Van de KC: Doe de e-learning!

We gaan het veld weer op en dus weer volop gebruik maken van onze kantine. Daarom (wederom!) de oproep vanuit de KC: volg de gratis e-Learning 'Verantwoord Alcohol Schenken in de sport'. Heb jij (Achillianen 16+) de cursus nog niet gedaan, of wel behaald maar het certificaat nog niet aan de KC gemaild? Lees dan snel verder!

Regels Alcoholwet voor sportverenigingen

Eerder kregen we bezoek van de gemeentelijke controleurs op het gebied van Alcohol – Roken – Voedsel/Warenwet en de daarbij verstrekte vergunningen. Voor onze drankvergunning hebben we 2 personen die de cursus Sociale Hygiëne hebben gevolgd: Dionne & René.
Personen die alcohol schenken, moeten in het bezit zijn van het certificaat: Sociale Hygiëne of het IVA certificaat (Instructie Verantwoord Alcohol schenken). 

Het is wettelijk verplicht dat tijdens het schenken van alcohol in de vereniging altijd iemand aanwezig is achter de bar met kennis van de wet- en regelgeving rondom alcohol. Hierbij gaat het vooral om kennis van en inzicht in de invloed van alcoholgebruik (en -misbruik) en hoe men verantwoord alcoholgebruik kan bevorderen. Deze kennis krijg door de cursus Sociale Hygiëne of de e-learning Verantwoord Alcohol Schenken in de sport te volgen. Het volgen van deze e-learning is gratis en levert een certificaat op waarmee je voldoet aan de wettelijke verplichting. Het IVA-certificaat heeft geen geldigheidsdatum.

Een verantwoord alcoholbeleid in een gezonde sportomgeving is erg belangrijk. Daarom adviseert de sportsector om iedereen binnen de vereniging die wel eens achter de bar staat of daar verantwoordelijkheid in heeft, in ieder geval de e-learning Verantwoord Alcohol Schenken te laten volgen. Denk hierbij niet alleen aan alle vrijwilligers, maar ook aan de barcommissie, bestuursleden, activiteitencommissie, feestcommissie, etc.

Dus een dringend advies voor onze leden vanaf 16 jaar die nog niet in het bezit zijn van dit certificaat: Kijk op: verantwoordalcoholverkopen.nl en doe de e-learning. Na de toets ontvang je een certificaat, mail dat naar kc@hkvachilles.nl en wij zorgen dat je in de gele ordner komt, naast het koffieapparaat.

Zo voldoen we net als afgelopen vrijdag ook bij volgende controles aan de regelgeving. Alvast bedankt!

Datum 12-04-2024 10:00
Tags