De laatste loodjes

pro-iaOPHvLT.jpeg hoofdartikel

Nog even en de scholen zijn klaar voor de zomervakantie, de examenkandidaten krijgen binnenkort hun uitslag (succes allemaal nog met het wachten) en ook het korfbalseizoen komt langzaamaan ten einde. Al wacht er nog een week vol leuks de eerste week van de zomervakantie met het Achilles kamp.

Hoofdartikel.PNGAfgelopen weekend was het één na laatste van een voor mij persoonlijk heerlijk korfbalseizoen. In de verschillende competities hebben we kunnen genieten van meerdere kampioenen, fanatieke wedstrijden en heel veel gezelligheid binnen en buiten de lijnen.

Waar het voor meerdere ploegen een "gewoon" speelweekend was, want er staat niks meer op het spel, was dit heel anders voor onderstaande ploegen:

Achilles 1 ging op bezoek bij ONDO waar het behoud in de hoofdklasse op het spel stond. Winst of gelijkspel was voldoende om deze zaterdag veilig te zijn. Het begin van de wedstrijd was qua doelpunten even in handen van de thuisploeg, maar al snel werd dit door ons vlaggenschip omgeturnd en gaven ze de wedstrijd niet meer uit handen en is behoud in de hoofdklasse een definitief feit. Toppers van Achilles 1 jullie hebben het verdiend!

Achilles A1 ging op bezoek bij onze buren Dunas, waar het speelde voor het tweede kampioenschap van dit seizoen. Een aardig gezelschap van supporters had de weg naar het Stokroosveld gevonden, maar de A1 had het lastig en kon geen vuist maken. Er werd dan ook verloren van Dunas. Volgende week zelf winnen en verlies van Dunas kan nog zorgen voor het kampioenschap.

Achilles B1 speelde thuis tegen KIOS. Tweede helft veld had de B1 de juiste weg gevonden en werden alle wedstrijden ruim gewonnen. Dit gaf heel veel vertrouwen voor deze kampioenswedstrijd. Volgens de berichtgeving gingen ze ook goed van start en stonden ze snel met vijf doelpunten verschil voor. De ruststand was 7-2 en deed ons allemaal geloven dat het een zekerheidje is. De eindstand van 8-8 was er dan ook eentje van billen knijpen, maar het kampioenschap is binnengehaald door deze kanjers en zeer verdiend.

Vóór de B1 speelde Achilles C1 tegen Meervogels een "kampioenswedstrijd". Want ja, vorige week hadden ze de kampioenstitel al binnen, omdat de concurrentie gelijkspeelde na hun eigen wedstrijd. Een schitterend seizoen voor deze kanjers met drie kampioenschappen en twee eindtoernooien voor de eerste klasse. Want ja, Achilles C1 is nog niet klaar en mag 15 juni aantreden in Vleuten!!! Verdere informatie volgt nog over deze dag.

Achilles C2 nam het thuis op tegen concurrent KZ Danaïden. Er moest gewonnen worden om het kampioenschap binnen te halen. Maar net als de uitwedstrijd was KZ Danaiden iets beter in het afronden van de kansen en werd er met 8-11 verloren. Ook voor de C2 is er volgende week nog een kans als ze zelf winnen en KZ Danaïden verliest.

Naast al deze ploegen zijn Achilles 6 en de F1 vorige week al kampioen geworden. Al moet de F1 op eigen verzoek nog worden gehuldigd bij de laatste thuiswedstrijd. Verder maken Achilles 5 en Achilles C3 nog kans op het kampioenschap aankomend weekend. Achilles 5 is dan wel afhankelijk van de uitslag op dinsdag 4 juni van concurrent KZ Danaïden. De C3 moet winnen van concurrent KVS bij KVS.

Zaterdag is er verder een vol thuisprogramma met nog veel meer kanjers binnen de lijnen en als knallende afsluiter een heerlijke maaltijd en een optreden van zanger John Medley. Hopelijk zijn de weergoden ons goed gezind en kunnen we het korfbalseizoen fantastisch afsluiten met als toetje een week later met zijn allen naar Vleuten om onze C1 aan te moedigen.

Zijn jullie er ook allemaal bij op nog één zo'n onvergetelijke Achillesdag van dit seizoen?

Tot zaterdag,

Linda

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Datum 04-06-2024 07:30
Tags