Wedstrijdverslagen: Achilles 1 na een thriller weer de volle winst!

Ons vlaggenschip moest dit keer op gang komen in de uitwedstrijd tegen Excelsior 1. Achilles 1 moet het hebben van strijd, passie en inzet naast de kwalitatieve vaardigheden, maar daar werd bij de start van de wedstrijd 'even' niet aan gedacht. Binnen no time werd Achilles 1 dan ook door het scherp schietende Excelsior op een 6-1 achterstand getrakteerd. Gelukkig beschikt Achilles 1 ook over veerkracht, want de toppers wisten na de dramatische start zich terug te vechten in de wedstrijd en was het vuur weer in de ogen van de Achillianen te zien. De slotfase was dan ook megaspannend en beloonde Achilles 1 zichzelf door in de laatste minuut de winnende treffer te maken. 20-21 was de eindstand. Een geweldige prestatie in weer een spectaculaire wedstrijd! Achilles 2 liet zich juist in de slotfase piepelen tegen het meer ervaren Excelsior 2. Ook daar was het spannend, maar helaas stond Team 2 na het laatste fluitsignaal met lege handen: 18-17. Achilles 3 was gezien de uitslag kansloos tegen Oranje Wit 3, daar werd het 10-26. Achilles 4 pakte dan juist wel weer nipt de winst, 18-17 ook daar was het spannend. Team 6 had geen moeite met Valto 8 en won ruim met 9-21. De A1 speelde afgelopen dinsdag tegen de Eibers en won daar heel makkelijk met 9-28. Zaterdag tegen VEO A1 had de A1 veel meer moeite en in een matige wedstrijd werd het ook daar in de slotfase erg spannend. Een gelijkspel was op zijn plaats geweest, maar toch wist de A1 de volle 2 punten 'te stelen' door in de laatste 5 seconden de winnende goal te maken. De A2 won ook, met 11-7 werd TOP A5 opzij gezet. Verder was er nog winst voor de C1 (8-9), C2 (3-5), D1 (7-4) en D2 (8-4). De E3 won zaterdag niet, maar afgelopen maandag wonnen ze wel van ODO E3 met 11-1. [Foto: Achilles Media, Joost van Soest]

• Niemand kan alle wedstrijden kijken, maar met de verslagen houden we elkaar toch een beetje op de hoogte.
  • Ook een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan voor maandagochtend 12:00 uur naar website@hkvachilles.nl
  • Alle uitslagen en standen staan ook op onze website, deze vind je hier: Uitslagen en Standen.

Excelsior 1 - Achilles 1

De leeuwen van Achilles begonnen zaterdag als konijnen tegen een ontketend Excelsior. Met in de eerste vijf minuten wel heel erg scherp fluitende scheidsrechters was het in een vloek en een zucht 5-0 en konden de Achillianen in de achtervolging. Zowel bij Excelsior als bij de arbitrage werd de scherpte flink minder, zodat beetje bij beetje wat van de achterstand kon worden afgeknabbeld. In de rust stond het zowaar weer gelijk, 7-7. Na de eerste twee wedstrijden van Achilles hebben we de lat nogal hoog gelegd, dus viel de eerste helft tegen. Ook de tweede helft was lang een mager zesje en bleef het stuivertje wisselen voor een voorsprong. Achilles begon weer het niveau van de vorige wedstrijden te pakken. Een mooi schot van Max, een goeie invalbeurt van Twan en een scherpe afronding van Laura en Sterre betekenden een voorsprong, die weer teniet werd gedaan door onder meer een prachtige onehander van Excelsior. Omdat Matthijs sterretjes zag na het verdienen van een strafworp maakte Noa weer twee verschil vlak voor tijd. Maar twee verre schoten van Excelsior betekenden weer 20-20 met nog een kleine minuut te spelen. De thriller, want dat was het inmiddels, werd volgens goed Hollywoodgebruik afgesloten met een happy end. Noa zette zijn handtekening onder de eindstand met een karakteristiek schot vanaf de zijlijn: 20-21. Man van de wedstrijd was Marco. Een paar onnavolgbare wissels pakten heel goed uit en waren mede de basis voor de punten. Maar ook nu weer een prima teamprestatie waarin Achilles op de eerste vijf minuten na liet zien hoe we samen met de bank tot fraaie resultaten kunnen komen. De ranglijst ziet er mooi uit!

Matthijs

Excelsior 2 - Achilles 2

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen Excelsior op de agenda. Excelsior was niet een onbekende tegenstander. Uit voorgaande wedstrijden wisten we dat het een ploeg was met veel lengte en dat de kans bestond dat ze gingen achterverdedigen.
Het begin van de wedstrijd liet een gelijkopgaande strijd zien. Waarin Excelsior ging achterverdedigen. Dit zijn geen leuke en moeilijke wedstrijden om te spelen. Desondanks gingen we de rust in met een 7-10 voorsprong.
In de tweede helft van de wedstrijd hebben we alles op alles gezet om de punten mee naar huis te nemen. De duels onder de paal waren hard en de doelpunten vielen niet meer. Dit resulteerde in een 18-17 verlies. Helaas mocht het niet zo zijn zaterdag. Hoewel de eindstand teleurstellend is, kunnen we trots zijn op de opdrachten die wij hebben uitgevoerd. We hebben beter spel laten zien, maar het achterverdedigen en de lengte van Excelsior deden ons de das om!

Volgde week zaterdag staat Vitesse op de agenda. Tot zaterdag!

Marlou

Achilles A2 - Top A5

Vandaag stond de wedstrijd tegen Top A5 op de planning. Na dat we de eerste 2 wedstrijden het onszelf ontzettend moeilijk hebben gemaakt wilde we vandaag het iets makkelijker maken om te winnen. Na het praatje in de kleedkamer van Stef en inval coach Nicky was het dan zover. De wedstrijd begon met in de aanval Lucas, Jim, Liz en Bregje en in de verdediging Damien, Siemen, Jalien en Stella. De Bank bestond uit Jens, Bradley, Kiki, Bo en Lisette.
Het fluitsignaal klonk en de eerste aanval leidde, na de pino die mislukte, gelijk tot een goal. De Verdediging hield het goed dicht en de bal was al snel weer in het aanvalsvak van Achilles te vinden en hier viel al snel de 2 - 0. Dit ging maar zo door tot de 5 - 0. Hierna scoorde TOP een afstandschot en maakte de 5 - 1. Achilles raakte even de scherpte kwijt en TOP maakte hier gebruik van, 5 - 3. Beide ploegen scoorde nog 1 keer en we ging de rust in, 6 - 4.

Er moest echt een tandje bijgezet worden in de 2e helft. We gingen het namelijk niet weer bijna weggeven en het onszelf ontzettend moeilijk maken. Op een wissel midden eerste helft na (Bradley in, Jim uit) gingen we de 2e helft in met dezelfde vakken. TOP mocht beginnen. Deze aanval leidde echter niet tot een goal en Achilles weer aan de beurt. Ook nu was het plan om de Pino te doen, maar deze mislukte 2 maal, dus besloten we maar "normaal" rond te spelen. Hieruit volgde wel een goal en op het scoreboord werd 7 - 4 getoont. Achilles scoorde nog een keer en het werd 8 - 4. Hierna volgde helaas weer hetzelfde dipje als in de eerste helft en TOP liep in tot 8 - 7. Toen besefde de spelers van Achilles wel dat er weer wat meer tempo in de aanval moest en minder fouten gemaakt moesten worden. Met een wisseltje eind 2e helft (Lisette in, Stella uit) lukt het Achilles om de wedstrijd naar zich toe te trekken en breidde hun voorsprong uit naar 11 - 7. Het eindsignaal klonk en Achilles A2 had hun 3e overwinning in de zaal binnen en gaat nogsteeds aan kop in de poule. Ondanks de overwinning is het besef er wel dat we scherp moeten blijven, om het onszelf makkelijk te maken om te winnen.

Ik wil de reserves/wissels van de B1, Nicky als inval-coach, Stef (en Sterre maar die kon er helaas niet bij zijn), Katrien voor het fluiten van de wedstrijd en natuurlijk het team zelf bedanken.
Volgende week staat Dunas A2 op de planning. Hier hebben we al eerder tegen gespeeld en ook dit beloofd weer een spannende wedstrijd te worden!!

Stella

Excelsior C1 - Achilles C1

Hallo allemaal. Vandaag speelt de c1 van Achilles tegen de c1 van Excelsior. In de aanval van Achilles beginnen: Joe, Fedde, Britt en Lola. In de verdediging beginnen: Niels, Xander, Vera en Fleur. Ja de wedstrijd is begonnen. Het team dat het openingsdoelpunt maakt zijn wij. Joe scoort met een mooie doorloop aangegeven door Lola. Al snel weet Excelsior gelijk te maken. Wij maken weer 1-2 met Xander en dan alweer snel maakt Excelsior 2-2. Helaas scoort dan Excelsior de 3-2 en de 4-2. En dan geeft Niels een mooie doorloop aan Vera en die scoort! 4-3 nu dus. Excelsior maakt 5-3 en ook weer 6-3. En ja Joe scoort 6-4 en Xander dan weer 6-5. Ja we houden ze in ieder geval bij! Excelsior maakt 7-5 en dat is dan ook gelijk de ruststand. We gaan de tweede helft in met een wissel dat is: Fleur eruit voor Roos. Britt scoort dan 7-6 en ja ook nog de 7-7. Excelsior scoort weer de 8-7 Niels gaat eruit voor Tim. En ja hoor Roos maakt 8-8!!!! Het duurt heel lang voor er iemand scoort. Joe staat als “insnij” hij geeft een slim pasje aan Fedde! Maar helaas mist hij hem. Joe vangt af en schiet zelf voor zijn tweede kans en Jaaaaa Joe scoort. Het voelt als een kampioenswedstrijd. En de scheidsrechter fluit af. We hebben gewonnen! Iedereen is blij en nu staan we ook nog eerste in de poule. Dit was het verslag.