Dit zijn onze trainersbegeleiders... Ben jij binnenkort één van hen?

Op het veld hebben we heel veel vrijwilligers rondlopen die onze allerkleinsten Achillianen tot aan de junioren begeleiden op de trainingen en bij de wedstrijden. Daar zijn we superblij mee, maar we weten ook dat het soms best een uitdaging is om alle kneepjes van het korfbal goed over te brengen aan de kinderen. Om onze trainers te ondersteunen en helpen ontwikkelen, hebben we sinds 2 seizoenen trainersbegeleiders. Ook dit seizoen zie je Koos, Fabian, Ruben en Tymen steeds vaker aan de lijnen tijdens de trainingen en wedstrijden om trainers verder op weg te helpen.

Op het veld hebben we heel veel vrijwilligers rondlopen die onze allerkleinsten Achillianen tot aan de junioren begeleiden op de trainingen en bij de wedstrijden. Dit om ze het korfbalspel aan te leren: de techniek om te schieten, een doorloop te nemen, een strafworp te nemen, verdedigen, uitblokken. Het is teveel om op te noemen en voor sommigen lastig om het allemaal uit te leggen aan de kinderen.

Daarom zijn wij sinds 2 seizoenen bezig met het opzetten en implementeren van de trainersbegeleiding. Dit neemt vastere vormen aan en wij willen jullie laten weten wie deze kar trekken en ook dat jullie als trainers deze mensen kunnen verwachten bij trainingen/wedstrijden. Koos, Fabian, Ruben en Tymen zijn dit seizoen onze 4 vaste trainersbegeleiders. Zij zullen met jullie in gesprek gaan over de korfbalvaardigheden die aanbod dienen te komen voor de specifieke leeftijdscategorie, wat jullie nodig hebben voor het goed training geven, maar ook over de voortgang van de spelers binnen jullie team. Verder zullen er bijeenkomsten en clinics worden georganiseerd ism de TC/wedstrijdzaken en kunnen er trainersopleidingen worden gevolgd.

Denk je nu, dat trainers begeleiden, dat is ook iets voor mij? Meld je dan aan (tc@hkvachilles.nl), want er zijn zeker nog mensen nodig!!

Namens Bestuur en TC
Linda van den Haak

Datum 04-09-2023 09:00
Tags