Wedstrijdverslagen: 1 weet niet te winnen van Rohda

Achilles 1 speelde uit tegen Rohda 1. De thuiswedstrijd werd nog knap gewonnen met 16-13. Maar waar Achilles 1 wel vaker last van heeft dit seizoen is dat de ploeg binnen no time tegen een ruime achterstand aankijkt. Aan de wil en inzet ontbreekt het niet, maar Achilles 1 loopt vervolgens wel de hele wedstrijd achter de feiten aan. Soms is het ook gelukt om de inhaalslag te laten slagen, maar dat lukte afgelopen zaterdag net niet. Het werd uiteindelijk 19-17 voor Rohda na toch een spannende slotfase. Hierdoor moet Achilles 1 in de 2 resterende wedstrijden nog vol aan de bak voor het behoud in de Overgangsklasse. Achilles 2 won wel van Rohda, hun 2e werd met 9-16 vrij eenvoudig opzij gezet. Ook Achilles 3 won, met 20-12 en een lekker blokkie van Twan werd Rapid 2 op een nederlaag getrakteerd. Achilles 4 won heel knap van koploper OVVO 3 met 16-19 in een spannende wedstrijd. Ook Achilles 5 won met dezelfde cijfers maar dan thuis van Veo 3, 19-16 dus. Achilles 7 won op zondag met 9-12 in een echte derby van Alo 6. Bij onze junioren won onze A2 in een hele spannende wedstrijd van Weidevogels A2 met 9-8 en boekten onze meiden van de A2 daarmee knap hun 2e overwinning van het seizoen. Ook de A1 wist de punten thuis te behouden door KVS A1 met 19-13 te verslaan en speelde daarmee zichzelf veilig. Bij de B en C wilde het dit weekend niet zo lukken. Geen punten daar te vermelden. Wel bij de D2, 7-9 werd het tegen KVS D3. De E4 wist tegen Meervogels E3 in een spannend potje net 1 goal meer te maken dan de tegenstander en dus ook te winnen. (7-6). Ook de F1 won weer, dit keer met 7-3 van Avanti F1. (Foto: Chandu Srirangam, www.Sportsnap.nl) Update: Verslagen van A1 en 3 zijn toegevoegd.

• Niemand kan álle wedstrijden kijken, maar met de verslagen houden we elkaar toch een beetje op de hoogte. Bij de Opstellingen staat - naast wie er spelen, rijden of fluiten - ook altijd aangegeven wie er verantwoordelijk is voor het verslag.
  • Ook een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan voor maandagochtend 12:00 uur naar website@hkvachilles.nl.

Rohda 2 – Achilles 2 én Rohda 1– Achilles 1

Met een vrijmibo, of eigenlijk vrijavobo, trappen we een weekend af dat weer volledig in het teken van Achilles staat. Als ik om een uurtje of 9 aankom, zie ik dat het alweer goed gezellig is deze vrijdag. Wat mij betreft een goede generale voor een hopelijke snel heropende kantine op de zaterdag. Want op het veld is er toch niets beter dan na de wedstrijd de bloemetjes buiten zetten, genietend van het zonnetje en daarna van ons clubhuis.

Hier startte ook ronde 1 van het door o.a. Mark georganiseerde darttoernooi. Een mooi excuus om weer gezellig samen te komen en te pretenderen dat we kunnen darten. Wil je nog meedoen? Het is niet erg om een ronde gemist te hebben, dus laat het weten aan Mark.

De volgende dag lekker rustig aan, genietend van het zonnetje word ik opgepikt door de ondertussen tot mijn privéchauffeur uitgegroeide wijkgenoot Ilan. Dan komen we drie kwartier later aan op een enorm hip park, waar onder andere de HvA zit. In de zaal van Rohda zit zelfs een atletiekbaan met zandbak voor verspringen en hinkstapsprong.

Maar ondanks alle faciliteiten, trekt Rohda geen volle zalen. Sterker nog, ik zie meer bekende gezichten dan onbekende gezichten op tribune, respect voor alle uitsupporters, wij waarderen dit allemaal enorm! Dat geldt ook voor onze bankzitter, die hun eigen wedstrijd moesten opgeven. Onze eigen reserves waren namelijk niet zo fit, Cino herstelt nog van z’n luchtduel voor zwaargewichten van vorige week, wat hem een gekneusde(?) rib heeft opgeleverd. Tot blijdschap van ons allen zit Julia weer sneller dan verwacht bij de selectie, al kwam speeltijd voor deze week nog te vroeg.

De wedstrijd wordt eigenlijk al vroeg beslist. We komen snel op 1-5 en het voelt dan al als een probleemloze middag. Gezien de andere resultaten van Rohda en de vorige wedstrijd, hadden we wel meer weerstand verwacht. Op 1-5 breekt er wel een zeer moeizame periode aan voor ons. Na 3-5 herstellen we ons en bij 10-3 lijken we de rust te halen. Dat lukt niet, door een wonderschone onehander in de buzzer van flinke afstand, geproduceerd door een dame van Rohda. Prachtige goal, konden we alleen maar voor klappen. Gedurende de tweede helft laten we zien, dat onze verdedigende prestatie van vorige week, niet eenmalig was. We houden Rohda onder de 10 goals. In de tweede helft heeft het andere vak nu een moeizame fase, wat ervoor zorgt dat de wedstrijd als een nachtkaars uitgaat. Op 9-16 kunnen we concluderen, aanvallend niet best, maar easy win. We slaan een gat naar de nummer 4, wat ons zo goed als verzekert, van een niets opleverend, maar wel noemenswaardige plek in de top 3 van deze overgangsklasse. We blijven azen op plek 2, die we volgende week hopen te bemachtigen, als we zelf aantreden tegen Deetos en een aantal kilometer verderop KCC tegen koploper Delta speelt.

Achilles 1

Achilles 1 wordt deze keer vanaf de bank verslagen. Ik heb een aardig pittige training gezien, op de dinsdag en volgens mij ging het er donderdag ook niet zachtzinnig aan toe. Dit was aansluitend op de woorden van Marco na de verloren wedstrijd tegen het kwalitatief betere Delta “Deze wedstrijd van leren, volgende week keihard trainen, voor de wedstrijd waar het echt om gaat”. Deze wedstrijd was dus van groot belang. Bij een Achilles winst en een overwinning van Victum op BEP zouden we namelijk veilig zijn.

Na een gênante vertoning met oplopen voor een lege tribune, vanaf de Achilles bank gepoogd ruimschoots te (over)compenseren met luidkeels geschreeuw, beginnen we aan deze kraker. Ondanks de goede bedoelingen is de start dramatisch. Ondertussen een trend die ik in uitwedstrijden afgelopen weken ook zag tegen ZKV en Victum. Zo zonde. De rest van de wedstrijd laten we namelijk zien minimaal gelijkwaardig te zijn aan de tegenstander, maar op dat moment kijken we al tegen 2-7 en volgens mij 3-9 aan.
Halverwege de eerste helft halen we een aanzienlijk hoger niveau en kruipt de stand langzaamaan naar elkaar toe. We gaan over meer schijven scoren, maken vrije ballen en we voelen dat het er gewoon inzit, net als tegen Victum, erop en erover. Maar deze comeback heeft te veel van de ploeg gevraagd, op fysiek en mentaal vlak. Als we terugkomen en van vak wisselen, krijgen we knullige doelpunten tegen waardoor we nooit echt aanhaken. Vanaf ongeveer 13-15 wordt het een echte vechtwedstrijd. Waarbij ik ook wel m’n respect wil uitspreken voor de 40-jarige Ivan Karters, vroeger van Groen Geel. Hij leidt namelijk de strijd met z’n keiharde duels tegen Pepijn en slingert Ilan nog een keer meters over de zijlijn in een duel. Als Tobias daarna nog tegen ‘m komt te staan, merkt Cino op “dit wordt echt een vuurwerk van spier”. Wat hij precies bedoelde wordt nog onderzocht.

Doordat Rohda in het vechtgedeelte van deze wedstrijd, de meeste duels wint, blijft het voorstaan en hebben ze met een goal voorsprong en 20 seconde te spelen balbezit. We kiezen voor het laatste redmiddel, strafworp tegen. Deze wordt koeltjes benut en daarmee eindigen we op 19-17 en blijven de punten in Amsterdam. Ik denk vooral terug aan de start, waar eigenlijk de wedstrijd vergooid is. Ons spel gaat met pieken en dalen, wat deze wedstrijd duidelijk zichtbaar was, het dal was deze keer te diep om met een goede piek te compenseren.

Uren later meer slecht nieuws, BEP wint van Victum en nadert vanaf de degradatieplaats Achilles op 1 punt. Dat betekent dat ik vanuit hier alvast een oproep wil doen voor over twee weken. Dan is het namelijk in hal aan de gaslaan, Achilles tegen BEP. Tenzij Achilles volgende week twee punten pakt en BEP nul, wordt dit een 1 tegen 1 duel om handhaving. Dan kan Achilles alle steun van alle leden gebruiken. Dus schrijf alvast in je agenda: zaterdag 1 april, 19:30, Achilles – BEP, Gaslaan. Neem je gastoeters mee. Het tweede speelt ervoor om 17:50 tegen BEP 2.

Ik zie jullie allemaal dan! Daarnaast zijn jullie ook volgende week in Dordrecht welkom om 16:30, voor Achilles 2 of om 17:00 in Amstelveen voor KVA – Achilles 1, met KVA 2 – Achilles 4 als voorprogramma.

Groetjes Timme

Achilles 3 – Rapid 2

Afgelopen zaterdag stond Rapid op het programma. Een ploeg die op qua stand van hetzelfde niveau als Sporting trigon moet zijn, maar daar hadden we het vorige week toch nog bij vlagen lastig mee. Bas was een weekendje weg, maar Dennis Brusse was gelukkig aanwezig om de poppetjes op de juiste plek te zetten, waarvoor veel dank! Het vrijlopen, pasen en verdedigen ging erg gemakkelijk en denk dat we uiteindelijk ruim boven de 100 schoten zijn gekomen. Kijkend naar het spelverloop zijn we eigenlijk geen moment in de problemen gekomen. Ook werd het publiek op haar wenken bediend door twee fantastische blokjes van Twan. En daarnaast Stef die, met zijn 6 goals, zijn schutters vizier weer op scherp had staan. Al met al kunnen wij met een 20-12 overwinning zeker tevreden zijn, al lagen er in deze wedstrijd ook kansen om richting de 30 goals te gaan. Deze week even een schutters parcourtje opzetten, om over twee weken in Utrecht Victum 2 te verslaan en de tweede plek veilig te stellen. Na die wedstrijd is het zaalseizoen voor ons afgelopen en kunnen we ons volledig focussen op ons doel: degradatie op het veld voorkomen!

Fabian

Achilles A1 - KVS A1

Vandaag speelde we tegen KVS onze stadsgenoot en wij hadden wel zin in wat vis. Als we deze wedstrijd zouden winnen zijn we veilig in de poule en kunnen we niet meer degraderen.

Deze wedstrijd waren Jill en Paivi er niet maar Kiki en Esmee hebben hun plaats heel goed vervangen.Het begin van de wedstrijd liep tussen beide teams wel gelijk op. Wij speelden lekker ons spelletje zoals altijd. We hebben veel kansen gehad al in het begin van de wedstrijd. Voor de rust zijn we wel met een goed gevoel naar de kleedkamer gegaan en zijn we gaan kijken wat beter kan en hoe we onze voorsprong kunnen uitbreiden.
In de 2e helft zijn we weer lekker verder gegaan en ging het goed. Sommige aanvallen was het net iets te chaotisch maar we konden het makkelijk oplossen. Deze wedstrijd hebben we maar liefst 131 keer geschoten waarvan er 19 raak zijn. Helaas weinig raak geschoten maar als we ze raken voor de volgende wedstrijden maken we iedereen kapot.

Komende zaterdag spelen we uit tegen Avanti A2, ook weer een fijne wedstrijd met goede tegenstander waar wij het beste van onszelf kunnen laten zien.

Shane

Achilles B1 - Refleks B1

Zaterdag speelde we tegen de koploper.
We wisten dat het niet makkelijk zou worden, maar we deden toch ons best, daardoor ging de eerste helft heel goed we waren fel en maakte onze kansen af. We gingen de kleedkamer in met een goed gevoel, maar de 2de helft ging toch niet meer zo goed, refleks schoot zuiver en bij ons gingen de kansen er niet meer in.
Zo eindigde we met de score 7-22
Volgende keer beter!
Manelle

KVS D3 - Achilles D2

Vandaag was het een belangrijke wedstrijd we moesten tegen KVS (D3).
We stonden gedeeld 1e met KVS en als we verloren konden we geen kampioen meer worden dus het was extra spannend!
We deden weer onze goeie tactiek die vaker goed ging.

1e helft aanval: Luuk D, Tygo, Marley en Mila verdediging: Vincent, Dwayne, Fiep en Sophie.
2e helft aanval: Luuk D, Tygo, Marley, en Minka verdediging: Luuk W, Dwayne, Fiep en Imke.
We stonden gelijk 1-0 achter maar dat accepteerde wij niet dus we kwamen terug met 4 goals van Mila, 2x Luuk D en Tygo.
Toen kwamen wij in de aanval.
KVS scoorde 2x en het stond ineens 3-4.
Toen was het Rust ik moest er helaas uit maar ik kon wel lekker meeleven want KVS was goed uitgerust in de rust want het stond ineens 4-4.
Maar Luuk D was ook uitgerust want hij maakte ook een goal en maakte het 4-5.
Het ging gelijk op en het werd weer 5-5.
Toen stonden we ineens achter en was het 6-5.
Een goal van Minka waardoor het 6-6 werd.
Intussen ging ik helemaal dood aan de kant.
Weer een goal van KVS waardoor het 7-6 voor KVS stond.
Weer een wissel van vak.
Wij kwamen terug want Dwayne maakte een doorloop en maakte het 7-7.
Dat vonden we niet genoeg dus Fiep scoorde een strafworp dus het was 7-8.
Dat vonden we nog steeds niet genoeg dus Dwayne maakte weer een doorloop en maakte het 7-9!!!
KVS probeerde nog een wissel maar ook die konden wij aan.
De scheidsrechter floot en we hadden gewonnen!!!!