Inzamelingsacties

Door het inzamelen van flessen en frituurvet dragen wij ons steentje bij aan een beter milieu en krijgt Achilles extra inkomsten.

Flessen

In de keuken en op het veld staat een zwarte container met oranje deksel waarin iedereen zijn/haar lege flessen kan deponeren. De opbrengst wordt besteed voor materialen en activiteiten voor de jeugd.

Frituurvet

Bij de fietsenstalling staat een gele container waarmee we frituurvet kunnen inzamelen. Iedereen die thuis een frituurpan heeft, zal van tijd tot tijd het frituurvet moeten verversen. Schenk het terug in de originele verpakking, of oude plastic fles (geen glas!) en doe deze in de gele container.

Gebruikt frituurvet en bakolie krijgt door het gescheiden in te zamelen een tweede leven als biobrandstof. Biobrandstof kan gebruikt worden in bijvoorbeeld tuinbouwkassen, warmtekrachtcentrales of in het vervoer.

Bovendien kunnen we extra inkomsten voor Achilles genereren. Door het inzamelen van het frituurvet van onze leden kunnen we misschien wel tot €1.000,00 per jaar scoren. (Hoe meer vet we verzamelen hoe hoger het bedrag wordt!)

DE-punten

Iedereen die regelmatig in de kantinekoffie drinkt weet dat er uit DE-kopjes wordt gedronken. Deze kopjes zijn vrij prijzig en bij inlevering van DE-punten krijg je korting op de prijs. Daarom is er in de kantine een doos gezet waar DE-punten ingeleverd kunnen worden. Achilles is jullie daar heel dankbaar voor.