Achilles ontvangt Koninklijke Erepenning

ere2.jpg hoofdartikel

De Burgemeester van Den Haag, Jan van Zanen, bezocht ons afgelopen zaterdag. Dit ter gelegenheid van zowel de opening van ons nieuwe clubhuis als de 100ste verjaardag van onze vereniging.Hij bracht een bijzonder cadeau mee: de Koninklijke Erepenning.

hoofdartikel.JPGWat betekent dit? Zijn wij nu de Koninklijke HKV Achilles geworden? Nee. Omdat onze overkoepelende organisatie, het KNKV, al koninklijk is, kunnen de onderliggende verenigingen niet ook het predicaat "koninklijk" gaan voeren. Wat betekent dit dan wel? Hieronder de tekst die staat op de website van het Koninklijk Huis:

De Koninklijke Erepenning is een ereteken dat kan worden verleend aan verenigingen, stichtingen of instellingen dan wel aan sportverenigingen. Het symboliseert het respect en de waardering die de Koning heeft voor bijzondere verdiensten van de ontvanger.

Alleen de Koning kan de Erepenning toekennen, welke strikt op naam van de ontvangende instantie is. De begiftigde vereniging heeft het recht op briefpapier of gedrukte stukken van de onderscheiding in woord en/of beeld melding te maken.

In een toelichting die wij hebben ontvangen, samen met de Erepenning en het bijbehorende Koninklijk Besluit, staat de volgende verduidelijking:

Desgewenst kan bij de naam van de vereniging, instelling, enz. de volgende tekst worden gevoerd:

Onderscheiden met de Koninklijke Erepenning.

Wij kunnen dus voortaan door het leven gaan als

HKV Achilles/ onderscheiden met de Koninklijke Erepenning/ meer dan een club.

Hoe één en ander precies op de website zal worden gepresenteerd, zullen jullie binnenkort zien.

In ieder geval kunnen we met ons allen apetrots zijn op deze erkenning, die niet veel andere korfbalverenigingen is toegekend.

Arthur Bolder
Secretaris

 

Datum 04-10-2022 10:30
Tags