Kangoeroe Klup

KangoeroeKlup%20Logo.pngDe kangoeroes zijn onze jongste leden, in de leeftijd van 3 tot en met 6 jaar. Onder begeleiding van een groep enthousiaste train(st)ers, doen we iedere zaterdagochtend de leukste spelletjes, met én zonder bal en korf.

We richten ons op de ontwikkeling van de brede algemene motoriek van de kinderen. Ons belangrijkste doel? Vooral heel veel plezier maken met elkaar! Spelenderwijs werken we met de kinderen aan de basis van sport en beweging; balans, grove én fijne motoriek, samenwerken en het zelfvertrouwen vergroten. En stiekem proeven we dan ook een klein beetje van de leukste teamsport: KORFBAL!

Kangoeroes2.jpg

In principe trainen de kangoeroes alleen. Voor de oudste kangoeroes organiseren we een paar keer per seizoen een wedstrijdje, tegen Kangoeroes van andere verenigingen. Gewoon, om eens te kijken hoe dat gaat en te proeven aan 'echt' korfballen. Wanneer we merken dat kinderen er aan toe zijn, stromen zij door naar een F-team. Dan gaan ze 'echte' wedstrijden spelen. De overstap naar de F'jes gebeurt altijd in overleg met de ouders en de kinderen zelf.

 

Training

De kangoeroes trainen bij Achilles één keer in de week op zaterdag van 10:00 - 11:00 uur. Tijdens de veldperiode (september, oktober, april en mei) trainen we op het gras op het Pomonaplein. In de zaalperiode (november, december, januari, februari, maart) trainen we in onze eigen gymzaal in de Vlonder, ook op het Pomonaplein.

Kangoeroes1.png

Een keertje meedoen?

Kinderen die een keertje een training willen bijwonen zijn altijd welkom! Ze hoeven niet meteen lid te worden, ze kunnen ook een paar keer meetrainen om te kijken of ze het wel echt leuk vinden. Wil je een keertje komen kijken met jouw kind? Via kangoeroes@hkvachilles.nl kun je ons laten weten dat je een keer mee wil doen. We laten jou dan snel weten waar je ons kunt vinden!

Ook voor andere vragen en toelichting mag je ons altijd mailen!

Hopelijk tot snel bij HKV Achilles!

KangoeroeKlup_Header.png