Een mooie dag!

Steppen.jpg hoofdartikel

De meivakantie is alweer een week onderweg. Niet voor iedereen natuurlijk, maar je merkt het overal. Zo’n vakantie is altijd even wennen. Het weer wist ook niet goed wat het wilde, koud, nat, winderig. Echter was afgelopen zondag, 30 april, een prachtige lentedag.

Hoofdartikel.PNGZo’n dag waarop je het huis ontvlucht en een terras opzoekt. In mijn geval was het een koffie in de tuin van het tuincentrum in 's-Gravenzande om vervolgens in de eigen tuin Finn te leren steppen. Het was niet mijn uitleg wat hem verder bracht maar zijn eigen(wijze) intuïtie waardoor stapje voor stapje er controle over de step kwam.

Controle had niet iedereen deze zondag. Ajax en PSV waren vooral druk bezig met elkaar en de wedstrijd stond bol van irritaties, opstootjes en toneelstukjes. Voetballend viel het, wat mij betreft, flink tegen wat de ploegen lieten zien. Vanwege een gebrek aan gevaar voor de twee doelen was het daarin vooral wachten op de strafschoppen.

Dagen als deze zijn in ieder geval geen straf. Het voelde als een eeuwigheid geleden. Eenzelfde gevoel bekleedt mij als ik denk over de wedstrijden die nog volgen op het veld. Het zesde maakt zijn rentree op 12 mei. Voor velen uit ons team wordt dit het laatste seizoen. Dus voor diegene die deze culthelden nog willen meemaken. Komt dat zien! De laatste wedstrijden worden een waar spektakel.

Naast afgelopen ginfestival, een waar spektakel van kale mannen en mooi rum, staat ook een andere evenement op het programma in de Grote Kerk.

Wist je dat er in Nederland meer dan 900 verschillende brouwerijen bestaan die samen vele honderden verschillende bieren brouwen? Elk jaar met de ‘Week van het Nederlands Bier’ kan er dagen lang worden genoten van de heerlijkste bieren. Let wel, drink met mate. Eiber bier staat er ook weer. Wel zo gezellig om even te buurten!

Oh ja, vergeet ook niet het Hemelsvaarttoernooi op Achilles dat binnenkort weer zal plaatsvinden!

Tot snel op het veld!
Tom Hoogendijk

Datum 02-05-2023 11:00
Tags