Oproep aan alle supporters van Achilles teams: houd het positief!

De afgelopen weken zijn er meerdere korfbalmomenten geweest waar we als Achillianen trots op zijn: het goede zaalseizoen van onze selectie, het kampioenschap van Achilles 6 en onze A1. Als kers op de taart het toernooi in Wijk bij Duurstede met onze C1 in de hoofdrol. Momenten waarbij we zeggen en voelen: Achilles meer dan een club. Maar er knaagt al een tijdje iets van een onbehaaglijk gevoel en dat moet ook worden benoemd. Waar we de C1 als ploeg luidkeels en hartstochtelijk hebben aangemoedigd, is het ook vaak dat de 'aanmoedigingen' niet richting de ploegen gaan. De scheidsrechters hebben het namelijk regelmatig zwaar te verduren met de "beste stuurlui staan aan wal" van Achilles. Dit geldt voor supporters langs de kant bij onze selectie, maar ook ouders maken zich hier schuldig aan bij de jeugdploegen.

Mogen we dan helemaal niks zeggen? Nee natuurlijk niet, want we weten allemaal dat sport emotie is en af en toe iets zeggen of roepen hoort daarbij. Dat maakt sport ook zo mooi. Maar laten we er met elkaar voor zorgen dat we het goede voorbeeld geven aan de jeugd. Moedig de ploegen aan op een positieve manier en laat de scheidsrechter in zijn/haar waarde.

Als we in de toekomst genoeg scheidsrechters willen hebben binnen de korfbal, dan moeten we ervoor zorgen dat de jeugd deze rol wil oppakken. En daar draagt de negatieve energie die we er nu in steken vanaf de kant niet aan bij.

Denk je nu, maar ik weet het echt beter dan de scheidsrechters die bij ons in het veld staan en zorgen dat de Achilles wedstrijden doorgang kunnen vinden. Meld je dan aan bij commissie wedstrijdzaken. Zij kunnen nog genoeg scheidsrechters gebruiken!
In samenwerking met de KNKV kan wedstrijdzaken voorzien in opleiding en spelregels voor scheidsrechters in de dop.

Laten we er samen voor zorgen dat we op dit punt ook kunnen gaan zeggen en voelen dat we "Achilles meer dan een club zijn...".

Voorzitter TC,
Linda

Datum 31-03-2024 17:30
Tags