Achilles 100 jaar: Uit den ouden doosch

Met het 100-jarig jublieum in zicht staat ons over twee weken een fantastisch en feestelijk weekend te wachten. Helaas moeten we nog even geduld hebben maar dat geeft ons ook de tijd om eens even terug te kijken naar een kleine verzameling filmpjes 'Uit den Ouden Doosch'. Met dank aan Daan Alkema zijn deze filmpjes boven water gekomen en vanaf nu te bewonderen op onze site. 100 jaar Achilles heeft veel hoogtepunten en tradities opgeleverd die het vereeuwigen waard zijn.

De dag erna

Een feestje vieren kunnen we wel bij Achilles. In onderstaand filmpje zijn toppers Miranda, Belinda en Harald de kantine aan het opruimen na een (zo lijkt het) groot feestje. Wel jammer dat we van het feestje zelf geen beelden hebben kunnen vinden, maar misschien is dat ook maar beter zo.70 jaar Achilles

Ook het 70 jarig jubileum is niet stilletjes voorbij gegaan. Hopelijk kunnen wij ons verheugen op vergelijkbare optredens tijdens het komende jubileum weekend. Wie gaat ons dan verrassen?

Waar denk jij aan bij Achilles?

Wederom een filmpje met Harald in de hoofdrol. Dat kan natuurlijk ook niet anders gezien zijn geweldige staat van dienst. In dit filmpje vraagt Harald aan een (niet helemaal zo gokken wij) toevallige voorbijganger: "Waar denk jij aan bij Achilles?". Ik denk aan een heerlijke broodje bal en kopje koffie langs de lijn, hopelijk kunnen we daar snel weer van genieten!Sportief succes

Dat we kunnen feesten is al eerder benoemd. Maar geen feest zo leuk dan wannneer een kampioenschap daar aanleiding voor is. Kampioen wordt je niet vaak en Nederlands kampioen al helemaal niet. Zelf ben ik getuige geweest van één van deze wedstrijden. Er zijn ongetwijfeld Achillianen die overal live bij zijn geweest. Gelukkig hebben we de beelden nog.

 

WAPC kamp

Na twee jaar afwezigheid en aanpassingen was het WAPC kamp afgelopen weer als vanouds terug. En gelukkig maar, want eigenlijk zou iedereen elk jaar verplicht mee moeten. De fietstochten, greppeltochten, bosspelen en kookkunsten van de Achilles chefkoks zouden verplichte kost moeten zijn in elke opvoeding. Ben je afgelopen jaar niet meegeweest? Laat je dan vooral overtuigen door onderstaande filmpjes. En speciaal voor Tom: mocht je nóg iemand willen bedanken stuur ons dan even een mailtje ;).

 

 

Datum 01-10-2022 11:30
Tags