Hoofdartikel: Komt dat zien!

Zaterdagavond was de wedstrijd Achilles 6 tegen NIO 4 een uitstekende reden om weer eens in de Sportcampus aan het Zuiderpark te verkeren. Als voorgerechtje kregen we met de bijna voltallige Team 6-selectie een niet geheel onaantrekkelijke wedstrijd voorgeschoteld: Achilles 1 tegen de nummer twee op de ranglijst in Overgangsklase C, KVA. Er waren veel mooie damesduels te bewonderen, ook een hoop verprutste strafworpen en een spektakelstuk als finale. Als je er niet was: gemiste kans.

Letterlijk want gemiste kansen waren er dus in grote getalen en deze wedstrijd had een volle tribune verdiend. Maar er is nog hoop voor je.

Zaterdagavond kon het de laatste minuten nog alle kanten op en gíng het ook alle kanten op. De Amstelveners zagen vijf tellen voor tijd één van de scheidsrechters de bal op de stip leggen. De strafworp werd koelbloedig afgerond door Pepijn. Geen eenvoudig feit daar Achilles maarliefst vijf stippen niet wist te verzilveren. Marco en Teun kunnen een telefoontje verwachten van Louis van Gaal. Als je van KVA wint, dan weet je dat je meer dan een goede kans maakt om de zegereeks van dit kalenderjaar uit te breiden.

Aan de tribune in de Sportcampus hangt een enorm spandoek. 'Een superleeuw zal altijd blijven zingen,' staat erop. Nu is het zo dat je zaterdag mee met de bus kunt naar Purmerend om Achilles 1 en 2 naar de overwinning toe te brullen. Misschien zie je daar net als afgelopen zaterdag Mariska weer uitblinken, Timme als wissel met een gouden randje met twee weergaloze acties twee strafworpen forceren, kun je je weer ergeren twee scheidsrechters voor de prijs van één (met z'n tweeën zien ze nog niks) en ben je wellicht, het zit er dik in, weer getuige van een thriller waar Hitchcock nog een puntje aan kan zuigen. In een ander artikel over hoe je je kunt opgeven voor de bus lees je hier meer over.

En als Team 1 hetzelfde percentage strafworpen mist als tegen ZKV dan kun je als klap op de vuurpijl je lol op met alle rondjes die getrakteerd worden in de bus op de terugweg!

Het alternatief vindt overigens plaats in Rotterdam in De Enk alwaar Achilles 6 het opneemt tegen OZC 3. De hekkensluiter tegen de nummer één waarbij de Rotterdammers niet de hekkensluiter zijn. Achilles 6 verloor zaterdag geflatteerd met 12-14 van NIO 4. De inzet van negen verschillende heren mocht niet baten. Zelfs het feit dat Tom in de rust mocht invallen, de laatste tien minuten weer gewisseld werd, dat Rinus extra getraind had in de sportschool (mag je al met gewichten, Rinus? Vorige week had hij zo'n spierpijn dat hij geen bal raakte. Na afloop echter verklaarde zijn aanstaande, Annette, dat onze 'Iron man' nog helemaal niet met gewichten mocht trainen) kon niet voorkomen dat Achilles 6 nog puntloos is.

Kortom kan Achilles 6 ook wel wat support gebruiken. De Seat voor Achilles 6 vertrekt om 16:30 vanaf de Reiderlandlaan.

Groeten,
Erwin de Laleijne

 

Datum 24-01-2023 11:00