Wedstrijdverslagen: Kangoeroes stelen de show bij Achilles 1

De allerkleinsten met de allerbesten. Wat een prachtig beeld en wat genoten ze allemaal met volle teugen! Misschien staan er over een jaar of 15 sommigen van de allerkleinsten in de basis bij Achilles 1, maar nu mochten ze nog aan de hand mee oplopen met deze toppers (en de SuperAchillesLeeuw). De wedstrijd verliep in de beginfase voor Team 1 vergelijkbaar met de uitwedstrijd. Ook toen schoot Excelsior uit de startblokken en keek Achilles 1 te snel tegen een grote achterstand aan. "Uit" kon dat nog worden gerepareerd en won Achilles, nu lukte de inhaalrace alleen in de eerste helft. Tot 2 punten verschil wist Achilles 1 zich terug te knokken, maar er werden teveel kansen/stippen gemist en was Excelsior simpelweg de betere. 20-27 was de uitslag. Team 2 deed wel goede zaken en blijft in de race. Mega spannende wedstrijd, waarin, niet voor de eerste keer, Achilles 2 "vergat" om in de eerste helft de wedstrijd in het slot te gooien. Excelsior 2 vocht zich terug in de wedstrijd en het een spektakelstuk was begonnen. De slotfase werd een ware thriller, maar vocht Team 2 zich uiteindelijk zeer knap met 25-23 naar de overwinning. Achilles 3 kwam net tekort tegen koploper Oranje Wit, 21-18. Achilles 4 zette ONDO 2 eenvoudig opzij en won het met 17-28. Team 5 pakte een puntje tegen Pernix 3 (19-19) en voor Achilles 6 ligt het kampioenschap voor het oprapen na winst op Valto 8 (10-7). De A1 speelde een alleraardigste wedstrijd tegen VEO A1 en boekte een mooie overwinning, 18-10. Bij de jeugd (te) veel verliespartijen, maar de D2 won keurig van Eibernest D1 met 5-8. Weer winst voor de E1, met 16-7 werd KVS E1 opgerold. Tot slot ook 2 punten voor de E2, er werd met 9-3 gewonnen van Maassluis E3. [Foto: Joost van Soest, Achilles Media]

• Niemand kan alle wedstrijden kijken, maar met de verslagen houden we elkaar toch een beetje op de hoogte.
  • Ook een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan voor maandagochtend 12:00 uur naar website@hkvachilles.nl
  • Alle uitslagen en standen staan ook op onze website, deze vind je hier: Uitslagen en Standen.

Achilles 1 - Excelsior 1

Vandaag speelden we onze laatste thuiswedstrijd in de Eibernest-hal. Het publiek was talrijk aanwezig, en het tweede team leverde een indrukwekkende prestatie met een spannende wedstrijd vol doelpunten. Helaas kon het eerste team niet hetzelfde doen.

Onze start was niet scherp; we hadden moeite om vrij te komen en maakten verdedigend fouten. Het lukte ons niet om de kansen te benutten, inclusief het missen van twee stippen, wat resulteerde in een achterstand van 4-8. Excelsior bouwde deze voorsprong uit tot 6-13. Ondanks de moeilijkheden gaven we niet op.

Met de inzet van Pepijn en het verplaatsen van Noa naar het andere vak kregen we meer grip en kwamen we terug tot 10-13 bij rust. In de tweede helft leken we even op koers te liggen door doelpunten van Sterre en Laura waardoor we op 2 keer toe op 2 punten verschil kwamen, maar Excelsior schoot scherp en onze verdediging kon het niet tegenhouden. Van 12-14 liepen ze uit naar 13-22. Het was gespeeld, de laatste 10 minuten leken erg lang en we hebben er geprobeerd nog wat leuks van te maken. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd met een score van 20-27.
Onze aanval miste de afronding, en het missen van vier stippen hielp niet mee. Verdedigend lieten we niet zien hoe goed we hier normaal in kunnen zijn.

Gelukkig bleef de sfeer onder de spelers positief na de wedstrijdbespreking, en hebben we toch genoten van het feestje later op de avond onder leiding van Francois.

Dank aan ons publiek, vooral de kangoeroes die het spannend vonden om met ons op te lopen maar het geweldig deden! Laten we niet te lang terugkijken op deze wedstrijd, maar ons richten op de volgende tegen Vitesse. Tot volgende week!

Mariska

Achilles 2 – Excelsior 2

Het zal de trouwe lezer niet zijn ontgaan, Achilles 2 is het nieuwe jaar goed begonnen. Het verlies tegen KVZ’23 in de eerste wedstrijd werd rechtgezet en precies dat doel hadden we zaterdag ook tegen Excelsior. Want wat deed het verlies in Delft pijn. In een week waarin alles anders was dan normaal (selectie etentje op dinsdag, voor het eerst op woensdag de vakken al in de app, die ook nog eens volledig om waren gegooid), was het na een goede training donderdag de taak aan ons om Excelsior zo snel alle hoop op een goede afloop te ontnemen. Dit leek de eerste helft ook te gebeuren, na direct onze 1-0 kon Excelsior tot 3-3 bij blijven maar daarna liepen wij langzaam maar zeker uit. Twee keer was de voorsprong 6 punten en was daar het moment om de wedstrijd al definitief in het slot te gooien, maar twee keer net zo snel verkleinde Excelsior het gat direct naar 4, om uiteindelijk in de rust weer volledig in de wedstrijd te zitten (14-12). In de tweede helft ontspon zich een ware thriller. Excelsior kwam snel langszij en hoewel wij steeds aan de goede kant van de score zaten, lukte het niet meer om los te komen en kwam Excelsior zelfs één keer op voorsprong. Zou het dan weer mis gaan? Gelukkig hebben wij een grote bank en konden de moegestreden spelers door fitte spelers vervangen worden die daardoor net wat extra’s konden geven. Hierdoor kwamen we weer langszij en werd de wedstrijd dit keer wel in ons voordeel afgefloten. Het verlies van de uitwedstrijd rechtgezet, maar belangrijker nog, we blijven in het spoor van koploper Vitesse (drie punten achterstand). Laat dat nu net volgende week de volgende tegenstander zijn. We spreken al sinds het nieuwe jaar over finales, maar volgende week is de grootste. Winnen in Barendrecht is blijven meedoen om de titel, verliezen is belanden in de vooraf door Twan gevreesde loze middenmoot en de laatste drie wedstrijden om des keizers baard spelen. Niks te doen? We kunnen jullie steun dan goed gebruiken, 17.00 uur in de Bongerdhal in Barendrecht. Tot daar!

Mandy

Oranje Wit 2 - Achilles 3

Afgelopen zaterdag stond voor Achilles 3 de return tegen Oranje Wit 3 op het programma. En je weet wat ze zeggen: hoe dichterbij Dordt….

In de thuiswedstrijd werd er met 10-26 verloren. Oranje Wit wist maar liefst 16 punten in 9 wedstrijden te behalen en staat daarmee op de eerste plek. Dit zou dan ook geen gemakkelijke opgave voor het derde worden. Voor mij persoonlijk ook een spannende wedstrijd, want na bijna twee jaar blessureleed startte ik voor het eerst in de basis.

Tegen de verwachtingen in gaat de wedstrijd lange tijd gelijk op, tot groot ongenoegen van Oranje Wit. Het wil de thuisploeg niet lukken om écht los te komen van ons. Toch vallen de doelpunten bij de heren van Oranje Wit relatief makkelijk en maakt dit veel goed voor de moeizame aanvallen.

Dat het niet loopt bij Oranje Wit blijkt onder andere ook uit het feit dat de scheidsrechter zich genoodzaakt voelt om een heer van Oranje Wit te waarschuwen dat hij zijn eigen dames niet meer mocht uitschelden. Met twee verschil gaan we de rust in.

Ook in de tweede helft blijft het spannend waarbij het om en nabij twee doelpunten achterstand voor ons blijft. Steeds als we dichterbij komen, weet Oranje Wit toch weer de mand te vinden. We geven niet op en blijven bij dankzij mooie doelpunten van onder andere Stacy en Quinn. Helaas lukt het niet om helemaal bij te blijven. Uiteindelijk wordt het 18-21 in het voordeel van Oranje Wit.

Al met al een goede wedstrijd, maar helaas wel één zonder punten.

Annelies

Movado 6 - Achilles 7

Zondagmorgen onderweg naar Dort, met de motivatie de punten mee te nemen naar het Haagje.
De eerste helft ging erg gelijk op tegen de nr 1 van de poule. Leuke kansen en hielden tegenstanders goed bij. De 2e helft ging wat moeizamer. De scheidsrechter hadden we niet mee, tegenstander werd fysiek en helaas werd er niet gefloten aan beide kanten om het minste of geringste kregen we de bal tegen over het lachen maar te zwijgen. Al met al hebben we wel gestreden en dat vind ik meer waard! Wat hadden we het onderling goed met elkaar en hielden we elkaar positief, geweldig.
Met de 12-10 als eindstand hebben wij ons voor 200% in de wedstrijd gestort maar de punten die bleven helaas in Dort.

Ivo bedankt!

Liefs, Lin

Top A5 - Achilles A2

Luister gefluister, vandaag hadden we een leuke wedstrijd voor de boeg met de broski’s van Achilles A2. Als reserve ging Liv ook mee! Om 10.45 verzamelen was niet gelukt, Sofie en Lena waren weer te laat, op tijd verzamelen weer mislukt. We gingen met 3 auto’s heen, met de snelheid van formule 1. Toen we aankwamen was er gebrek aan tijd, het inschieten waren we kwijt. We begonnen met deze vakken:

A: Lucas, Sofie (heer), Bregje en Lena
V: Damien, Siemen, Stella en Lizzy
B: Jalien en Liv

Hiermee zouden we Top gaan pakken!
Het fluitsignaal klonk, het was al snel dat iedereen stonk. De verdediging was sterk, dus moest de aanval aan het werk. Gelukkig scoorde Lucas al snel met de bal, er klonk luid gejuich in de sporthal! Top liet zich niet kennen, daar moesten we even aan wennen en hard rennen, dat gaan we zeker niet ontkennen. De wedstrijd liep heel gelijk op, wat omgezet moest worden was de knop. Na 30 min. klonk het rustsignaal, we vertrokken naar de kleedkamer vanuit de zaal. We kregen van Stef en Ster te horen: ‘Dit moet beter!’, ondertussen strikte iedereen extra zijn veter.

De fluit gaf aan: De wedstrijd gaat weer van start! Ons hart klopte extra hard. Jalien ging erin voor Stella, die zong vanaf de bank accapella. Op een begeven moment stonden we met 2 punten voor, gezien de eindscore had niemand dat door. Top werd even boos, we reageerden daarop: Pluk een Roos. Zet ‘m op je hoed, binnenkort is het vast en zeker weer goed. We raakten uiteindelijk vaak de bal kwijt, daarvan had iedereen wel heel veel spijt. Verder zijn we wel heel trots op ons spel, het was zeker een mooi duel! Helaas geen slagroomtaart om de wedstrijd te vieren, maar in de auto hebben we wel om dit verslag kunnen gieren! Bedankt Liv voor het invallen, bij de B2 moet je nog wel even knallen! Stef en Ster bedankt voor het coachen van de wedstrijd, voor jullie is het geen kleinigheid!

Lena

Korbis B2 - Achilles B2

zaterdag 03-02-2024 begon de wedstrijd om 16:00 speelde uit tegen korbis in waddinxveen

De opstelling: aanval
begon met Liv, Anton, Jez ,Donya en in
De opstelling : verdediging Zinedine,Lianne,Suze ,kenz.
De wissels waren Almes en Malek

Ons wedstrijdplan was dat we voor de vrije ballen moesten we afspraken maken met het vak waar iedereen moest staan. en in verdediging mochten we niet jojoën.

In het begin van de wedstrijd Korbis B2 al snel de leiding die ze steeds groter maakten, omdat de verdediging van Achilles B2 niet goed met elkaar Communiceren en we probeerde de verdedeging sterk te houden maar korbis breekten elke keer er door heen waar door hun elke keer doel punten scoorde en achilles is ook één keer door hun verdedeging heen kwam waar een doel punt is uitgekomen er zijn wissels in de eerste helft, gedaan De stand aan het einde van de eerste helft was 10-1 voor Korbis
Tweede helft kwam korbis elke keer weer door onze verdedeging heen waar door hun vrij snel doel punten scoorde Achilles kwam ook een paar keer door hun verdediging heen is gekomen en scoorde wij ook doel punten Er zijn een paar wissels gedaan in de twee de helft eind score tweede helft 16-5

kenz bedank voor het invallen bij de B2 Achilles

Donya Zorgui

KCR D1 – Achilles D1

De D1 heeft het lastig. Er wordt bij vlagen goed gekorfbald, maar de beloning in punten blijft uit. Teams die eerder dit seizoen werden verslagen blijken nu steeds net te sterk. Vorige week was er het gelijkspel tegen hekkensluiter Nieuwerkerk, de week ervoor de nederlaag tegen Weidevogels. Waar we tegen Weidevogels in ieder geval nog echt goed speelden, was het tegen Nieuwerkerk soms wat slapjes. Wellicht onderschatting?

Deze week troffen we nummer twee KCR, van onderschatting kon nu dus in ieder geval geen sprake zijn. We begonnen redelijk aan deze wedstrijd. Aanvallend was het goed, verdedigend waren we niet scherp genoeg met voorverdedigen waardoor we veel doorlopen tegen kregen. KCR had het vizier echter niet heel scherp staan en dus konden we wel de voorsprong pakken. Na de vakwissel werd het verdedigend beter en aanvallend minder. Het tempo in de aanval lag te laag waardoor het lastig was om tot kansen te komen. De rust werd uiteindelijk bereikt met een minimale voorsprong van 3-4.

De tweede helft startte KCR sterk. In een paar minuten bogen ze onze voorsprong om in een achterstand van 6-4. Daar kwam bij dat we het aanvallend lastig hadden. Steeds waren we na één schot de bal alweer kwijt, wat gezien het aantal kansen dat we nodig hebben voor doelpunten niet heel handig is. De oplossing om die afvang beter te verzorgen liep niet helemaal als gewenst. Koppies gingen even hangen en er was onbegrip, maar de D1 heeft een gezonde dosis veerkracht. De laatste paar aanvallen voor de vakwissel liepen opeens weer bijna als vanouds. Het leverde weliswaar geen doelpunten op, maar het was fijn te zien dat we uit een dal kunnen klimmen.

De tweede aanval nam het stokje gretig over en speelde in een hoog tempo. Helaas speelde ons eeuwige euvel van uitwerkfouten weer op, waardoor we na een onderschepping de bal vaak alweer kwijt waren voor we de aanval konden bereiken. Het zorgde ervoor dat onze aanval niet veel kans kreeg om ook daadwerkelijk aan te vallen. Tot overmaat van ramp maakte KCR dankbaar gebruik van hun extra aanvallen en pakte een 7-4 voorsprong.

Met nog een paar minuten op de klok wist de aanval echter in korte tijd twee keer te scoren, waardoor de aansluiting weer gevonden werd, 7-6. Er was helaas te weinig tijd over en KCR speelde de resteerde tijd slim vol.

Over een maand wacht de wedstrijd tegen RWA. De thuiswedstrijd ging nipt verloren hoewel er meer in zat. Eens kijken of we ons daartegen kunnen herpakken om voor een mooie slotreeks van de zaalcompetitie te zorgen.

Joost

HKV/Ons Eibernest D2 - Achilles (Hg) D2

Na een goeie warming up en pep-talk van de coaches Bas en Paivi ging de wedstrijd van start.

De teams waren aan elkaar gewaagd.
Na 15 minuten maakte Teun met een goed schot het 1e punt, gevolgd door een mooi schot van Jonne, dit maakte de 0-2.
Niet veel later maakte Hanna de 0-3 met een mooie strafworp.
Helaas viel Owen tijdens de wedstrijd uit door een blessure aan zijn hand.
Ook Faylinn had pech, zij viel uit door een blessure aan haar achillespees.
Gelukkig hadden wij de toppers Luuk en Fiep als wissel en kon de wedstrijd doorgespeeld worden.
Kort na de 0-3 voor Achilles viel ook voor HKV/Ons Eibernest het 1e punt en werd het 1-3.
Door dit punt voor HKV/Ons Eibernest werd de verdediging verder aangescherpt en een goeie aanval opgezet.
Diverse schotpogingen van Lauren en goede samenwerking maakte dat de teams de rust in gingen met een tussenstand van 2-5.

In de rust kwam Achilles op adem met de inmiddels welbekende 'koek en fruit' en een flinke toespraak van de coaches waarin
de tactiek voor de 2e helft werd besproken.
Na de rust ging de wedstrijd vol goede moed weer van start, met een felle verdediging van Kenz en een mooie aangeef van Ashlyn.
Gevolgd door een onderhands schot waardoor het 2-6 werd. De spanning in het veld maar ook op de tribune was om te snijden.
De punten volgde over en weer en HKV\Ons Eibernest kwam uiteindelijk terug tot de 5 punten maar Achilles bleef aan kop!
De eindstand is geworden: HKV Ons Eibernest 5-8 Achilles! Waardoor Achilles D2 op dit moment op nr. 1 staat!

Julie kon helaas niet meespelen in verband met een blessure aan haar pols, maar zij kwam uiteraard wel het team aanmoedigen vanaf de tribune net als de trouwe fans! Het was vanaf de tribune een spannende en leuke wedstrijd om te kijken waarin bij iedereen een groei te zien is!

Op naar weer een sportieve week en voorbereiding voor de thuiswedstrijd, om 10.45 uur, tegen ALO volgende week 10-2.