Wedstrijdverslagen: Achilles 1 start 2024 met verlies

Achilles 1 verloor van concurrent KVA 1. Een wedstrijd voorafgegaan door de toppers van de F1 en F2 die "Ploeg van de Week" waren en met de spelers mochten oplopen. In de rust werden de Superlotenverkopers van de Grote Clubactie in het zonnetje gezet en die onder een luid applaus een prijsje ontvingen. Allemaal leuk! De wedstrijd zelf... Was een minder leuk en vooral tumultueus. Achilles 1 begon goed, maar vervolgens liet ons schot het afweten en werd het eigen spel te eenzijdig. Toen pakte KVA de overhand, zij maakten de kansen wel af. Gelukkig heeft Achilles 1 eerder laten zien daar niet direct door van slag van te raken en stroopte het de mouwen op. Maar het was een verloren strijd, vechten tegen de bierkaai zoals dat wel eens voorkomt. Arbitrale keuzes en beslissingen, naast de 5 (!) dubieus afgekeurde goals, vielen vrijwel allemaal in het voordeel uit van de bezoekers waardoor Achilles 1 de kans niet kreeg om de strijd te mogen aangaan. Vervolgens ging de focus gaandeweg steeds meer richting het onmachtgevoel en viel er geen vuist meer te maken. Het verschil werd uiteindelijk 10 goals, 14-24 was de uitslag. Achilles 2 deed het een stuk beter tegen KVA 2 en trakteerde KVA 2 op ook op 10 goals verschil, maar wel in ons voordeel. 26-16 werd het in een aantrekkelijke pot. Team 3 kwam 1 goal tekort om een punt te pakken tegen Fortuna 4, 16-15 werd het tegen laatste op de ranglijst. Ook het 4e begon 2024 niet al te best. Het verloor van Refleks 2 met 21-17 en verspeelde daarmee de koppositie. Achilles 6 wist wel te winnen, 10-22 werd het tegen Dijkvogels 5 en staat 1e in de poule. Bij de junioren was de A1 in een zeer matige wedstrijd niet opgewassen (13-17) tegen concurrent Velocitas, waardoor beide ploegen nu plek 1 delen. De toppers van de A2 staan wel eerste op de ranglijst, ook al wist het maar net aan te winnen met 12-11 van Fortuna A4. De B1 won met hetzelfde verschil van 1 goal ook maar net van KVA B1 maar dan met 8-9. De C1 en C2 wonnen beide van KVS ook met hetzelfde verschil in aantal goals resp. met 7-3 en 5-1. Bij de Deetjes was er winst voor de D1 en D3 deze week. 11-8 won de D1 van Valto D1 en de D3 won van Die Haghe D3 met 4-9. Bij de E'tjes waren er 2 gelijke spellen, de E2 deed dat met 11-11 tegen Reeuwijk E2 en de E3 speelde met 4-4 gelijk tegen Die Haghe E5. [Foto: Joost van Soest]

• Niemand kan alle wedstrijden kijken, maar met de verslagen houden we elkaar toch een beetje op de hoogte.
  • Ook een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan voor maandagochtend 12:00 uur naar website@hkvachilles.nl
  • Alle uitslagen en standen staan ook op onze website, deze vind je hier: Uitslagen en Standen.

Huisfotograaf Joost van Soest was aanwezig bij Achilles 1, 2 én A1, zijn foto's bekijk je in het fotoalbum via Actueel > Foto's > Competitie > Senioren/Jeugd > 14 januari '24
Namens Sportsnap.nl was fotograaf Ike Hendriks bij Achilles 1 - KVA 1 aanwezig, die foto's bekijk je hier.

Achilles 2 - KVA 2

Daar gaan we dan, eerste wedstrijd van het nieuwe jaar. De hele week spraken we al over dat er gewonnen moest worden. Verlies je doe je mee voor degradatie en win je dan hou je aansluiting op de bovenste ploegen en blijven we in de strijd voor het kampioenschap, wat nog steeds ons doel is.

We wisten dat we de startblokken uit moesten schieten om snel te laten zien dat er niks te behalen valt in onze thuis hal. We waren scherp en hadden er zin in. Wat moest gebeuren gebeurde er, we kwamen met 7-1 voor en KVA nam een time-out. We wisten dat ze achter konden gaan verdedigen en waren er op voorbereid. We gingen er volwassen mee om en daardoor stonden we met 12-4 voor met rust. In de kleedkamer werd gezegd dat we zo door moesten gaan en niet moesten inzakken. Toch gebeurde dat en doormidden van een time-out werden we weer scherp gesteld en pakte we het weer op als ploeg. De eindstand van ze wedstrijd was 26-16. Eindelijk een score waar we lang aan toe waren. Nu doorpakken en dat mogen we doen tegen KVZ, thuis in de eibernest hal om 15:30.

Cino

Fortuna 9 - Achilles 7

Na een aantal weken vrij geweest te zijn vanwege de feestdagen stond achilles 7 weer fris en fruitig klaar om een wedstrijd te spelen in Delft tegen Fortuna.

De eerste helft ging moeizaam, doelpuntjes vielen niet aan onze kant en we merkten dat we er niet helemaal lekker in zaten...2e helft daarintegen pakten we goed op en zat het spel er iets beter in al was het vinden van dat gele mandje toch best lastig. Doelpuntjes vielen wel maar helaas veel te laat en niet genoeg. Laten we het erop houden dat we er even in moesten komen na de feestdagen.

Het is jammer maar helaas... op en weer door naar volgende week! Laten we proberen de punten tegen Die hage te pakken want het zit er best in bij ons!

Ivo en Esmee bedankt.

Liefs,
Linda

HKV Achilles A2 – Fortuna A4

Het was 13 Januari en we hadden onze eerste wedstrijd van het seizoen op de planning staan. Op de planning stond Fortuna A4 waar we op het veld 2 maal tegen hebben gespeeld. De eerste wedstrijd ging erg moeizaam (13-15) en de tweede wedstrijd wonnen we overtuigend met 18-8. Echter was onze laatste wedstrijd 9 december terwijl Fortuna in die tussen tijd nog 3 wedstrijden speelden.

Na een aantal hele moeizame potten 7-8, 8-6, 11-7, 10-10 en 10-8 hoopten we dat we deze wedstrijd eindelijk makkelijker zouden gaan winnen wat ons vertrouwen zou geven. Ookal staat Fortuna laatste er kunnen gekke dingen gebeuren in dit soort wedstrijden.

We begonnen met inschieten en eigenlijk zat bijna niemand er echt in. Veel ballen te kort, weinig raak en weinig enthousiasme. We wisten dus dat dit niet heel makkelijk ging worden.

Tijdens de voorbespreking was het ook duidelijk dat we echt scherp moesten beginnen en dat we gehakt moesten gaan maken van Fortuna.

De wedstrijd ging bijna beginnen en dus pakte iedereen een deo spuitbus om wel een beetje goed te ruiken vanwege al dat zweet natuurlijk.

Eerste aanval: Lucas, Sofie, Bregje en Stella

Eerste verdediging: Damien, Bradley, Lena en Jalien

En het fluitje klonk en eigenlijk net als elke wedstrijd schoten we uit de startblokken. Er werd goed en snel rond gespeel. Hier en daar wel wat fouten maar we begonnen sterk. Door 2 goals van Lucas en Bregje kwamen we gelijk 2-0 voor en een paar aanvallen later stond het 4-0 door twee goals van Bradley.

En alsof het gewoonlijk was stortte het helemaal in elkaar. Er werden slechte ballen gegooid, weinig rebounds, slechte communicatie en veel domme fouten.

Het werd al snel 4-2 en Fortuna kreeg vertrouwen want ja ze staan maar 2 goals achter tegen de nummer 1. Na de 4-2 ging het even gelijk op. Bradley maakte de 5-2 en Fortuna de 5-3. Vervolgens werd het 6-3 door Lucas en toen kwam er een dieptepunt in de wedstrijd.

Het ging echt heel matig en toen stond het ineens 6-6. Maar toch net voor rust werd het 7-6 door Lucas en gingen we toch nog met een beetje vertrouwen de rust in.

Rust

Het was te verwachten maar we kregen best wel een preek van Sterre wat ook meer dan terecht was. Ze vond echt dat we onze slechtste wedstrijd tot nu toe speelde. Er was weinig dat goed ging en Sterre probeerde ons uit de negatieve bui te trekken wat uiteindelijk nooit echt zou lukken. We moesten de 2de helft echt veel scherper gaan spelen en alles eigenlijk beter doen.

2de helft

We begonnen aan de 2de helft en Lucas zorgde vrij snel voor de 8-6 met een handje van best wel een afstand. Echter maakte Fortuna haar 7de goal die ook weer snel gevolgd werd door en mooie bal van Joe 9-7. We hadden wat meer vertrouwen maar toen kwam het 2de dieptepunt in de wedstrijd. Op dit moment lukte echt niks meer en ging een beetje alles fout. Het stond binnen no time 9-9. En toen braken de laatste 10 minuten aan. Jim kwam er in voor Joe en Bradley voor Sofie. Jim maakte de 10-9 maar die werd vrij snel gevolgd door de 10-10 en Fortuna kreeg te veel vertrouwen en we kwamen 10-11 achter. Eigenlijk ging toen door ons achterhoofd van we kunnen dit toch niet verliezen. Maar het duurde heel lang tot ons antwoord kwam want met het besef dat we 2 minuten hadden ging eigenlijk alles weer goed.

Vooral verdedigend want ik moet toch wel complimenten geven aan 2 heren van de tegenpartij die uit Fortuna B2 komen want die schoten denk ik drie kwart van hun totale goals erin en ze konden ook heel goed schieten. Oftewel het ging helemaal op slot we veroverde elke bal en werden gretig en toen kwam de gelijkmaker van Bradley en stond het 11-11.

Toen was er nog ongeveer een minuutje over. En er werd snel een bal veroverd en de bal kwam de aanval binnen. De laatste aanval verliep erg goed we hadden de rebounds en konden meerdere schots aanvallen spelen. En toen eindelijk viel de verlossende goal de 12-11 van Jim. Maar er was nog een halve minuut over en wederom veroverde de verdediging heel snel de bal en toen wist iedereen dat we er waren. We speelde het rustig uit en het fluitsignaal klonk. Er kwam wel wat emotie los maar iedereen wist dat het echt dramatisch was en dat we misschien op 40% van ons kunnen speelden.

Na de wedstrijd zei Sterre ook dat we dit wederom aan ons zelf te danken hadden maar we hebben wel weer gewonnen en echte kampioenen winnen wedstrijden waarin ze met hun rug tegen de muur staan en zelfs met slecht spel kunnen winnen.

Ik wil ook alle reserves bedanken, Lisette, Joe, Bradley en Jim.

Volgende week staan er een wedstrijd tegen Phoenix A3 op de planning ook in de eerste wedstrijd ging het heel moeizaam maar we gaan knallen en ze slopen volgende week. We spelen thuis in de eibernest hal en dan gaan we echt laten zien wat we kunnen.

Goals : Bradley 4x, Lucas 4x, Jim 2x, Joe 1x en Bregje 1x

Wissels: 1ste helft Joe voor Bradley |2de helft, Jim voor Joe, Bradley voor Sofie en Lizzy voor Stella.

Damien

KVS B3 - Achilles B2

Kenz (D2) en Fedde (C1) waren de wissels voor Achilles B2.

Eerste helft: De aanval van Achilles ging best goed en die van KVS ook, er werd strak verdedigd van allebei de partijen. Het rond spelen ging bij Achilles en KVS ook goed, het verdedigen ging ook best goed maar bij Achilles ging het goed en dan weer fout. De bal in de aanval bij Achilles ging best vaak fout, omdat de tegenstanders best langer waren konden ze makkelijk en sterk de bal pakken. De eerste helft eindigde met 2-1.

Tweede helft: De tweede helft ging best beter dan de eerste helft voor Achilles en KVS, zoals in de eerste helft ging het rondspelen ook goed en dus bleef het ook zo voor KVS maar voor Achilles was de balbezit best vaak kwijt. De verdediging ging ook goed, er werd strakker verdedigd dan de eerste helft, ook werd er veel meer insnij en soms doorlopen genomen, alleen die gingen helaas niet erin.

De wedstrijd eindigde met 3-2 winst voor KVS tegen Achilles.

Almes

Achilles C1 - Kvs C1

Achilles C1 had zaterdag een uitdagende wedstrijd tegen kvs C1, het eerste goal is gemaakt met een stip van roos, tot aan de rust stond het 3-0 voor achilles, na de rust kwam Tim erin en maakte gelijk een afstandschot

.Kvs had veel stippen gekregen waarvan 1 van de 6 erin ging. Roos zette de insnij neer en gaf een doorloop aan aan Joe. Vera schoot ook nog 2 afstandschoten er in. Fedde maakte ook nog een mooi schot. Achilles C1 wint de wedstrijd van kvs C1 met 7-3.

Groetjes, Fleur

Achilles D1 – Valto D1

Het is even stil geweest rondom de D1, dus even een korte samenvatting van het zaalseizoen tot nu toe. Er werd goed begonnen met overwinningen op Weidevogels, KCR en Nieuwerkerk. Vervolgens kwam de clash met toenmalig medekoploper RWA. In een goede wedstrijd brak het missen van kansen de D1 op, waardoor uiteindelijk nipt met 8-9 werd verloren, waar een overwinning zeker tot de mogelijkheden had behoord. Een week later had de D1 al Kerstvakantie genomen, want nummer een-na-laatst ONDO bleek opeens met 10-3 te sterk.

Deze week volgende dan, na een maand rust, de nieuwe een-na-laatst Valto. In de eerste oefenwedstrijd in de zaal werd hier nog nipt van verloren, dus we wisten dat we scherp moesten zijn. Het is na een maand niets doen vaak lastig om er weer in te komen en aanvankelijk had de D1 daar ook last van. We hadden moeite het tempo hoog te houden, al kwamen er wel enkele kansen. Aan de andere kant maakten we te veel uitwerkfouten, een probleem dat de D1 vaker parten speelt. Valto nam dan ook een 2-0 voorsprong. Nog voor de vakwissel viel de aansluitingstreffer. Na de vakwissel ging het beter draaien. Verdedigend hadden we het veel beter onder controle en aanvallend lag het tempo hoog en hadden we veel schoten per aanval. Daar kwam wel weer het tweede euvel van de D1 naar boven: kansen afronden. We hebben veel te veel kansen nodig om tot doelpunten te komen. Toch liepen we langzaam maar zeker uit.

In de tweede helft was de D1 op gang gekomen en liepen we verder uit. Verdedigend hadden we de zaakjes goed op orde. Valto heeft echter de kwaliteit om zeer snel en zeer zuiver te schieten, waardoor ze toch nog enigszins in de buurt bleven. Aanvallend liep het bij ons echter ook als een trein en zo kwam de overwinning geen moment in gevaar. Het eindsignaal klonk bij 11-8.

Volgende week wacht Weidevogels, dan zullen we vanaf het begin moeten spelen zoals we afgelopen zaterdag eindigden.

Joost

Achilles D2 - Valto D2

Zaterdag 13 januari speelden we uit tegen Valto D2. We hadden al een keer tegen Valto gespeeld en toen hadden we gelijk gespeeld. Dus ik hoopte dat we nu konden winnen. Ons team was helemaal compleet en Jelte uit de E1 was er ook nog bij. Aan het begin van de wedstrijd, vooral de eerste twee kwarten, ging het steeds gelijk op. We maakten wel een beetje veel gooifoutjes. We gooiden soms in de handen van de tegenstander. En best vaak maakten ze daar dan gelijk een doelpunt uit. Hanna scoorde het eerste doelpunt, daarna scoorde Julie en toen scoorde Kenz. Bij de rust stonden we 2-3 voor. De scheidsrechter zag niet alle fouten. Soms was het wel verdedigd en ik denk dat wij ook wel een keer een strafworp hadden moeten krijgen. Maar die kregen we niet. Ik werd ook wel in mijn rug geduwd als ik wilde schieten. De tweede helft waren zij ineens heel sterk. Het leek wel of ze hun energie voor de tweede helft hadden gespaard. Wij waren de tweede helft ook wat minder goed. We kwamen nog 4-5 voor, maar daarna scoorden zij nog twee keer. En toen hadden we dus met 6-5 verloren. Dat was jammer, maar ik vond het toch wel een beetje een leuke tegenstander. Want we hebben wel gezellig gekletst tijdens de wedstrijd. En met mijn team is het altijd leuk, ook als we verliezen.