WAPC Kamp 2022: bedankt voor een geweldige kampweek!

Dat was 'm dan: WAPC Kamp 2022 zit er weer op, maar wát een geweldige week hebben we met elkaar gehad! We hebben genoten van de kids, het mooie weer, leuke spellen, het heerlijke eten, de fijne zwembaddag en de prachtige piratenoutfits. In dit artikel (tip: klik op de titel!) delen we een samenvatting van al onze activiteiten en een sneak peek van wat foto's. In onze besloten Facebook-groep werden afgelopen week nog veel meer foto's en filmpjes gedeeld, zodat papa's, mama's, broers, zussen, opa's en oma's alles konden volgen.

  • In de besloten Facebookgroep kunnen familieleden de kampgangers volgen. Zit je al in de groep? Dan kun je je eigen facebookvrienden toevoegen/voorstellen en aangeven waarom je die vriend wil toevoegen. De beheerders van de groep moeten je vriend nog wel goedkeuren voor ze aan de groep zijn toegevoegd.
  • Klik op de foto's voor een groter exemplaar.

Vrijdag 15 juli

Dat was 'm dan: WAPC Kamp 2022 zit er weer op! Er worden nog wat boterhammetjes gegeten, lunchpakketjes gemaakt, de kamers worden opgeruimd, de zalen en badkamers schoongemaakt.. Het is tijd om weer huiswaarts te keren.

Maar wát een geweldige week hebben we met elkaar gehad! Na één jaar geen kamp en na een kamp in Den Haag, zijn we nu weer terug van een geweldig leuke week. 
We hebben in Ommen genoten van de kids, het mooie weer, alle leuke spellen, het heerlijke eten, de fijne zwembaddag en de prachtige piratenoutfits. 

Alle kids zijn weer veilig, fijn thuis! Waarschijnlijk vol verhalen, maar ook met flinke vermoeidheid. We bedanken alle kids voor hun enthousiasme, inzet en tomeloze energie. Samen zorgden we voor een super gave week, hopelijk tot volgend jaar!

WAPC%20Kamp%202022%20-%20Ommen%20-%20Groepsfoto.jpeg

Donderdag 14 juli

Alweer de laatste volledige dag van het WAPC Kamp 2022. Woensdagavond was het dankzij de greppeltocht voor iedereen wat laat, dus donderdagochtend was uitslaapochtend. Onze vroege kleine vogeltjes kijken een film, er is vers geperste jus d'orange, er zijn heerlijk gebakken eitjes: even rustig opstarten. Daarna kon er gegleden worden op onze gezeepsopte stormbaan. Voor het middagprogramma gingen we weer richting het bos, dit keer om te paintballen! Een stoet van kinderen in witte shirts ging náár het bos, een stoet van bont gekleurde shirtjes keerde terug in het kamphuis. Om bij te komen en om alvast voor te bereiden op de disco, volgde daarna een heerlijk beautymoment. Maskertje, rustgevend muziekje, daarna lekker douchen. Eérst nog even smullen van de heerlijke barbecue door onze Kokkies, om daarna de voetjes van de vloer te laten gaan tijdens de disco. Vlak voor de disco werd het winnende team bekend gemaakt. Wie heeft er deze week het hardst gestreden? Team Oranje ging er met de winst vandoor! Tot slot werd er bij de disco flink gedanst, meegezongen en natuurlijk kon ook de La Bamba niet ontbreken!

Woensdag 13 juli

Oeps; het dagverslag pas op de volgende ochtend, want ... Het was wat laat vannacht. ;-) We begonnen de dag op het sportveld, voor een rondje Levend Zeeslag. Munten verdienen (of stelen), bommen kopen, samenzweren: muiterij zat er goed in! Wat hadden we het geluk met het weer én met de gastvrijheid van zwembad Olde Vechte, want in de middag ging het zwembad voor ons speciaal een uurtje eerder open. Wat een cadeautje! Terwijl de kinderen het enorm naar hun zin hadden in het zwembad, stonden onze Kokkies te bikkelen in de keuken. Er werden meer dan 600 (!) pannenkoeken gebakken. Die goede bodem was nodig, want het avondprogramma bestond uit de befaamde greppeltocht en voor de oudsten daarnaast een extra potje Bakofootby tegen de leiding. En dat ging er beiden natuurlijk niet rustig aan toe! Vandaag de laatste volledige dag, morgen keren we alweer huiswaarts... De tijd vliegt! 

Dinsdag 12 juli

Het is bijna niet te geloven, maar we zijn alweer over de helft! Vandaag brak het zonnetje door in Ommen en was het een stuk warmer dan de afgelopen dagen. Voor de jongsten begon de dag met een loopspeurtocht, waar na veel puzzels oplossen de gestolen schat van Kapitein Iglo gevonden werd: heerlijke ijsjes! De oudsten stapten op de fiets naar een recreatiemeertje. De tocht was niet voor iedereen een makkie, maar gelukkig maakte een frisse duik een boel goed! Terug op het kampement werd vandaag een 'AVG'tje' geserveerd: gekookte aardappels, een stukje (nep)vlees en groente. Niet alle ouders zullen het geloven, maar bij de meeste kinderen ging dat er goed in. In de avond genoten de jongsten van een verhaaltje met muzikale begeleiding van Koos, om daarna lekker gedoucht en wel het bedje op te zoeken. De E, D, C, B en A speelden allemaal nog twee spellen: een sportspelletje op het veld en daarna nog even het bos in voor een tikspel. Een aantal kids wilde daarna helaas niet naar bed... Dus werden die vriendelijk verzocht om ons te helpen flessen dragen. Met gestrekte armen, Een minuut of .. Oeps, weer de tel kwijt!

Maandag 11 juli

Na een lekker ontbijtje, startten we onze dag in het dorpje. Elf kampleiders gingen op in de menigte: een glazenwasser, bouwvakker, muzikant, een levend standbeeld, een pizzabezorger... De kinderen moesten goed zoeken, maar uiteindelijk werd iedereen gevonden. In de plaatselijke Jumbo werd natuurlijk weer goed snoep en chips ingeslagen. Het was immers al maandag, dus de eerste voorraad was wel op. In de middag speelden de E- en F-jes Levend Pacman en ging de rest het bos in voor een potje Levend Stratego. Het avondmaal was een waar feestje; want onze eigen patatkraam kwam weer langs. Daarna was er een garantie voor chaos: Levend Ganzendbord! Het fanatisme was van jong tot oud behoorlijk goed aanwezig. Terwijl de jongsten als bomen, achter matrassen en achter prullenbakken verstopten om goed over te kunnen lopen, sloten de A, B en C kids af in het bos. Alhoewel, sloten af....

Zondag 10 juli

Het was een sportieve dag vandaag in Ommen! Tijdens het ochtendprogramma speelden we Levend Galgje in het bos en wat was iedereen fanatiek! Daarna stond er op het veld een sportprogramma te wachten: drievakskorfbal, voetbal, knotshockey, lijnbal en een estafette. De nasi daarna was méér dan welkom, want hard werken vraagt veel energie! De avond werd afgesloten met Piratenbingo, Jongens tegen de Meisjes en tot slot een rondje Jachtseizoen voor de oudsten. Dan worden de bedjes opgezocht, want we moeten nog tot vrijdag en de eerste avond/nacht was al íetwat laat... ;-)

Zaterdag 9 juli

De kop is er af! De slaapkamers zijn ingericht, het openingsspel was meteen een succes en de eerste maaltijd zit er in: heerlijke broodjes knakworst, broodjes gezond en twee soorten soep. De (corvee)groepen hebben zich geheel in thema enthousiast voorgesteld tijdens de Piratenpirade. Wat had iedereen zich weer flink uitgedost! Daarna zijn de F'jes na een douche fris en fruitig naar bed gegaan. De overige kinderen speelden Raad de Piraat, waarbij in zes vragen moest worden geraden welke leiding er achter de deur stond. De dag is nog lang vandaag, want voor de A, B en C-kinderen staat er een wel heel spannend programma te wachten....

The day before...

Nu is het wel héél bijna: morgen gaan we op kamp. De vrachtwagen is ingeladen met alle fietsen en de eerste tassen. Aanwezige ouders en kids, bedankt voor jullie hulp! Een speciaal bedankje voor Elmar, die dit jaar al een avond eerder aanwezig kon zijn. De meeste fietsen hadden keurig de sleutel in het slot, maar... Van deze witte fiets hopen we dat de bestuurder zijn of haar sleutel wel echt in de tas stopt morgen!

Weltrusten allemaal & tot morgen, vanaf 10.15 uur op het veld!

Alle hulp is welkom: vrachtwagen inladen op vrijdag!

Nog maar vijf nachtjes slapen, zaterdag gaan we op kamp. Alle kinderen zijn vanaf 10.15 uur welkom op het veld, om 11.00 uur zal de bus wegrijden.

In de kampbrief stond dat we op zaterdagochtend hulp kunnen gebruiken om de vrachtwagen in te laden. Maar: deze hulp ontvangen we graag vrijdagavond, vanaf een uur of 19.00! Elmar komt een dagje eerder, zodat we dan de vrachtwagen al kunnen inladen.

- De A/B/C/overgaande D-kids leveren dan ook hun fietsen en het liefst ook hun bagage in.
- De D/E/F'jes nemen geen fiets mee en leveren hun bagage zaterdagochtend in, die bagage gaat mee in de bussen.

Mochten hierover, of over iets anders, nog vragen zijn, dan kun je natuurlijk altijd bij Julia of Desiree terecht. Onze gegevens vind je in de kampbrief. 

De sponsorlijst

We kunnen alle piratenmunten goed gebruiken om ook van dit piratenkamp weer een groot succes te maken. Iedere sponsorbijdrage is daarom meer dan van harte welkom en komt ten goede aan het kamp. Denk aan het bij mooi weer een keertje uitgooien van de ankers bij het Grote Meer, een extra keertje opscheppen tijdens het schaften of het aanschaffen van nieuw materiaal zodat onze piraten zich nooit zullen vervelen. In de lijst staan hieronder staan de richtprijzen. Het is dus niet zo dat je gelijk het hele bedrag sponsort (mag natuurlijk wel ;-)) Ook vrij te besteden donaties zijn welkom.

Déze mensen gingen je al voor:
Anno & Nathalie, Joost, Tjitse, Daniëlle vM, Bas M, Dylan, Frank P, Sharon, Jeanette, Mirella (en familie!), Rinus, Annika, Puck, Ton vdL, Linda D, Wout, Linda vdH, Annemarie L, Olga, Jaap, Shirley, Mandy, Judith, Sem, Steve & Bika, Oma Dwayne/Joe/Lizzy, Kelly, Twan, Rick, Tom, Evelien, Marjolein, Linda R, Angela & Leon, Erna, Frank B, Sheila, Josine, Renske, Ferry P, Peggy, Dionne vD, Niels, Tonia, Sonja, Annemarie K, Rianne, Mireille, Marian V, Ton & Douwina, Opa & Oma van Vincent & Erik, Bart Jan, Nicole deG, Sabine vP, Corrie K, Anne-Marie, Naima, Sander S, Coby & André L, Sanneke & Sjoerd, Paul & Marijke, Bianca & Edward, Hans K, Jenny vdW, Nick W, Willie, Paul & Tessa, Walter & Esther, én Ed & Miranda.

Waarvoor ontzéttend veel dank!

Ook sponsoren?
Wil je een item sponsoren, of een deel, (of niks, maar snap de achterliggende gedachte hier achter en wil je toch iets overmaken)? Stuur dan een e-mail naar deesdebruin_@live.nl. Desiree zal je dan een linkje of QR-code sturen van het sponsorlijst-betaalverzoek.

Klik hier of op de afbeelding voor een vergroting!

 WAPC%20Kamp%202022%20-%20Sponsorlijst.jpeg

 

Aaaaargh - dit is de leiding!

Captains of the Six Seas
Nadat opperkampleiding Frank besloot met kamppensioen te gaan, moest kapitein Julia op zoek naar iemand naast zich in de stuurhut. Gelukkig was er geen man over boord en werd vervanging al snel gevonden. Dit jaar houdt Julia samen met Desiree in het heetst van de strijd het hoofd koel en een oogje in het zeil. Zij zorgen dat muiterij binnen de grenzen van fairplay blijft, niemand buiten de boot valt en we niet met z’n allen het schip in gaan. Ook dit jaar is het weer alle hens aan dek, maar aangevuld met de tomeloze inzet van ons manusje-van-alles Ilan, weten we zeker dat we alles aan boord hebben om er met z’n allen weer een waanzinnig kamp van te maken. We wensen alle kampgangers een behouden vaart!

(9)%20Captains%20of%20the%20Six%20Seas.jpeg

 

De Muitende Mutti's
We hopen dat ze nog lang niet de boot zullen afhouden, maar dit jaar zijn ze er in elk geval weer bij: onze Mutti’s der Wereldzeeën! Als je met 90 jonge piraten op reis gaat, kun je niet zonder. Als echte rotsen in de branding, is bij hen de kust veilig. Zij zorgen er voor dat geen piraat tussen wal en schip raakt, we zo nu en dan schoon schip maken en dat de sfeer tussen alle vloten gezellig blijft. Voor Nicole en Claudia is niet drie, maar vier keer scheepsrecht: we mogen alweer vier jaar in onze haken knijpen dat we deze toppers als duo aan boord hebben!

WhatsApp%20Image%202022-06-10%20at%2010.19.12%20PM.jpeg

De Kokkies in de Kombuis
Er is een spreekwoord dat zegt dat een goede kok niet sterft voor het kombuis, wat eigenlijk betekent dat de kok niet in de laatste plaats voor zichzelf zal zorgen. Geen idee wie dáár in de kombuis stond, want bij ons op kamp komt tijdens het schaften geen piraat iets te kort. Bij ons weten we zeker dat de koks zich altijd in het zweet zullen werken om elke avond een lekkere maaltijd op tafel te zetten.

De kombuis houdt de piraten op de been! Om alle kinderen van de nodige kracht te voorzien en om te voorkomen dat we een zinkend schip zullen hebben, hebben we weer een fantastisch team in de keuken staan. Dennis, Sander N en Fred letten op de pannen, waar het water kookt als een zee, zodat er zo nu en dan ook een lekker aardappeltje klaargemaakt kan worden.

(7)%20Kokkies.jpeg

 

Team Groen: Schip Nooitgedacht van Kapitein Haak
Hoewel ze gewend zijn de Stille Oceaan te bevaren, we weten zeker dat de piraten van Schip Nooitgedacht dit kamp veelvuldig van zichzelf zullen laten horen. Kapitein Haak nam het zekere voor het onzekere en heeft een flinke bemanning benoemd!

Het schip zal een week van huis zijn en daarom worden de voorbereidingen grootscheeps aangepakt. Niemand minder dan Fabian, Nikki, Joël en Anne zullen op het dek aanwezig zijn. Het had weinig gescheeld of Anne had de boot gemist, maar gelukkig konden we haar tóch nog op tijd rekruteren. Aan de leiding zal het niet liggen, maar een groot schip kan zinken van een klein lek… Dus we hopen dat ze met alle risico’s rekening houden!

(6)%20Team%20Groen%20-%20Schip%20Nooitgedacht%20-%20Kapitein%20haak.jpeg

 

Team Geel: de Drakenboot van Kapitein ChingChing
Rise & shine, een nieuwe dag, dus een nieuwe vlootpresentatie: Team Geel! Een echte kapitein bevaart ook de Chinese Zee, dus normaal gesproken kom je Kapitein Chingching vooral tegen aan de andere kant van de wereld met zijn Drakenboot.

Speciaal voor het WAPC Kamp varen Koos, Tobias en Sterre het schip richting Ommen. Een onderschatte zeeploeg met wederom twee debutanten, maar we kunnen alvast verklappen: deze piraten laten zich niet zomaar afschepen! Het zijn harde werkers die hun water zó snel naar de zee kunnen dragen, dat het helemaal niet zo onnuttig is als het op het eerste oog(lapje) lijkt. En wie zee houdt… Die wint de reis. Gaat Team Geel er aan het eind van de week met een kist vol piratenmunten vandoor?

(5)%20Team%20Geel%20-%20Drakenboot%20-%20ChingChing.jpeg

Team Rood: de Scheve Schuit van Kapitein Barbarossa
Rozen verwelken, schepen vergaan… Maar Team Rood zal tot het bittere eind door blijven gaan! Wanneer de Scheve Schuit van Kapitein Barbarossa op de Rode Zee voorbij vaart, vrezen de schepen van andere vloten grote vrezen. Voor deze zomer hebben ze alle schepen in de zee tussen Azië en Afrika achter zich verbrand en koerst het schip af op een overwinning in Ommen.

Met een verse bemanning onder de bezielende leiding van Niek, Mieke en Jamie zullen zij de strijd aan gaan. Voor wie denkt dat zij er lichtzinnig mee omgaan en wel zien waar het schip strandt… Welnee. ‘Al bonden zij mij voor een kanon, opgeven zal ik nooit!’, hebben we één van hen al horen zeggen!

Team%20Rood%20-%20Scheve%20Schuit%20-%20Barbarossa.jpeg

 

Team Blauw: De Vliegende Hollander van Kapitein Blauwbaard
Schip ahoy, wie zien we daar?! Als dat de Vliegende Hollander niet is! Is het spookschip van Kapitein Blauwbaard echt zo berucht als alle verhalen vertellen? De Vliegende Hollander heeft de Noordelijke IJszee getrotseerd en gooit straks zijn ankers uit om bij Kamp Ommen aan land te gaan.

In de wandelgangen wordt al flink gefluisterd over deze piraten, want ze rekenen zich nu al rijk als ‘Pirates of the Six Seas’. Op de Noordelijke IJszee misschien, maar hoe zit dat op de andere wereldzeeën? Voert het schip te grote zeilen, of maken zij in Ommen hun uitspraken waar? Als het aan Audrey, Noa en Simon ligt is het antwoord daarop natuurlijk duidelijk, zij zullen geen obstakels uit te de weg gaan en verwachten met de winst te strijken. Maar net als ieder jaar zijn er ook dit keer kapers op de kust, hebben ze daar ook rekening mee gehouden?

(3)%20Team%20Blauw%20-%20Kapitein%20Blauwbaard%20-%20Vliegende%20Hollander.jpeg

Team Zwart: De Zwarte Parel van Captain Jack Sparrow
Iedereen kan een schip besturen als de zee kalm is. Maar als je in staat bent de Caribische Zee moeiteloos over te steken met de Zwarte Parel van Kapitein Jack Sparrow… Dán ben je wel echt een grote. Savvy?!

Ze zeggen wel eens dat de beste stuurlui aan wal staan, maar het lijkt er op dat dit keer de beste stuurlui in Team Zwart zitten! Met vier piraten sterk is de bemanning goed bezet. Voor deze reis is Kapitein Sparrow namelijk in zee gegaan met Sander, Merel, Rick en Bo. Waar andere vloten soms nog wel eens moeten roeien met de riemen die ze hebben… Komt de Zwarte Parel dit jaar behoorlijk goed voorbereid voor de dag!

(2)%20Team%20Zwart%20-%20Kapitein%20Jack%20Sparrow%20-%20Zwarte%20Parel.jpg

Team Oranje: De Hoppetosse van Kapitein Langkous
We beginnen bij Team Oranje, dat normaal gesproken op schip Hoppetosse de Adriatische Zee trotseert. Marieke is een strijdbare kampleider met maar één doel: ‘Aan het eind van de week zijn wij zo rijk als de zee diep is!’ Dit jaar krijgt ze daarbij ondersteuning van Romy en Cino. Voor hen is dit de eerste reis als kampleiding, maar zoals Kapitein Langkous zou zeggen: ‘Ze hebben het nog nooit gedaan, dus ze denken dat ze het wel kunnen!’ Aan ambitie en zelfvertrouwen geen gebrek dus, als zij in het zicht van de haven maar geen schipbreuk zullen lijden….

Tot slot willen we graag kwijt dat het feit dat piraten Romy en Cino in Team Oranje belandden… Echt geheel toeval is. Heeft Marieke in juli een ander kleurtje in het haar om solidair te zijn met haar teamgenoten?

(1)%20Team%20Oranje%20-%20Kapitein%20Langkous%20-%20Hoppetosse.jpg

 

Het thema... Piraten van de Zes Zeeën!

Jaja je ziet het goed: deze piraten (!) hebben voet aan land gezet op het Haagse zand, speciaal om de corveegroepen en bijbehorende teamkleur bekend te maken. Dat betekent ook dat je stiekem alvast de verkleedkist om kunt keren... Op zoek naar een oranje sjaal, groene sokken, rode beenwarmers, gele zweetbandjes, blauwe nagellak of een zwarte boa! In welke corveegroep zit jij?

Gisteren hebben alle ouders ook de kampbrief met alle belangrijke informatie ontvangen. Niet ontvangen? Check óók je spammap even. Écht niet ontvangen? Neem dan even contact op met Julia.

Binnenkort volg je op de socials en website, welke leiding er mee gaat op kamp. We kunnen wél vast verklappen dat de kampleiding er ontzettend veel zin in heeft en bijna niet meer kan wachten!

De kampleiding

Datum 16-07-2022 10:45
Tags