Opgeruimd staat netjes!

opgeruimd.jpg hoofdartikel

Afspraken maken over hoe we met elkaar en elkaar spullen omgaan is makkelijk. Maar, je er aan houden is som weer wat lastiger. Regels worden altijd anders geïnterpreteerd of gezien als gezeur en gezeik. Logisch, iedereen is anders en iedereen denkt anders. Helemaal geen probleem natuurlijk. Maar sommige dingen horen er nou eenmaal bij...

hoofdartikel.JPGNeem ons veld en onze kantine bijvoorbeeld. Ik zeg heel bewust “ons” en “onze”, want zowel het veld als de kantine zijn van ons allemaal! We zijn een vereniging en het woord zegt het al; “wij zijn verenigd”. Dit zorgt er automatisch voor dat wij allemaal vrijwillig lid zijn van onze mooie club en wij dus allemaal de zelfde verantwoordelijkheden hebben. Naar elkaar, maar dus ook naar “onze” club. Daar hoort ook het opgeruimd en schoon houden van onze accommodatie bij. Simpele afspraken als; “Heb je die goaltjes of korfbalpalen gebruikt? Ruim ze daarna eventjes op!”. Of eentje die al bijna eeuwen bij onze club hoort; “Heb je een mooi feestje gehad..? Ruim de kantine daarna eventjes op!”. En natuurlijk de prachtige; “Heb je lekker in het zonnetje reserve gezeten bij een van de wedstrijden? Ruim eventjes je rotzooi op!”.

Het zijn van die simpele dingen, maar toch verwateren dat soort afspraken altijd tijdens een seizoen. Zie Achilles ook écht als iets wat van ons allemaal is. Dat maakt onze vereniging zo mooi. Er wordt gewerkt met vrijwilligers. En iedereen die lid is van Achilles, is zo’n vrijwilliger. Niemand wordt betaald om op maandagochtend de keuken te moeten schoonmaken, of om de vloer te dweilen omdat het de avond ervoor gezellig is geweest. Dus alles wat jij laat slingeren, moet door een andere vrijwilliger opgeruimd worden!

Spreek elkaar er op aan en zorg ervoor dat iedereen scherp blijft, zelfs op de momenten dat het scherp zijn eventjes lastig is...;-)

Tot volgende week!

Groeten,
Bart

Datum 22-05-2018 15:56
Tags