WAPC-Kamp 2018: Hunger Games in Ommen

Het zit er weer op: alle kinderen en leiding zijn weer veilig thuis. Net als ieder jaar zijn er natuurlijk wel nog wat spullen achter gebleven. Ben je iets kwijt of heb je iets over? Op maandag 23 juli kun je vanaf 19:00 uur even langs de gevonden voorwerpen lopen! Nog even nagenieten van kamp? Klik op de titel bovenaan dit bericht (WAPC-Kamp 2018: Hunger Games in Ommen) of bezoek de besloten Facebookpagina voor kleine verslagen en een aantal foto's/filmpjes.

  • In de besloten Facebookgroep kunnen familieleden de kampgangers volgen. Zit je al in de groep, dan kan je je eigen facebookvrienden toevoegen/voorstellen en aangeven waarom je die vriend wil toevoegen. De beheerders van de groep moeten je vriend nog wel goedkeuren voor ze aan de groep zijn toegevoegd.
  • Klik op de foto's voor een groter exemplaar.

Vrijdag 20 juli: opstand in de Districten!

Hulp gevraagd!!! De vrachtwagen met de tassen en fietsen van de kids zullen om ongeveer 15.00 uur arriveren! Wat eerder dan de bus, maar dan kan de vrachtwagen leeg. (Fietsen in rek op het veld, tassen op veld bij kantine (of snel de was thuis aanzetten) en overig materiaal in kleedkamers). Dan kan de vrachtwagen plaatsmaken voor de komst van de bussen. Graag dus heel veel handjes gevraagd om hierbij te helpen. De leiders zijn op, kapot moe, maar die arriveren ook pas met de kids. En dan blijven de spullen van de kids niet op de Mient staan. Alvast dank!!

Alle tassen zijn gepakt. Terwijl de kampleiders de laatste spullen pakken, de vrachtwagen verder inladen en schoonmaken wordt op het veld het laatste spel van deze week gespeeld. Daarna lunchen en terug naar Den Haag.

In de Districten gaat underground onderstaande foto rond van het Capitol, President Snow met zijn vice Presidente Purple & PinK. Het lijkt erop dat de Districten het niet meer pikken van President Sneu. Het Capitol is het gezag aan het verliezen en de Uprising een feit! Benieuwd wat de Districten nog in petto hebben voor de 3 van het Capitol en weten zij zichzelf te bevrijden uit de Hunger Games en veilig huiswaarts te keren? 

Donderdag 19 juli: eitjes, sporten en de winnaars

Kamp%202018%20District%204,geel%20kampioen.jpgDonderdag-uitslaapdag, terwijl de jongsten keurig op hun beurt wachten voor een eitje op bestelling. Donderdag is ook van oudsher de dag waarop de oudste kids de leiding hebben qua spellen. De leiding zit namelijk stuk na de dropping van vannacht. Slecht 1 oudste die volgend jaar niet mee mag qua leeftijd. Een onmogelijke taak. Dus bedacht Sportburo Ren4Sport een ideale oplossing! Helemaal vanuit Den Haag met een bus vol met attributen naar Ommen om de kids te vermaken! Renske Ruiters, eigenaresse van Ren4Sport, doet dit als sponsorbijdrage voor het Achilles kamp! Te gek en waanzinnig leuk voor onze kids natuurlijk! Dank!! Dus mocht u nog straatfeesten, teamuitjes, actieve familiereünies of dat andere verenigingen nog op zoek zijn naar een leuke en sportieve dag, denk dan aan Ren4Sport. Ook werd er gekorfbald en was er een enorme ballonnenaanval op Sita. En wat hebben die dwaze leiders nou weer verzonnen... levende carwash: wassen en föhnen, de kids komen schoon terug! De fietsen werden al in de vrachtwagen geladen (helpen jullie morgen rond 15:00 uur even uitladen?!) Natuurlijk de afsluitende bbq en disco op de laatste avond alweer. En wat niemand heeft verwacht, is toch gebeurd. Laag ingeschat door de bookmakers, maar Team Geel, District 4 is de winnaar van de Hunger Games!!! Morgen rond 16:30 komen de kampgangers weer aan in Den Haag. Nog 1 nachtje...

Woensdag 18 juli: Speurtochten en koekiemonsters

Loop- en fietsspeurtocht op het programma. Beetje bewolking komt uitstekend uit!! Na de speurtocht voor de pupillen, speelden ze in het bos het koekiemonsterspel, met Julia en Merel als koekiemonsters die alle koekjes moeten afpakken van de kinderen.

Dinsdag 17 juli: jongens tegen de meisjes

In de ochtend werd eerst de rotzooi van het confettikanon buiten met de stofzuiger (!) opgezogen, werd de Jumbo leeggekocht en het spel Crazy 88  gespeeld waarbij elke groep zoveel mogelijk opdrachten in 1 uur moesten uitvoeren. Zo hoorden we de allerjongsten van het kamp tegen een achteloze fietsen roepen 'Hé, dat is mijn fiets!', zagen we ze met rode snorren. En zagen we ze nou echt met hun voet (inclusief vuile sok) in hun mond?! Na de fastfood ellende van gisteren( ;-) ), weer op de gezonde tour de Neut & Brû. Boontjes, aardappels, jus, appelmoes en een oer Hollandse worst. En aan de lege bordjes te zien, is dat ondanks de hitte op de Arendshorst goed bevallen! Toet, vlaflippie met slagroom. Na het eten werd er gespeeld op de zandberg, gedanst, afgewassen en koffie gedronken door de leiding..En daarna was het JONGENS TEGEN DE MEISJES en -ondanks de knappe overwinning van Sem met de stoelendans- wonnen.... DE MEISJES, net als vorig jaar overigens!

Maandag 16 juli: zwemmen en mobiele patat

Heerlijk weertje, dat betekent dagje zwembad (dankzij de sponsoren!) en relaxen. Maar goed ook, want alles ligt plat in Ommen, stroomstoring. Waar is Team Geel als je ze nodig hebt? En Dennis deed op verzoek van de sponsoren -zelfs met zweepslag- een prachtig bommetje. Plons! Bedankt voor de donatie! En terug op de kampeerboerderij: patat, mobíele patat! In de avond 'straf' voor de F-jes vanwege het overlopen..alhoewel ze er niet echt onder lekente lijden :-) . De ouderen speelden een potje rugby-korfbal.

Zondag 15 juli: vingerverftikkertje, nasi en greppeltocht

In de ochtend ging het in een hele lange rij “van voor, naar achter, van links naar rechts” (zei daar iemand ‘Waar zijn we?’ en ‘Wat is links?’) In de middag is er een nieuw spel gespeeld: vingerverftikkertje, een groot succes! Ook zijn zijn er meerdere waterballonaanvallen succesvol uitgevoerd. Ze zijn niet allemaal gefilmd, maar ze zijn al flink los gegaan. Aanvallen aanvragen kan nog steeds. U hoeft alleen maar een mail te sturen naar Rianne.vgroen@hkvachilles.nl en 7,50 of 5,- euro over te maken (zie reknr. verder op). En in de avond: Nasi!!!! Met 45+ graden in de keuken.... geen pizza, shoarma of kant en klare meuk opgepiept of besteld. Maar nasi met verse ingrediënten, de kids hebben het nodig in deze hitte! Morgen zoeken ze verkoeling en.... big surprise met avondeten waar de Neut & de Brû erg blij mee zijn..... dankzij de vele sponsoren van het kamp en kunnen wij ook wellicht na de boodschappen een plonsje doen!!! Nogmaals dank allen! Na het eten is het klaar maken en schminken voor De Greppeltocht!! (Ook Armin is er klaar voor ;-) )

Zaterdag 14 juli: Aankomst en de eerste Games

Geheel volgens planning vertrokken 2 bussen vol kids om 11 uur uit Den Haag richting Ommen. Daarvoor was al de vrachtwagen met fietsen en bagage vertrokken. Om 15.30 uur, gesetteld en de eerste Games reeds gestart!! (Zie foto 2) Achilleskamp met een moordend tempo... niet voor niets Hunger Games! Na de eerste Games het avondmaal. Goed, normaal zouden de districten zelf moeten zoeken naar hun eten, maar door de mega sponsoring van Peter de Bruijn en zijn Euro-West toch een maaltijd en verse ingrediënten. Broodje gezond, knakworst en soep, tomaten/groente en groente/kip. Geheel vers bereid! En vanwege de overweldigende sponsoring van ouders ijs toe!! De districten zitten lief en rustig te eten! Zitten ze nu al stuk na 1 Game? En dan.. zie de foto 1: Capitolloten.... wat staat ons te wachten?!

12 juli: Denk aan ID-pas en sjerp

Hope%20is%20the%20only%20thing%20stronger%20than%20fear.jpgNog maar twee nachtjes (bij)slapen en dan is het zover! Hunger Games 2018. Vergeet je identiteitsbewijs niet; deze dien je bij je te dragen en is noodzakelijk bij vertrek vanaf het veld as zaterdag. De ID-pas wordt bij vertrek gecontroleerd, bij verlies of schade is deelname aan de Hunger Games uitgesloten. Het dragen van de districtskleuren op de dag van vertrek is eveneens verplicht. Het Capitol laat daarbij weten dat ook de sjerp verplicht is op de dag van vertrek. Wees op tijd, gekleed in districtskledij dan kunnen de bussen vertrekken richting de Arendshorst, het strijdtoneel voor de Hunger Games.

10 juli: Fietsen vrijdag en vertrektijd zaterdag

Even een reminder. Alle A, B, C en overgaande D kinderen moeten vrijdag 13 juli hun bagage en fietsen inleveren op Achilles om 19.00 uur! Zorg dat de fietsen in orde zijn. We hebben er zin in, de voorspellingen zijn goed! En over vertrek op zaterdag 14 juli: Alle kampgangers verzamelen om 10:30 uur voor het veld aan de kant van de Mient bij de Playground. We vertrekken om ongeveer 11:00 uur. Vanwege het tijdstip van vertrek adviseren wij u uw kind(eren) een lunchpakketje mee te geven. Om ongeveer 19:00 uur zal de eerste kampmaaltijd worden geserveerd.

7 juli: De waarheid over de Districten

Eerder stelden wij de TributesBegeleiders aan u voor met foto’s van hen die er ‘gelikt’ uitzagen blijken nu te zijn bewerkt....> Fake News dus!

Van een anonieme bron ontvingen we vanuit het Capitol bijgaande foto’s en zijn op echtheid gecontroleerd. De waarheid komt nu boven tafel????!
Het is allemaal verre van rooskleurig in de Districten en alles blijkt daar anders en vooral minder prettig dan men zich voordeed.
De voorgaande foto’s (de fake ones dus) werden rechtstreeks aangeleverd door de Begeleiders uit de Districten, probeerden zij zelf de erbarmelijke situatie waarin zij verkeren te verhullen? Met welk doel? Om President Snow en die andere Capitolloten te pleasen?
Of manipuleert en censureert het Capitol dan toch om de Districten onder de duim te houden om de nijpende en vreselijke leefomstandigheden in de Districten te beheersen? Of zit er een Mol in het Capitol die deze foto’s heeft gelekt?

Wat ik wel weet is dat de Tributes en hun Begeleiders tijdens de Hunger Games nu nog meer gemotiveerd zullen zijn om de strijd te winnen.
En het Capitol zal elke opstand nog harder aanpakken om Ommen’s 1st Hunger Games een succes te laten zijn. Wat hebben de GameMakers in petto voor de Tributes!?

Nog 1 week, de spanning stijgt!!

Let The Games begin!!

Klik op de foto's voor een groter exemplaar.

Datum 19-07-2018 11:27
Tags