Vrijwilligersvacature: web- & social media redacteur

Achilles is de allerallerallerleukste club van Den Haag, dat delen we dan ook graag. Drie enthousiastelingen delen via onze website en onze social kanalen de laatste nieuwtjes, leuke foto’s van alles wat er op Achilles gebeurt en belangrijke informatie voor onze leden. Maar: onze webredactie is op zoek naar versterking! Vind je het leuk om korte tekstjes te schrijven, ben je een beetje handig met websites en kennen Facebook & Insta geen geheimen voor je? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken.

Dit doet de web- & social media redactie

We houden onze leden zo goed mogelijk op de hoogte, met onder andere de Leeuwenkrabbels, de website en onze social kanalen. Vooral voor de website en socials kunnen we wel wat extra handjes gebruiken. Gelukkig hoeven we niet álles zelf te bedenken. Wanneer er iets te melden is vragen we leden een stukje met een foto per mail bij ons aan te leveren. Wij kijken deze tekstjes na, schaven soms een beetje aan de tekst en zorgen dat het op onze website en/of socials komt.

Voor de content op die socials zijn we daarnaast wat vaker zelf actief. Krijgen we een fotootje doorgestuurd? Dan knallen we daar een gezellige caption bij en hop online. Zijn we zelf op het veld getuige van een kampioenschap, nieuwe ontwikkeling in de kantine of is er een leuke activiteit? Dan toveren we de telefoon even tevoorschijn en delen we het leuks met onze volgers. Maar heel eerlijk: het kan allemaal nog veel beter. We hopen daarom dat je stiekem zelf ook wel wat goede ideeën hebt.

Ehm.. Hoeveel tijd kost dat?

De ene week meer dan de andere, maar niet meer een paar uurtjes per week. We zijn met een groepje en meer handjes maken ook hier licht werk. In de groepsapp stemmen we veel met elkaar af, dus als het even niet uitkomt lossen we dat onderling op.

Het lijkt me wel wat… Maar wat moet ik er voor kunnen?
Het helpt als je een beetje een vlotte pen hebt, maar je hoeft geen complete essays te kunnen schrijven. Je hoeft ook geen website te kunnen bouwen en we kunnen je de weg in ons systeem wel wijzen, maar het is wel handig als je ongeveer weet hoe websites aan de achterkant werken. Voor wat betreft de socials hopen we dat je zelf actief bent (geweest) op Facebook & Instagram en het daarom leuk vindt om daar regelmatig een fotootje met een leuke caption te plaatsen. Maar nogmaals: leuke nieuwe ideeën zijn welkom.

Dat gedoe met teksten en websites… Mwah. Socials vind ik wel leuk

Stuur ons ook dan een berichtje, want we zijn blij met alle hulp.

OK, het lijkt me wel wat. En waar stuur ik dat berichtje dan heen?

Net als alle berichten en foto’s die we graag ontvangen naar website@hkvachilles.nl!

Datum 13-11-2022 20:11
Tags