Achilles rookvrij

Achilles is een belangrijke omgeving in het leven van opgroeiende kinderen.

Achilles-Rookvrij.jpg

Daarom sluiten we graag aan bij de nationale campagne "Op weg naar een rookvrije generatie". Achilles is sinds 1 juli 2021 een rookarme vereniging. Ons terrein begint vanaf de poort en vanaf dat punt mag vanaf 1 juli dus niet meer gerookt worden.

Waarom op weg naar rookvrij?
Zien roken, doet roken. Als kinderen anderen zien roken lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Zeker als zij mensen zien roken naar wie zij opkijken zoals andere sporters, trainers en ouders. Daarnaast is meeroken zowel binnen als buiten schadelijk, met name voor kinderen. Ook in de buitenlucht kunnen kinderen in aanraking komen met tabaksrook. Door een rookvrij sportterrein voorkomen we dit. Kijk op www.rookvrijegeneratie.nl/sport voor meer informatie.

Een rookvrije vereniging
Vanaf 1 juli zijn wij rookvrij. Iedereen is en blijft welkom op onze vereniging. We vragen rokers om buiten het zicht van kinderen en buiten het terrein te roken. De entree en plekken binnen ons sportterrein, zoals langs de lijn en het terras zijn rookvrij. Ook de ingang van het veld is rookvrij, eenmaal voorbij de poort kan er dus niet meer gerookt worden. Dit is even wennen. Help elkaar dan ook er aan te denken dat we als vereniging onze jeugd willen beschermen en hen een gezond voorbeeld willen geven!

Rookvrije Generatie
De beweging ‘op weg naar een Rookvrije Generatie’ werkt toe naar een samenleving waarin we opgroeiende kinderen beschermen tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken. Iedere week raken honderden kinderen in ons land verslaafd aan roken. Ieder kind is er één teveel. We streven ernaar dat kinderen niet meer in de verleiding komen om te gaan roken. Daarvoor is het nodig dat we samen het goede voorbeeld geven en de omgevingen waar kinderen veel komen rookvrij maken. De sportomgeving is een belangrijke omgeving in het leven van opgroeiende kinderen. Daarom draagt een rookvrij sportterrein bij aan het realiseren van de Rookvrije Generatie.

We hopen dat iedereen zich sterk maakt voor een gezonde omgeving voor onze jeugdspelers en jonge bezoekers. Help ons mee om mensen aan te spreken en herinner ze aan de nieuwe afspraken.

Wil je meer weten over de campagne rondom de rookvrije generatie? Kijk dan op rookvrijegeneratie.nl. Heb je nog vragen over het rookbeleid? Spreek ons aan of stuur een mailtje via bestuur@hkvachilles.nl.