EK-Korfbal in Friesland

hoofdartikel.JPG hoofdartikel

Het zal niemand ontgaan zijn, het EK-Korfbal is van start gegaan in Friesland afgelopen weekend. Het EK, waar de top van het Europese Korfbal samen komt om te kijken wie er zich “The best of the rest” mag gaan noemen. Want er zal geen een land de illusie hebben dat er een ander team dan TeamNL Europees Kampioen gaat worden. Maar, waar kijken we dan precies naar?

hoofdartikel.JPG

Het EK in Friesland is niet alleen een officieel Europees Kampioenschap, het is ook vooral een grote reclame campagne voor het Korfbal in z’n algemeen. Waar het niveau van het Nederlandse korfbal al jaren met kop en schouders uitsteekt boven de rest, is het vooral zaak voor de KNKV dat er tijd en energie gestoken wordt in het beter maken van de rest van de wereld. Want alleen op die manier krijgen we ooit écht concurrentie tijdens zo’n EK of een WK. Het eerste resultaat is inmiddels geboekt, want de titel van “The best of the rest” zou dit EK weleens niet naar België kunnen gaan maar naar een van de andere landen. Op moment van schrijven blijkt namelijk dat onze zuiderburen voor het eerst in de geschiedenis hebben verloren van Duitsland. Een enorme prestatie van de Duitsers, die inmiddels zelfs beter kunnen korfballen dan voetballen. Maar ook een enorme deceptie voor de Diamonds. Want wie had ooit verwacht dat het Belgische korfbal zó achteruit zou gaan dat ze tijdens een EK zouden verliezen van Duitsland?

Het EK is bij uitstek hét toernooi voor TeamNL ok het publiek te trakteren op show en sensatie. Waar de eerste wedstrijden tijdens het toernooi gemakkelijk gewonnen worden, kan er natuurlijk ook wel wat aandacht besteed worden aan de nodige one-handers en “under the bridge”doelpunten. Het publiek geniet aan alle kanten van de mannen en vrouwen van TeamNL.
Het afscheid van Suzanne Struik als record international krijgt ook de nodige aandacht. En terecht, want wát een sportvrouw is dat zeg. Na talloze blessures keer op keer terug komen als nog steeds een van de aller beste dames die het Nederlandse Korfbal ooit heeft gezien is toch wel heel bijzonder.

Het is echt aan te raden hoor, dat EK een beetje volgen. Het is voor ons allemaal misschien een beetje standaard allemaal, met de te verwachten titel van TeamNL. Maar wat er achter TeamNL allemaal op het programma staat is misschien nog wel veel leuker om naar te kijken..

Tot volgende week!

Groeten,
Bart

Datum 16-10-2018 16:17
Tags