Wedstrijdverslagen: Achilles 1 wint, 2 verliest

Indrukwekkend: de minuut stilte voorafgaand aan de wedstrijd van Achilles 1 (en de andere Teams) ter nagedachtenis aan Achilliaan Ton van der Laaken. Zichtbaar geëmotioneerd met maar 1 doel gingen de Superleeuwen de strijd aan met Vitesse 1. Het werd een spannend en gelijk opgaand duel waarin het stuivertje wisselen was. Zaak is dat als het laatste fluitsignaal klinkt, je de voorsprong te pakken hebt. Vlak voor tijd was het 20-20, maar met doelpunten van Yara en Rick was de eindstand na opnieuw een thriller 20-22. Achilles 2 moest winnen van Vitesse 2 om nog enigszins kans te houden op het kampioenschap. Tot 21-21 ging het gelijk op, maar Vitesse versnelde in de slotfase. Team 2 gaf daardoor in de laatste minuten de wedstrijd uit handen: 24-21. Team 3 speelde ook een belangrijke wedstrijd, tegen concurrent Deetos 3. Gelukkig deed Achilles 3 wat het moest doen: 2 punten pakken! Team 4 had geen kind aan Swift 2, 24-15 werd de opponent retour gestuurd naar 020. Achilles 5 deed hetzelfde als Achilles 6, namelijk nipt verliezen met 14-13. Hopelijk gaat Achilles 6 het niet al te spannend maken voor het kampioenschap, al staan ze nog fier aan kop. Bij de A1, wat moet het een heerlijk gevoel zijn geweest. De hele wedstrijd achterstaan, terugkomen, gelijk, weer op 4 goals achterstand, maar in de slotfase weer terugvechten, de klassieke 'erop en erover' en in de laatste minuut te winnen. Helaas was niet Achilles A1 die dit overkwam, maar tegenstander Korbis A1. Bij 17-16 stond Achilles A1 uiteindelijk met lege handen. De toppers van de A2 wonnen wel, met 19-15 van Dunas A2. Bij de B2 werd voor het eerst dit zaalseizoen gewonnen, ALO B2 werd met 9-3 verslagen. De C2 pakte een punt, 9-9 was de score tegen ODO C1. De D2 gaat aan kop (zie ook verslag), ALO D1 werd na een spannende pot (11-9) getrakteerd op een nederlaag. Achilles D3 won zeer knap met 8-6 van kampioenskandidaat ALO D2. Tot slot was er ook winst voor de E2, 7-9 was daar de uitslag tegen Excelsior E3. [Huisfotograaf Joost van Soest was aanwezig bij de D2, bekijk in het Fotoalbum (via Actueel > Foto's) de foto's]

• Niemand kan alle wedstrijden kijken, maar met de verslagen houden we elkaar toch een beetje op de hoogte.
  • Ook een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan voor maandagochtend 12:00 uur naar website@hkvachilles.nl
  • Alle uitslagen en standen staan ook op onze website, deze vind je hier: Uitslagen en Standen.

[Kijk hier de foto`s van de wedstrijd van de D2 gemaakt door Joost van Soest]

Vitesse 1 - Achilles 1

Vandaag stond de wedstrijd tegen Vitesse op de planning. De eerste ontmoeting tussen de ploegen werd in een ware thriller gewonnen door Vitesse 28-29. Wij wilden vandaag dan ook graag revanche nemen.

Maar helaas kwam woensdag het vervelende nieuws. We begonnen de wedstrijd met een indrukwekkende minuut stilte voor Ton. Hierbij kon je zien wat voor indruk Ton op iedereen van Achilles had gemaakt. Ton was één en al Achilles, dus er werd vooraf in de kleedkamer maar 1 ding gezegd. Deze wedstrijd gaan we winnen, winnen voor hem.

Na een spannende wedstrijd, werd er uiteindelijk 20-22 gewonnen.

Rick

Vitesse 2 - Achilles 2

Deze week stond Vitesse weer op het programma. Een hele belangrijke wedstrijd tegen de nummer 1, we moesten winnen om kans te maken op het kampioenschap. De vorige wedstrijd tegen Vitesse was heel spannend, die eindigde met 24-23 in ons voordeel door het raken van een stip in de laatste seconden, door Joël. Deze week hoopten we op een iets minder spannend einde en daar hadden we ook vertrouwen in.

We gingen goed van start na 5 minuten stond het 2-5 en ik dacht vanaf de bank, nu gaan we uitlopen en de wedstrijd uitspelen. Zo makkelijk ging dat helaas niet. Vitesse schoot goed en kwam al snel terug tot gelijke stand en zo ging het de eerste helft gelijk op. We gingen de rust in met 10-10. In de tweede helft ging het zo door. Het ging lang gelijk op tot 21-21, maar uiteindelijk trok Vitesse aan het langste eind en eindigde de wedstrijd met 24-21. Helaas, geen punten en blijven we hiermee op de derde plek staan.

Yara

Achilles 3 – DeetosSnel 3

Afgelopen zaterdag speelden wij tegen de ploeg waar we dit seizoen al drie keer van hebben gewonnen. Twee keer heel ruim en een keer heel nipt met maar 1 punt verschil. Deze week hadden we ons voorgenomen om het maar niet zo spannend te maken en gewoon gelijk scherp te beginnen.

Dit laatste lukte alles behalve want voordat we het wisten stonden we 0-4 achter. Niet weer… toch? Tjitse en Rob zagen dit ook en namen meteen een time-out om ons op de gemaakte afspraken te wijzen. In de verdediging vol erop en in de aanval ‘onze’ kansen zoeken en afmaken!

Gelukkig hielp dit en kwamen we langzaam terug. Vooral verdedigend tikten we weer ons niveau aan en konden we het verschil maken. Later in de wedstrijd kwam ook ons aanvallende spel meer op gang en konden we steeds een gat van 2 vasthouden.

Eindstand 19-16. Zeker niet onze beste wedstrijd, maar ook die moet je winnen en dat is in ieder geval gelukt. Weer twee punten en het gat met de 2 ploegen onder ons is nu dan eindelijk geslagen.

Michelle

Achilles 7 - Deetos 11

Op een chaotische zondagochtend, lees; thuis assepoester uithangen en alles op tijd klaar willen hebben waarvan ik dacht dat ik op schema lag... werd ik gebeld door Quirina waar ik bleef. Waar ik bleef?! Ik was met de kinderen op de fiets onderweg naar de campus, weliswaar kwam ik voor het eerst te laat! Wat erg ik had me gewoon een half uur vergist, i.p.v. verzamelen om 12.15 moesten we dus spelen. Geluk bij een ongeluk was ook Deetos te laat dus ik was dus toch net aan op de "verzameltijd" in de zaal.

Na 1 minuut stilte ter ere van Ton, begonnen wij de wedstrijd. Ook vandaag waren wij zeer vast besloten de punten te pakken. Zeer gelijk gingen wii op, zakten wel wat in maar liepen goed bij tot de rust. Na de rust deed Deestossnel ineens hun naam eer aan, de een na de ander vloog erin na diverse wisseltrucken. Wij waren zeer goed aan het verdedigen maar hier was niet tegenop te boxen. Wel hadden wij leuke kansen, zelfs ondergetekende heeft gescoord zo verbaasd als ik was schoot ik van verweg een noodschot raak bam! Maar helaas mocht dat niet baten voor de eindstand. Met 8-15 verlies kunnen we nu al helemaal niet meer klimmen in het klassement..maar goed weet je dat boeit me ook helemaal niet! Ik vind het veel belangrijker dat we ook vandaag leuk spel gespeeld hebben elkaar positief aanspoorden en plezier hebben gehad dat is veel belangrijker dan een kampioenschap.

Damiën Esmee en Suus bedankt!

Liefs, Lin

Achilles A2 – Dunas A2

Eindelijk was het dan zo ver,
de thuiswedstrijd tegen Dunas maar dan zonder coach Ster.
De eerste wedstrijd tegen Dunas eindigde gelijk,
dus winnen was voor beide ploegen belangrijk.

Lucas, Jalien en Lena waren er deze keer niet bij,
gelukkig stond heel de B1 voor ons in de rij.

We begonnen de wedstrijd met de volgende opstelling:
(A: Damien, Siemen, Liz, Stella. V: Bradley, Jim, Sofie, Bregje)
Deze vakken waren zeker geen teleurstelling.

We waren stil voor een minuut,
het was een mooi gebaar dat absoluut.
De wedstrijd werd geopend met een doorloop van Liz,
die gingen sowieso deze wedstrijd niet vaak mis.

De 2e helft van de wedstrijd was begonnen,
zowel Achilles als Dunas gaven zich niet gewonnen.

Tot de 13 – 12 ging het gelijk op,
daarna koste het Dunas de kop.

Door goals van alle heren liepen we naar 17 – 12 uit,
stuk voor stuk op schot, spelen op hen was een goed besluit.

Achilles was er bijna maar stonden net als vorige keer met 4 punten voor,
maar we verzwakte niet en gingen in een hoog tempo door.

19 – 15 daarmee eindigde de wedstrijd,
na 3 keer op rij verliezen nam achilles daarvan afscheid.

Beide teams speelde enorm goed,
dat heeft weer goede moed.

Voor het coachen van de 2e helft voor Steve bedankt,
door ons team word je zeker niet afgedankt.

Wat we van Liz nog te goed hebben is een slagroomtaart,
Maar deze wedstrijd was toch zeker wel een verslagje waard.

(Goals: Bradley: 7, Liz: 4, Damien: 4, Siemen: 2, Jim: 1, Sofie:1)

Stella

Achilles B2 - ALO B2

Op zaterdag was het weer zover: Achilles B2 tegen ALO B2. We verzamelden om 10:50 bij Sportcampus Zuiderpark. Na een speech van de trainers begonnen we.
In de aanval begonnen: Liv, Donya, Aiden en Jez. In de verdediging begonnen: Almes, Lianne, Zinedine en Anton. Achilles speelde in de eerste minuten goed en scoorde twee snelle goals die Daarna liep het een tijdje minder goed. Uiteindelijk scoorde Lianne en een stukje later scoorde Zinedine ook. De laatste goal van Achilles werd gescoord door Zinedine. Helaas scoorde Alo hun eerste goal. Achilles ging de tweede helft in met een voorsprong van 5-1. N
Tweede Helft:
Αlo maakte in de tweede helft twee snelle doelpunten. Achilles wist dat ze aan de bak moesten. Dat deden ze ook, want Liv scoorde een mooie doorloop. Achilles bleef goed verdedigen en stopte alle doorlopen van Alo. Jez wist nog één doelpunt te scoren. Achilles bleef druk zetten en scoorde nog 2 keer. De eindstand was 9-3. Het team speelde goed, maar uitwerken kan beter.

Jez

Achilles D2 - ALO D1

In de Sportcampus

Achilles D2 staat in de zaalcompetitie aan kop. De verschillen met de andere teams zijn klein. Iedere wedstrijd is opnieuw spannend en er wordt leuk korfbal gespeeld.
Vandaag staat ALO D1 tegenover Achilles D2. Owen is afwezig en Faylinn is geblesseerd. Gelukkig zijn er heel goede wissels uit andere teams. Dat zijn: Jelte en Chase (E1) En Yannick en Mila (D1)

In het eerste kwart speelden Hanna, Ashlyn, Jonne en Kenz in de aanval en in de verdediging Julie, Lauren, Teun en Yanick. De wedstrijd was amper begonnen en voor we het wisten had Jonne de 1-0 al gemaakt. De aanval is scherp en de verdediging zit er ook bovenop. Achilles probeert het nog een paar keer maar ze gaan er maar niet in. De wedstrijd gaat door maar daar komt ALO. Er volgt een lange aanval en dan maken ze helaas de 1-1.

Dan is de wissel naar het 2e kwart. Achilles begint met de bal. Dat gaat lekker! De 2-1 wordt gemaakt met een mooie doorloop. Aangegeven door Lauren aan Teun. Hehe eindelijk! Dan volgt er weer een lange aanval van ALO. Het is een spannende wedstrijd, over en weer heel goed verdedigd. Het is zoeken naar kansen. ALO probeert een paar keer te scoren, maar het lukt maar niet! ALO komt in beweging. Ze schieten en proberen van alles, maar de verdediging houdt alles goed tegen. Maar dan….ALO schiet en...Raak! Een afstandsschot tegen van heel ver, helaas zit die er in.2-2. Maar daar laat Achilles het niet op zitten! En daar gaan Teun en Lauren weer hoor! Met een perfecte doorloop scoort Achilles de 3-2. En de 4-2 komt er al snel achteraan. Het is een rare, een doorloop met botsing tussen Lauren en haar tegenstander. Maar Teun krijgt alsnog de bal aangerommeld en legt hem erin!

De 2e helft start met een punt voor ALO. 4-3. Maar Achilles zet door en Jonne scoort met een mooie doorloop en maakt het 5-3. Al gauw daarna scoort ALO weer. Het is een spannende wedstrijd! Hanna scoort nog een keer, maar ALO ook. Het staat 6-5. Dan schiet Mila, maar helaas is hij verdedigd. Jonne vangt de bal en schiet hem erin! Nog een puntje voor Achilles! De wedstrijd blijft spannend, er volgen verschillende doorlopen en de teams scoren beide. Lauren zet de bal door richting Teun die hem erin gooit na een doorloop. Jelte maakt er nog een puntje bij. ALO komt op het laatst met een tegenaanval. Maar dat is net niet voldoende voor hen. Achilles wint met 11-9! Het eindsignaal…..