Terugblik: donderdag 29 september (Oud)-Ledenreünie

29 september 2022, 21.00 uur. Moe maar voldaan. De kop is eraf. De reünie ter gelegenheid van 100 Achilles is achter de rug. Je bent er lang mee bezig en opeens is het weer voorbij. De eerste mails en besprekingen met mijn Jubileum-kompaan Harald Braakman dateren alweer van lang geleden. Het is toch weer een hele toer om van iedereen de juiste adres/mailgegevens te krijgen. Maar met hulp van velen is het toch gelukt om een lijst samen te stellen met daarop ongeveer 200 (oud-)leden van vanaf 55 jaar. Lees gauw verder voor de hele terugblik op de reünie namens Monique Overwater én een link naar het fotoalbum.

Na de eerste mailbom in juni kregen we van velen gelukkig per kerende post het bericht dat men heel graag wilde komen! De voorbereidingen konden starten! Dave Muller vonden wij bereid om voor ons de lunch te bereiden, kwaliteit gegarandeerd. We konden ons alleen nog geen voorstelling maken hoe een en ander eruit zou komen te zien, want de kantine was nog lang niet af.

De tijd vordert en nog meer aanmeldingen druppelen binnen. We zitten boven de 100!

Opeens staan we woensdagavond 28 september in een prachtige kantine waar een dag eerder het nieuwe meubilair een plek heeft gekregen. Verhuurbedrijf Paul komt het terrein oprijden en er staan allemaal sterke Achillianen klaar om alle gehuurde tafels, stoelen, borden, bestek, kledingrekken enz. naar binnen te kruien. De laatste technische zaken worden geregeld, de slideshow werkt!. Er wordt gesjouwd met gehuurde tafels en stoelen om zoveel mogelijk zitplaatsen te creëren.

Vanmorgen om 09.15 uur naar de kantine, de zon schijnt, dat is een goed voorteken. Op het terrein voor de kantine wordt nog hard gewerkt om het terras en het groen eromheen in orde te maken. In de kantine worden nog welkomstborden opgehangen, de trap wordt nog vakkundig vrij gemaakt van modder. De voorbereidingen voor de lunch zijn in de keuken in volle gang, het gaat al ruiken naar soep.

De gasten worden verwacht om 11.30 uur en iedereen is op tijd. De kantine stroomt vol met Achillianen die soms al heel lang niet op het veld zijn geweest en met open mond kijken naar ons nieuwe onderkomen: wat mooi, wat groot, wat fantastisch, wat on-Achilles!

Het was een genot om iedereen binnen te zien komen en die blikken te zien. Hoe enorm leuk ook om te zien dat we als Achilles één grote familie zijn en ook al heb je elkaar jaren niet gezien: we pakken de draad gewoon weer op. Na de speech van voorzitter Wout Broers kon men zich tegoed doen aan groentesoep, heerlijke broodjes en het altijd lekkere broodje kroket: die waren niet aan te slepen! Jarige Annelies Polderman werd toegezongen en gememoreerd werd dat Kees Vermeulen speciaal uit Spanje was gekomen voor deze reünie. Daarna was het tijd om een groepsfoto te maken. Iedereen naar buiten op het terras. Onze cameraman Daan Alkema heeft met zijn drone opnames gemaakt, ik ben heel benieuwd naar het resultaat; 105 Achillianen op één foto!

Wat was het leuk om rond te lopen en te zien dat iedereen het zo naar zijn zin had! Achilles, meer dan een club, werd weer bewaarheid. Ik mag gelukkig al 53 jaar deel uitmaken van deze club. Ik ben, en met mij meer Achillianen die dit vandaag hebben verwoord: trots op onze jarige club!

Dank voor jullie komst en ….. over 5 jaar weer????

Monique Overwater

Foto's

Tijdens de reünie zijn ook wat foto's gemaakt, deze bekijk je in het fotoalbum via Actueel > Foto's > 100-jarig Jubileum > Reünie.

Datum 03-10-2022 09:37
Tags