Tour des Lions, Achillianen gaan voor de top!

1000028044.jpg hoofdartikel

Op basis van deze titel zou je wellicht denken dat ik het nog maar eens met jullie wil hebben over de noodzaak om zo hoog mogelijk te korfballen. Maar nee: dit keer wil ik wat beeld en geluid geven aan/bij een heel bijzondere bijeenkomst van een aantal Achillianen in de Franse Noord-Alpen. Van 11 t/m 15 September 2024 zal er een delegatie van ongeveer 16 Achillesleeuwen afreizen naar de Haute Savoie om daar drie dagen lang een aantal Alpencols met de racefiets te bedwingen.

Voor wie de locatie wil opzoeken: we zijn dan in de Aravis regio en deze streek ligt 30 km ten oosten van het meer van Annecy. Nog 30 km oostwaarts doorrijden en je staat aan de voet van de Mont Blanc. In het bergdorp Le Chinaillion (gemeente Le Grand Bornand) hebben we op 1400 meter hoogte een groot Chalet kunnen vastleggen.

 

Chalet%20in%20Chinaillion.jpg



 

 

 

 

 

 

 

Ons Chalet in Le Chinaillion

De fanatieke Tour de France volger weet dat Le Grand Bornand in de laatste zes edities twee keer de finishplaats was van een bergetappe. Bekende kuitenbijters in deze regio zijn de Col de Romme, Col de La Croix Fry, Col des Aravis en de meest bekende is zonder twijfel de iconische Col de la Colombière. Deze beroemde beklimming start zowat in de achtertuin van ons chalet en kent kilometerslange slotstroken van 10 a 11%. Dat is zwarte piste om met wielercommentator Maarten Ducrot te spreken.

Zware%20piste.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Oeps, dat gaat pijn doen

Maar het is vooral de samenstelling van ons gezelschap dat deze trip zo uniek gaat maken. Sten Verleg is de jongste en André Linse de oudste renner. De overige Achilles-renners zijn: Rob Triep, Peter Bins, Roel Westgeest, Frits Broers, Maurice Gfeller, Peter Zoutendijk, Vincent Wiekenkamp en Peter Frauenfelder. Wellicht komen hier nog een aantal Achilles coryfeeën bij die nu nog niet definitief konden toezeggen. Maar dan zijn we er nog lang niet, want deze operatie kan niet slagen zonder de ondersteuning van een heus event-managementteam. Met opnieuw klinkende namen, stel ik jullie voor aan de koersdirectie: Gerard Mulder, Steven Broers, Hans Bins, Wout Broers en onze kersverse koninklijke ridder Harald Braakman. Deze heren met de nodige organisatorische ervaring zullen de fietsers faciliteren in alles wat nodig is om drie dagen te kunnen presteren. Denk bijvoorbeeld aan het bemannen van de welbekende bezemwagen, het aanreiken van de bidons, het wisselen van een wiel en het geven van mentale steun aan de renner die stuk zit. Maar denk ook aan interviews met de renners, het ontbijt en diner, het klassement voor de bolletjestrui, de communicatie, de planning en wat er zoal komt kijken bij het in goede banen leiden van ons driedaags wielerfeestje.

Bij het bedenken van dit event stond voorop dat de (ver)bindende factor telkens Achilles moet zijn. Naast presteren (ieder op z’n eigen niveau) heeft dit event zeker ook een sociale component. De bespiegelingen van de dag-prestaties kan ik al bijna voorluisteren, maar ook de mooie verhalen ’s-avonds aan het diner over Achilles met z’n roemrijke verleden en ons toekomstperspectief: het zal allemaal aan bod komen. Misschien ook goed als we er eens van een afstand (1000 km) naar kijken. Kortom, dat mooie clubje dat ons allen bindt. Dus naast de sportieve component zal er ook veel ruimte zijn voor quality-time en daar kijken we naar uit.

Een aantal renners is reeds in training en in de groepsapp is het competitie-element al voelbaar. Onze verrichtingen zullen te zijner tijd te volgen zijn op socials en er komt ook een aftermovie.

Misschien dat er zelfs unieke Achilles wielertenues (een potentieel collectors item) worden aangeschaft. 

Wielershirt%20Achilles.jpg

Gaat dit wielershirt er echt komen?

Als iemand, na het lezen van het bovenstaande, zichzelf, nu in het diepste gekrenkt, hardop afvraagt waarom jij niet bent benaderd, immers, je ziet jezelf al naar boven fladderen op tandwieltje 32 achter, schroom dan niet en schiet Peter Frauenfelder even aan. Dan gaan we kijken wat er mogelijk is. Voorwaarde is dat je Achilliaan bent (of bent geweest) en dat bergop fietsen je ding is. Voor alle duidelijkheid, jazeker, hengstenbal is altijd prachtig, maar we staan er genderneutraal in en hebben diversiteit hoog in het zadel, ehh vaandel.

Met sportieve groet,

Peter Frauenfelder

 

 

Datum 21-11-2023 17:00
Tags