Wedstrijdverslagen: Achilles 1 komt net tekort tegen ZKV 1 en is het zeer spannend in de poule.

Na 3x winst op rij, wist Achilles 1 het afgelopen zaterdag niet de inhaalrace tegen ZKV 1 positief af te sluiten. Na een achterstand van 14-7 deed ons Eerste er alles aan om nog punten weg te slepen uit Zaandam. Dat lukte bijna nog ook, tot 2 punten verschil kwam Achilles 1 sterk terug, maar duurde de wedstrijd net te kort. Het werd uiteindelijk 22-19 voor ZKV. Ook Achilles 2 liep de hele wedstrijd achter de feiten aan tegen TOP 4. Dichterbij dan 2 goals verschil kwam Team 2 niet en moest het uit afleggen tegen de routiniers van Top 4. 24-21 was daar de eindstand. Achilles 3 deed het een stuk beter en zij begonnen uitstekend in het duel met KZ 5. Mede door de scherp schietende Twan (10x!) werd de tegenstander eenvoudig opzij gezet en werd het 22-15. Achilles 5 deed goede zaken door Sporting Trigon 4 met 22-20 te verslaan. Ook Achilles 6 won heel knap van Excelsior 8 met 12-14, maar staat ondanks de eerste winst van Team 6 nog wel onderaan. Maar de eerste punten zijn binnen! Bij de junioren deed onze A1 geen goede zaken, zij verloren kansloos van koploper KCR A1 met 8-17. De meiden van de A2 speelden een spannende wedstrijd tegen SDO A1 en sleepten knap een punt uit dit duel, 11 goals voor beide teams stond bij het laatste fluitsignaal op het scorebord. De B1 (zie ook verslag) verloor tegen een sterk spelend Vitesse B1. Winst was er wel voor de C2, zij wonnen met 4-7 van KCR C3. De D categorie deed goede zaken dit weekend. De D1 pakte een punt (6-6) en zowel de D2 en D3 wonnen beide met 4-2 van hun tegenstander. Ook bij de "Eetjes" goed nieuws. Derby`s moet je winnen en dat deden de "Eetjes" dan ook. De E1 versloeg onze buurtgenoot ALO E1 met 13-7 en boekt daarmee de eerste overwinning. Achilles E2 won van een andere stadgenoot. Die Haghe E3 was niet opgewassen tegen onze E2, daar werd het 9-6. Achilles E3 won dan weer nipt van ALO E2 met 7-6. Bij de F-jes weer een hoop goals voor de F1. Deze toppers wisten net niet "de nul te houden", maar met 21-1 mogen zij echt wel meer dan tevreden zijn! Benieuwd naar de verslagen? Lees dan verder!

• Niemand kan álle wedstrijden kijken, maar met de verslagen houden we elkaar toch een beetje op de hoogte. Bij de Opstellingen staat - naast wie er spelen, rijden of fluiten - ook altijd aangegeven wie er verantwoordelijk is voor het verslag.
  • Ook een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan voor maandagochtend 12:00 uur naar website@hkvachilles.nl.

ZKV 1 – HKV Achilles 1

Na 3 wedstrijden op rij te winnen mocht het vlaggenschip van Achilles afreizen naar Zaandam om het voor de 2e keer op te nemen tegen ZKV. Het vorige duel in Den Haag wist ZKV te winnen door een aanzienlijk hoog schotpercentage over de heren. Dus het plan van de Achillianen was dan ook om deze heren uit te schakelen door er de eerste bal achter te blijven. In de vorige wedstrijden zorgde dit ervoor dat het tempo uit de aanval ging en de tegenstander een schot nam zonder rebound. Helaas voor ons leek dit ZKV weinig uit te maken en schoten zij de 1e aanval direct een bal van afstand zonder rebound binnen. Hier bleef het niet bij want de heren van ZKV waren net als bij de vorige wedstrijd extreem zuiver. Ballen van afstand, jumpshots, korte kansen alles ging er in. Dit terwijl zij echt wel goeie druk kregen door de spelers van Achilles. Achilles bleef gelukkig wel meescoren, maar niet met hetzelfde gemak als ZKV en zo was de ruststand 15-10 in het voordeel van ZKV. Helaas voor mij viel ik (Tobias) net voor rust uit omdat het in mijn lies schoot. Voor mij in de plaats kwam Rick het veld in en die heeft het meer dan goed gedaan. Want met zijn verdedigende kwaliteiten heeft hij 1 van de scorende heren volledig uit de wedstrijd gespeeld. Zo kwam Achilles de 2e helft steeds meer in de wedstrijd en werd het scoreverschil ook steeds kleiner. Wat ZKV in het begin van de eerste helft wel lukte, ging in de 2e helft toch een stuk minder makkelijk. Met nog weinig minuten op de klok wist Achilles zich nog terug te knokken tot 2 punten verschil. Eerst de 20-18 en hierna ook nog tot 21-19. Helaas voor ons was de wedstrijd net te kort en schoot ZKV ook nog knap de 22-19 binnen die de wedstrijd deed beslissen. Terugkijkend naar deze wedstrijd heeft Achilles niet veel fout gedaan buiten een paar onnodige fouten die werden bestraft met een stip of vrije bal. ZKV begon de wedstrijd gewoon zuiver en alles vloog er aan hun kant in. Zo zakt Achilles van de 3e plek terug naar de 5e plek met KOAG net boven zich. Volgende week speelt Achilles ook tegen deze nummer 4 thuis op de Gaslaan en zal dit een wedstrijd worden die voor beide ploegen erg belangrijke punten kan opleveren.

Kom ons dus allemaal aanmoedigen. We hebben jullie hard nodig.

Tobias Welbergen

TOP 4 - ACHILLES 2

Het was weer zaterdag en dus weer een heerlijke wedstrijd voor de boeg.

Deze week was de eerste wedstrijd van de returns en niet zomaar een return, want we mochten het meteen tegen top 4 opnemen. De eerste helft van de zaalcompetitie is lekker gegaan. Maar 1 keer verloren en dus met 10 punten op de 2e plek. Bij die 10 punten zitten ook de 2 punten die we in de eerste wedstrijd maar nipt hadden gewonnen in een spannende wedstrijd tegen top. We wisten dus dat we aan de bak moesten.

En dat we aan de bak moesten was al snel duidelijk. Waar wij aan het begin verreweg van scherp en vel waren was top dat wel. Hierdoor kwamen we al snel op een achterstand van 4-1. Niks aan de hand koppen bij elkaar en terug knokken met ze allen. Maar ondanks dit hield top het vol en vergrote de stand naar 6-2 en later in de eerste helft zelfs naar 11-5. Gelukkig door het door blijven gaan konden we de kleedkamer in met 12-8. En dat gevoel van het einde van de eerste helft moesten we vasthouden en dat deden we ook. We wisten al best snel het gat naar 2 punten verschil te brengen. Daarna wisten we elke keer naar een gat van 1 te gaan maar op een gelijke hoogte komen lukte niet. De eindstand was dan ook 24-21.

Volgende week spelen we thuis in de gaslaan tegen KOAG. Daar gaan we weer knallen en zorgen dat de punten hier blijven.

Cino

Achilles 3 – KZ/Thermo4U 5

Na vorige week een ruime overwinning geboekt te hebben op concurrent Victum moesten wij deze week aantreden tegen KZ. De heen wedstrijd wisten wij met 22-23 te winnen en het beloofde dus een lastige wedstrijd te worden.

Wij begonnen scherp aan de wedstrijd en in het eerste kwartier lukte vrijwel alles. We speelde goede aanvallen, gaven verdedigend weinig weg en hadden een ontketende Twan. Zo was de tussenstand na ongeveer een kwartier gespeeld te hebben 10-1! Het was zaak om door te zetten en niet te verslappen. KZ begon hierna wel mee te scoren en zo was de ruststand 13-6.

In de tweede helft hadden wij iets meer moeite met goede kansen creëren en zodoende ook met scoren. Waar KZ, zoals we hadden verwacht, hun schoten bleven afmaken. Zo was het verschil met nog 10 minuten te gaan 16-12. Een spannende slotfase werd het gelukkig niet. Het gaspedaal werd ingetrapt en wisten het gat weer 6 doelpunten te maken. Hierna konden wij de wedstrijd rustig uitspelen en de eindstand was 22-15. Een goede en terechte overwinning!

Tot slot een eervolle vermelding voor man van de wedstrijd Twan die 10x wist te scoren!

Stef

ACHILLES B1 - VITESSE B1

De wedstrijd tegen Vitesse hebben we 4-10 verloren. Helaas was Vitesse een sterke ploeg. De verdediging was prima maar de aanval ging wat stroever. We kregen veel druk waardoor we een beetje de weg kwijt waren. We hadden nog de Pino een paar keer geprobeerd dat ging goed. Alleen op de afwerking moeten we nog verder trainen. We hadden veel mooie schoten maar die gingen er net niet in helaas. Nu hopen dat we de volgende wedstrijd winnen.

Groetjes Lisette

Achilles E1 - ALO E1

Kijkend naar de stand op de ranglijst zal iedereen die onze E1 nooit heeft zien korfballen denken dat we te hoog zijn ingedeeld. Ja, vaak komen we fysiek te kort en worden de ballen over de hoofdjes heen gegooid. Pech in de afronding gooit ook regelmatig roet in het eten als we naar het resultaat kijken.Maar eigenlijk zit het anders in elkaar! Ik denk dat Achilles E1 het mooiste korfbal speelt uit onze poule. Verzorgt opbouwen, kleine stukjes passen, vanuit de rug de diagonaal lopen en de pass ontvangen. Uitstappen bij de korf, kijken naar de beste positie van je medespelers, ga zo maar door. De gedachte en de manier waarop de coach (Tjitse Bouwkamp) onze toppers laat korfballen is noemenswaardig. De gedrevenheid van de staf heeft een positieve uitwerking op de manier waarop de spelers van de E1 elke wedstrijd aanvliegen. Plezier gepaard met werklust, daarnaast tactische aanwijzingen en technisch begaafde spelers: een combinatie om van te smullen. Nu was het alleen nog afwachten op de beloning.De beloning kwam afgelopen zaterdag. ALO E1 werd verslagen met goed korfbal. Scherpte in de afronding en doorzettingsvermogen. Supergaaf om te zien! Iedereen verdient een dikke pluim, goed gedaan! Zelfs de coach van de tegenstander vond dat het een terechte overwinning van en dat er goed werd gespeeld, nog een mooi compliment.Als laatste wil ik graag het enthousiaste publiek bedanken, jullie zijn een steun in de rug!