schrik ontvingen wij afgelopen week het verdrietige bericht van het overlijden van Herman Wiekenkamp. Namens alle Achillianen wensen we zijn familie alle sterkte toe. Lees verder voor de rouwkaart en het 'in memoriam'.

 

 

 

 

 

 

 

 

Het bestuur ontving afgelopen donderdag het treurige bericht dat 28 maart Herman Wiekenkamp op 73-jarige leeftijd is overleden.

 

Herman werd in februari 1993 lid van Achilles (lidnummer 2201). Zijn zonen Mark en Vincent gingen hem voor, op 14 november 1984 meldden zij zich aan bij Achilles. Herman was een trouw bezoeker op het veld en genoot met volle trots van de sportieve verrichtingen van zijn korfballende kinderen en kleinkinderen.

 

Een levensgenieter pur sang waarmee je diepgravende gesprekken kon voeren, in het clubhuis, op het terras of waar dan ook. Herman was de relaxte barman in de Vlonder die met zorg zijn biertjes tapte, met plezier een kantinedienst draaide en genoot van het aprés korfbal.

 

Eén van de korfbal hoogtepunten bij Achilles was het behalen van de Nederlandse junioren-titel in Ahoy op 21 maart 1992. Zoon Mark maakte deel uit van deze unieke ploeg en Herman was zo trots als een pauw. In de Achillespees van het 85-jarig jubileum heeft Herman zijn herinneringen aan Ahoy op papier gezet en opent als volgt:

 

De Ahoy-hallen in Rotterdam-Zuid zijn door mij vaak bezocht om concerten te beleven. Wat heb ik daar veel geweldige optredens beleefd: Rolling Stones, Supertramp, Rod Stewart, Tina Turner, Sting, Peter Gabriel….wat een rij!

 

Maar nog nooit was mijn beleving zo intens, als het optreden op 21 maart 1992 van Achilles J1.

 

Geschiedenisdocent Herman, op basisschool De Vrije Ruimte, was een allesweter die dat zowel voor als achter de schermen liet zien. Deelnemer aan Per Seconde Wijzer en Twee voor Twaalf. Voor het laatstgenoemde programma bedacht en beoordeelde hij vragen.

 

Op zijn school was Herman ook nog eens quizmaster, in de stijl van 2 voor 12 deed hij quizzen voor de leerlingen. Je won er geen geldprijs mee maar wel een patatje joppie! Hoe meer leerlingen alle vragen goed hadden, hoe meer patat er kwam. Sommige leerlingen, die niet met Herman’s lessen meededen, gingen alsnog meedoen aan zijn lessen.

 

Achilles neemt afscheid van een markante persoonlijkheid.

 

Het bestuur wenst namens de gehele vereniging Lous, Mark, Vincent en de familie veel sterkte en kracht toe in deze zware tijd.

 

Woensdag 4 april is de uitvaartplechtigheid om 14.15 uur in crematorium Ockenburgh.

 

HermanWiekenkamp2.PNG

Datum 30-03-2018 16:47