Aankondiging JAV Deel 1

De coronacrisis heeft geleid tot het aannemen van een noodwet betreffende het verenigingsrecht. Voor de JAV betekent dit dat we 3 opties hebben (uitgebreid onderbouwd door NOCNSF)...

  1. Uitstellen (MAXIMAAL) 4 maanden
  2. De AV als niet-fysieke bijeenkomst voorbereiden en vooraf stemmen ophalen
  3. Volledige AV on-line organiseren, inclusief stemtool

Het bestuur heeft besloten de JAV Deel 1 te organiseren volgens optie 2 op vrijdag 26 juni.

In dit geval worden alle stukken en gevraagde besluiten vooraf per email opgestuurd naar alle leden en vraagt men om vooraf te stemmen en/of vragen in te dienen. Voor het indienen van vragen moeten de leden tot uiterlijk 72 uur voorafgaand aan de algemene vergadering in de gelegenheid worden gesteld. Tijdens de AV zelf, die als webcast via Teams, Zoom of andere tool wordt gehouden, worden de vragen beantwoord en moeten de antwoorden op de website van de vereniging worden geplaatst of via een elektronisch communicatiemiddel toegankelijk worden gemaakt voor de leden.

Omdat de JAV in juni bij ons een vooruitblik is op het komende seizoen, met als beslispunten de jaarplannen en de samenstelling van de commissies voor het seizoen 2020/2021, is optie 2 het meest geschikt. Het seizoen 2020/2021 kan gewoon van start gaan op 1 juli met (hopelijk) alle commissies gevuld (wat niet het geval is als we optie 1 zouden kiezen). DIt is veel eenvoudiger dan optie 3: Er is minder interactie tijdens de online AV en dat voorkomt (hopelijk) een kakafonie van sprekende leden. Tevens wordt het probleem van een on-line stemtool (waarvan de betrouwbaarheid onzeker is) vermeden.

Mocht iemand bezwaar hebben tegen deze vorm van de JAV deel 1, dan kan dat kenbaar worden gemaakt aan ondergetekende.
De noodwet geeft het bestuur de mogelijkheid de JAV op deze wijze te organiseren, dus een serieuze onderbouwing van dit bezwaar is wel noodzakelijk.

In een volgend bericht zullen nadere details kenbaar worden gemaakt.

Nog ter verduidelijking: JAV Deel 1 is een VOORUITBLIK naar de (nabije) toekomst.
Evaluatie van het huidige seizoen vindt plaats in JAV Deel 2 in het najaar.

Met vriendelijke groet,

Arthur Bolder
secretaris HKV Achilles

Datum 24-05-2020 13:27
Tags